Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΑΚΑΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ – ΟΛΗ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ – ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Όλα τα γεγονότα και όλη η σοφία είναι μόνιμα καταγεγραμμένα στον υπέρ-αιθέρα της πανταχού παρουσίας, το ακασικό (αιθερικό) αρχείο. Μια σκέψη παράγει μια νοητική δόνηση που εκπέμπει ήχο. Με αυτοσυγκέντρωση αυτός ο δονητικός ήχος μπορεί να διατυπωθεί σε οποιαδήποτε γλώσσα και να διαβιβάσει την ιδέα της σκέψης. Όλες οι διαισθητικές αντιλήψεις και οι εκφράσεις της συμπαντικής συνειδητότητας –της συνειδητότητας του Θεού που είναι ο ταμιευτήρας οτιδήποτε υπάρχει, υπήρξε, ή θα υπάρξει– μπορούν να εξαπλωθούν σε ορατές λέξεις, τα αποκαλούμενα «Ακασικά Αρχεία» που είναι γραμμένα στον αιθέρα, ή σε ακουόμενους ήχους που δονούνται από τον αιθέρα, ή σε ακασικά επιφωνήματα, οσμές, γεύσεις, ή απτικές αισθητήριες εντυπώσεις, ή σε αληθινά οράματα, ή διαφωτιστικές σκέψεις, ή διαισθητική γνώση, ή δονήσεις αγνού συναισθήματος ή θέλησης. Μέσω αστρικής όρασης, οι αλήθειες που πηγάζουν από το Ομ μπορούν να γίνουν αντιληπτές σαν φωτοβόλα γραπτά, τα αποκαλούμενα Ακασικά Αρχεία όλων των πραγμάτων που είναι γνωστά και που μπορούν να γίνουν γνωστά.
Όλη η γνώση που υπάρχει και καταβάλλεται προσπάθεια να μαθευτεί, σε κάθε κλάδο της επιστήμης και της τέχνης, συμπεριλαμβανομένου του μυστηρίου των ατόμων και της ιστορίας του σύμπαντος και των ανθρώπινων όντων, υπάρχει ήδη στον αιθέρα ως δονήσεις αλήθειας. Αυτές οι δονήσεις είναι παντού γύρω μας και υπάρχει τρόπος να έρθουμε σε επαφή μ’ αυτές άμεσα. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω της διαισθητικής δύναμης της ψυχής που γνωρίζει τα πάντα. Για να ανακαλύψουμε οποιαδήποτε αλήθεια, χρειάζεται μόνο να στρέψουμε τη συνειδητότητά μας προς τα μέσα, στην ψυχή, της οποίας η παντογνωσία είναι ένα με το Θεό. Όταν αυτοί που είναι δεκτικοί ακούσουν κάποιον να λέει αλήθειες, αυτές τους φαίνονται πολύ οικείες. Η πρώτη τους αντίδραση είναι: «Το ήξερα αυτό!». Ο νους απλά αναγνώρισε μια αλήθεια που ήδη ήταν διαισθητικά γνωστή στην ψυχή.
Απ’ αυτήν την πηγή προέρχονται τα λόγια μου σε κάθε διάλεξη που δίνω. Αν έπρεπε να διαβάζω για να μαζέψω γεγονότα και ιδέες για τις ομιλίες μου, δεν ξέρω τι θα έκανα! Διαβάζω πολύ λίγο γιατί δεν είναι αναγκαίο. Μόλις διαβάσω λίγες σελίδες ενός βιβλίου, γνωρίζω από τις δονήσεις του οποιαδήποτε αλήθεια περιέχει («Γι’ αυτόν που γνωρίζει τον Θεό, όλες οι Βέδες δεν έχουν πια καμία περισσότερη χρησιμότητα απ’ ό,τι ένας ταμιευτήρας νερού όταν υπάρχει πλημμύρα απ’ όλες τις κατευθύνσεις» (Μπάγκαβαντ Γκίτα ΙΙ:46).

Οι μεγάλες ψυχές που αποκαλύπτουν στην ανθρωπότητα βαθιές πνευματικές αλήθειες λαμβάνουν τη γνώση τους μέσω άμεσου συντονισμού με τις δονήσεις αυτών των αληθειών. Επίσης, στον αιθέρα δονούνται όλες οι ιδέες για κάθε εφεύρεση που ανακάλυψε ο άνθρωπος ή που θα ανακαλύψει στο μέλλον. Όταν η αυτοσυγκέντρωση ενός εφευρέτη είναι σωστή, είναι συντονισμένος με τέτοιο τρόπο που λαμβάνει διαισθητικά τη δόνηση της ιδέας που θα τον οδηγήσει στη δημιουργία της εφεύρεσής του. Αυτοί που ανακαλύπτουν αυτές τις ιδέες μπορεί να λένε ότι έχουν εφεύρει το τάδε και το δείνα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν εφεύρει τίποτα. Απλώς αποκάλυψαν ό,τι ήδη υπήρχε: το δονητικό πανομοιότυπο σχέδιο που ήταν ήδη κρυμμένο στον αιθέρα.
Ένα γνωστό παράδειγμα αυτού του φαινομένου, που εξιστορείται στο βιβλίο Prodigal Genius του John J. O’Neill, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σπουδαίος επιστήμονας και εφευρέτης Nikola Tesla (1856–1943) «ανακάλυψε» την αρχή του περιστρεφόμενου μαγνητικού πεδίου – μια ανακάλυψη που κατέστησε εφικτή την εφεύρεση των πολλών του συσκευών εναλλασσόμενου ρεύματος και τις συνακόλουθες εφευρέσεις που αποτελούν τα θεμέλια των σημερινών ηλεκτρικών και βιομηχανικών συστημάτων. Το 1882, καθώς περπατούσε μ’ ένα φίλο του και απήγγειλε ποίηση σ’ ένα πάρκο της Βουδαπέστης, ένα δειλινό, ο Τέσλα ξαφνικά πάγωσε σε μια άκαμπτη κατάσταση σαν καταληψία. Καθώς ο φίλος του ανησύχησε, ο Τέσλα γρήγορα άρχισε να μιλά για ένα εσωτερικό όραμα: «Κοίτα με. Κοίτα με να το αντιστρέφω», έλεγε ξανά και ξανά, με μια φωνή που παλλόταν από ενθουσιασμό. Ο φίλος του νόμισε ότι ήταν άρρωστος. Ο σπουδαίος εφευρέτης όμως αργότερα εξήγησε ότι «έβλεπε» πραγματικά έναν κινητήρα με εναλλασσόμενο ρεύμα σε λειτουργία: «Έλυσα το πρόβλημα. Δεν μπορείς να το δεις εδώ, μπροστά μου, να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα? […] Οι άνθρωποι δεν θα είναι πια δούλοι σκληρών εργασιών. Ο κινητήρας μου θα τους ελευθερώσει, θα κάνει τη δουλειά του κόσμου». Τους επόμενους μήνες συνέχισε να επεξεργάζεται τα λεπτομερή πανομοιότυπα σχέδια του αιθέρα στο νου του, όπου παρέμειναν αποθηκευμένα για έξι χρόνια μέχρι να μπορέσει να τα θέσει σε πρακτική εφαρμογή.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα