Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Με το να αποφεύγεις…δεν πρόκειται να νιώσεις καλύτερα!



To μυαλό στην γνωσιακή ψυχολογία παρομοιάζεται με έναν υπολογιστή.
Φανταστείτε ότι εργάζεστε σκληρά στον υπολογιστή σας και κατά τη διάρκεια της εργασίας σας συναντάτε ένα pop upόπως ένα μήνυμα σφάλματος ή προειδοποίησηςΟ υπολογιστής σας προειδοποιεί για κάτι, μπορείτε να δώσετε σημασία ή να πατήσετε παθητικά το «OK» ή «Κλείσιμο». Από το συγκεκριμένο πρόβλημα μπορείτε να “δραπετεύσετε”, όμως αν συναντήσετε κάτι μεγαλύτερο είναι πολύ πιο δύσκολο να το αποφύγετε.
Τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι σαν αυτές τις προειδοποιήσειςεάν εμείς τα αγνοούμε και ουσιαστικά όταν τα αποφεύγουμε, ουσιαστικά δίνουμε παράταση για κάτι χειρότεροΤα συναισθήματα μας είναι μια μεγάλη ένδειξη για το πώς η ζωή μας είναι διαρκές  τρέξιμο και ακριβώς όπως στους υπολογιστές μαςθα πρέπει να δώσουμε προσοχή και σημασία σε τυχόν προειδοποιητικά σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, την ίδια προσοχή πρέπει να δείξουμε και μέσα μας σε ότι μας απασχολεί.


Ακριβώς όπως και στον υπολογιστή που μπορεί να έχει κάποιο ιό: Μπορούμε να εγκαταστήσουμε το λογισμικό για να το φτιάξουμε και μετά να ενημερώσουμε το λογισμικό για να διασφαλιστεί η προσαρμογή του στις νέες απειλές. Έτσι γίνεται και με τα συναισθήματα μας, όσο επιλέγουμε να μην ασχολούμαστε με τα προειδοποιητικά εκείνα στοιχεία τα οποία μας φοβίζουν και να αποφεύγουμε να τα αντιμετωπίσουμε, τότε καταλήγουμε  απογοητευμένοι και ηττημένοι.
Με το να βάζουμε τα πράγματα “στον πάγο” και να μην βρίσκουμε το θάρρος και την τόλμη να κοιτάμε κατάματα τα προβλήματα, δεν πρόκειται να τα ξεπεράσουμε ποτέ. Θα συντηρούμε μονίμως μια αρρωστημένη κατάσταση μέσα μας, η οποία θα είναι δισεπίλυτη.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα