Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Eίναι το περιστασιακό σεξ κατάλληλο για εσάς;

casual-sex

Για πολλούς ανθρώπους το «περιστασιακό σεξ» μπορεί να μοιάζει με αντίφαση: Πώς μπορεί να μείνει κανείς χαλαρός και cool σε ό,τι αφορά μια κατάσταση που προϋποθέτει τόσο μεγάλη οικειότητα;

Ακόμα κι έτσι, όμως, πρόκειται για ένα γεγονός που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Αν παρουσιαστεί αυτή η ευκαιρία πώς πρέπει να τη διαχειριστεί κανείς; Πρέπει να το κάνει ή όχι; Μπορεί να το κάνει και να το ξεπεράσει ανώδυνα όταν τελειώσει ή υπάρχει ο φόβος να του αφήσει πληγές;
Θα ήταν ανόητο να σκεφτεί κανείς πως το περιστασιακό σεξ δεν έχει την παραμικρή επίπτωση στη ζωή του. Θα την επηρεάσει με κάποιο τρόπο.
Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αν αποφασίσετε να προχωρήσετε. Αν σκέφτεστε να εξερευνήσετε αυτή την… διαδικασία, σκεφτείτε προηγουμένως τα παρακάτω:
1. Βεβαιωθείτε ότι το κάνετε για τους σωστούς λόγους
Το πρώτο βήμα, φυσικά, είναι να διαπιστώσετε αν μπορείτε να χειριστείτε συναισθηματικά αυτό το σεξουαλικό σενάριο. Ένας εύκολος τρόπος να γίνει αυτό είναι να φανταστείτε την επόμενη ημέρα. Για παράδειγμα, εάν κοιμάστε με κάποιον και στη συνέχεια, το τηλέφωνο δεν ξαναχτυπήσει, πώς θα αισθανθείτε; Θα σας συντρίψει αυτό ψυχολογικά; Οι άνθρωποι μερικές φορές πιστεύουν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα αν συμβεί κάτι τέτοιο αλλά τελικά έχουν. Αν η μόνη προοπτική που υπάρχει είναι να γίνει μεταξύ σας περιστασιακό σεξ, αυτό ακριβώς θα γίνει. Αν λοιπόν είστε παρορμητικοί, κάνετε κάτι και μετά το μετανιώνετε, τότε σκεφτείτε το δύο φορές, προκειμένου να προχωρήσετε σε περιστασιακό σεξ. Αν επίσης έχετε την τάση να «κολλάτε» με το άτομο που κάνετε μαζί του σεξ ή αν αισθάνεστε μετά ενοχές, τότε κατά πάσα πιθανότητα το περιστασιακό σεξ δεν είναι για εσάς.
Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει, επίσης, να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία της λήψης των αποφάσεών σας, καθώς πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι οι άνθρωποι που έχουν βιώσει πρόσφατα έναν χωρισμό και δεν είναι έτοιμοι για νέα δέσμευση είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για περιστασιακό σεξ. Μερικές φορές είναι δυνατό να θέλετε να είστε μόνοι ψυχικά αλλά με κάποιον σωματικά.
2. Διαλέξτε τον κατάλληλο παρτενέρ
Αφού έχετε «ζυγίσει» τα δικά σας συναισθήματα και έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε, το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και για τους υποψήφιους παρτενέρ σας. Τι κάνει κάποιον υποψήφιο παρτενέρ; Να είναι ένας φίλος ή απλά ένας γνωστός που σας αρέσει και του αρέσετε και μεθύσατε μαζί σε ένα πάρτι ή βρεθήκατε σε σεξουαλική διάθεση; Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι πως όποια σχέση κι αν έχετε μαζί του όταν λέτε απλά ένα «γεια» δεν θα είναι το ίδιο 12 ώρες αργότερα ή ακόμα και δύο εβδομάδες αργότερα, αν αρχίσετε να κοιμάστε μαζί, οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ότι η όποια σχέση μαζί του θα αλλάξει.

Ένας κανόνας στον οποίο συμφωνούν οι ειδικοί, είναι πως θα πρέπει να μείνετε μακριά από ανθρώπους που πραγματικά επιθυμείτε. Αν θέλατε μέχρι σήμερα αυτό το άτομο, σε περίπτωση που προχωρήσετε και κάνετε μαζί του σεξ και εκείνο δεν σκοπεύει να συνεχίσει με προοπτική μια σχέση μαζί σας, αν εσείς πιέσετε την κατάσταση, διαβεβαιώνοντάς το ότι θα είναι ένα σεξ χωρίς δεσμεύσεις ένθεν και ένθεν, πρέπει να γνωρίζετε ότι πατάτε σε ένα επικίνδυνο έδαφος με απρόβλεπτες για εσάς συνέπειες.
Από την άλλη πλευρά, ούτε και το να κάνετε σεξ με έναν ξένο που τον γνωρίζετε ελάχιστα ή και καθόλου είναι η ιδανική λύση, καθώς θα είναι δύσκολο (και δικαιολογημένα) να τον εμπιστευτείτε. Το να κάνει κανείς σεξ με έναν ολοκληρωτικά ξένο είναι πρακτικά αδύνατο. Μπορεί η ιδέα να φαίνεται διεγερτική, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως το σεξ θα είναι πιθανότατα άθλιο, αφού η ποιότητά του είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμη, δεδομένου ότι το σεξ στις περισσότερες περιπτώσεις προϋποθέτει τουλάχιστον μια κάποια οικειότητα πέρα από τη σωματική έλξη για να προσφέρει ικανοποίηση. Αν πρόκειται για περιστασιακό σεξ, η καλύτερη λύση τελικά είναι να γίνει με κάποιο άτομο που γνωρίζετε και σας ελκύει, αλλά που δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά μακροπρόθεσμα, ούτε από την πλευρά του, ούτε από τη δική σας, επειδή είστε διαφορετικές προσωπικότητες και έχετε διαφορετικούς στόχους στη ζωή. Ενας καλός παρτενέρ για περιστασιακό σεξ είναι κάποιος που είναι ενθουσιασμένος που θα κάνει σεξ μαζί σας και θα είναι εξίσου ευτυχής όταν φύγει το πρωί και παράλληλα θα είστε κι εσείς εντάξει αν δεν αισθάνεστε την ανάγκη να ξαναδείτε αυτό το άτομο ούτε την επόμενη ημέρα, ούτε την επόμενη εβδομάδα, ενώ δεν θα σας πειράξει αν δεν το δείτε καν ούτε μέσα στον επόμενο μήνα.
3. Κρατήστε το σεξ ασφαλές και ξεκαθαρίστε τη θέση σας
Είναι απολύτως υψίστης σημασίας το περιστασιακό σας σεξ να είναι ασφαλές σεξ. Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να κάνετε σεξ είστε εξίσου μεγάλοι για να αναλάβετε και την ευθύνη του και ευθύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει προστασία. Πολλοί άνθρωποι συχνά σκέφτονται πως ο άνθρωπος που κάνουν σεξ μαζί του είναι ένας καλός, ήσυχος άνθρωπος ενταγμένος σωστά στην κοινωνία, ισορροπημένος συναισθηματικά, οπότε υποθέτουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικά. Μεγάλο λάθος! Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα προφυλακτικά μαζί σας και αυτό ισχύει τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Το να έχετε προφυλακτικά μαζί σας δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι θα κάνετε σεξ, το να μην έχετε όμως προφυλακτικά μαζί σας είναι αδικαιολόγητο, γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί.
Η προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη δεν θα πρέπει βέβαια να είναι η μόνη ανησυχία σας. Δεδομένου ότι το σεξ και η συναισθηματική οικειότητα μπορούν πολύ εύκολα να μπερδευτούν βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς, όσο και ο ερωτικός σας παρτενέρ είστε σαφείς στις προσδοκίες σας. Μπορείτε να του/της πείτε ότι τον/την βρίσκετε επιθυμητό/ή και πως θέλετε να περάσετε κάποιες ωραίες στιγμές μαζί και όπου σας βγάλει. Αν δεν είστε έτοιμοι να έχετε μια σχέση με το άτομο αυτό, πείτε το επίσης. Δεν χρειάζεται να παντρευτείτε τον παρτενέρ σας, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να βγαίνετε μαζί του, δεν χρειάζεται καν να τηλεφωνήσετε αν είναι ξεκάθαρο και στους δύο τι θέλετε. Όμως, εκείνο που θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε είναι να είστε ευγενικοί μαζί του/της. Με άλλα λόγια αν νοιώθετε οικεία με ένα άτομο και έχετε ξεκαθαρίσει τις προσδοκίες σας, θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ σας αμοιβαία ευγένεια, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνάντηση (ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως η επόμενη συνάντησή σας είναι μετά από μερικές εβδομάδες, τυχαία σε κάποιο μπαρ). Αν μη τι άλλο, αν πιστεύετε πως ο σεβασμός μεταξύ σας δεν θα υπάρχει, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε καν.
4. Γνωρίστε τι να κάνετε αν αναπτύξετε ισχυρότερα συναισθήματα
Τι θα γίνει, όμως, αν ξαφνικά αισθανθείτε ότι αρχίζετε να ερωτεύεστε αυτό το άτομο; Σύμφωνα με τους ειδικούς, συναισθήματα αναπτύσσονται πάντα, ακόμα και στο περιστασιακό σεξ, γιατί το σεξ είναι μια οικεία πράξη που φέρνει δύο πρόσωπα κοντά με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο. Αυτό που διαφέρει μεταξύ των ανθρώπων είναι η ένταση αυτών των συναισθημάτων και η ικανότητα διαχείρισής τους. Υπάρχουν άνθρωποι που μετά από ένα περιστασιακό σεξ αντί να απομακρυνθούν, αρχίζουν να τηλεφωνούν στο άτομο με το οποίο έκαναν σεξ και να του ζητούν να βγουν ραντεβού, να επιθυμούν να κοιμηθούν στην αγκαλιά του και γενικά να κάνουν πράγματα μαζί εκτός από το σεξ. Αν κάτι τέτοιο δεν σας ενδιαφέρει το ξεκαθαρίζετε άμεσα λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν είναι μέσα στα σχέδιά σας και το τελειώνετε άμεσα.
Τι γίνεται, όμως αν είστε εσείς που θέλετε να περάσετε από την καθαρά σεξουαλική σχέση σε μια συναισθηματική σχέση; Υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε όλους τους κανόνες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πραγματικά δύσκολο να μεταβείτε από μια καθαρά σωματική σχέση σε μια συναισθηματική. Αν, όμως, νομίζετε ότι υπάρχει μια πιθανότητα, δεν είναι και τόσο τρομερό να μιλήσετε στο άλλο πρόσωπο. Να του πείτε ότι μπορεί να συμφωνήσατε να κρατήσετε το σεξ σε ένα περιστασιακό επίπεδο, αλλά έχετε αρχίσει να αναπτύσσετε αισθήματα για το πρόσωπό του και θέλετε να δοκιμάσετε να βγαίνετε μαζί του ραντεβού για να γνωριστείτε καλύτερα. Αν σας απαντήσει ναι, προχωράτε και όπου βγει. Αν αρνηθεί θα πρέπει να το σεβαστείτε, όσο κι αν σας πονέσει, άλλωστε οι όροι ήταν ξεκάθαροι από την αρχή. Σε καμία περίπτωση, όμως, μη το κρατήσετε ως απωθημένο. Κάντε την προσπάθεια, γιατί δεν έχετε τίποτα να χάσετε, αλλά ενδεχομένως θα έχετε αρκετά να κερδίσετε.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα