Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΙ ΔΕΚΑ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ

1. Eσύ αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο. Εάν αλλάξεις τον εαυτό σου και τον τρόπο σκέψης σου, αλλάζεις τις ενέργειες σου και το πώς αισθάνεσαι, αλλάζεις ολόκληρο τον κόσμο σου. 

2. Κανείς δεν μπορεί να σε πειράξει χωρίς την άδεια σου. Το τι νιώθεις και το πώς αντιδράς είναι δική σου επιλογή. 

3. Ο αδύναμος δεν μπορεί να συγχωρήσει. Η συγχώρεση είναι το χαρακτηριστικό του ισχυρού. Το οφθαλμός αντί οφθαλμού μπορεί να οδηγήσει μόνο στο να τυφλωθεί όλος ο κόσμος. Το να καταπολεμάς το κακό με κακό δεν πρόκειται να σε βοηθήσει. Το να σπαταλάς τον χρόνο σου σε αρνητικές εμπειρίες, από την στιγμή που έχεις πάρει όλα τα μαθήματα από αυτές δεν θα σου προσφέρει τίποτε. Με το να συγχωρείς και να ξεχνάς το παρελθόν, προσφέρεις μεγάλη υπηρεσία και σε σένα και στους γύρω σου. 

4. Μην πασχίζεις να προβλέπεις το μέλλον, αφοσιώσου στην παρούσα στιγμή. Ο Θεός δεν μου έδωσε τον έλεγχο της επόμενης στιγμής παρά μονάχα της τωρινής. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις την εσωτερική αντίσταση, που συχνά σε σταματά από την ανάληψη δράσης, είναι να είσαι στο παρόν και να είσαι δεκτικός.

5. Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει περισσότερο από ένα τόνο διδασκαλίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στο διάβασμα και επαναπαύονται πως έτσι προοδεύουν. Τα βιβλία προσφέρουν μόνο γνώση, η δράση είναι που μεταφράζει τη γνώση σε κατανόηση. 

6. Είναι ανόητο να είσαι πολύ σίγουρος για την σοφία σου. Καλό θα είναι να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως και οι ισχυρότεροι μπορεί να αποδυναμωθούν και οι σοφότεροι μπορεί να σφάλλουν. Όταν θεοποιείς ανθρώπους συχνά αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι εσύ δεν θα μπορούσες ποτέ να πετύχεις παρόμοια κατορθώματα. Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κι αυτοί είναι ανθρώπινα πλάσματα όπως εσύ, άσχετα με το τι έχουν καταφέρει. 


7. Βρες αυτό που πραγματικά θες να κάνεις, έτσι θα βρεις και το εσωτερικό κίνητρο για να συνεχίσεις. Πρώτα θα σε αγνοήσουν, μετά θα γελάσουν με σένα, μετά θα σε πολεμήσουν, τότε θα κερδίσεις. Να είσαι ανθεκτικός στα σαμποτάζ που σου στήνει ο ίδιος σου ο εαυτός. 

8. Βλέπε μόνο τις αρετές των ανθρώπων. Αφού δεν είσαι αλάθητος, μην αναλύεις τα λάθη των άλλων. Όλοι έχουμε κάτι καλό μέσα μας. Αν στοχεύεις στην βελτίωση, τότε είναι χρήσιμο να επικεντρώνεσαι στην καλή πλευρά των ανθρώπων. Όταν εστιάζεις στα θετικά στοιχεία των άλλων, έχεις ακόμη ένα κίνητρο για να βοηθήσεις. Με το να βοηθάς τους άλλους δεν κάνεις μόνο την δική τους ζωή καλύτερη. Με τον καιρό παίρνεις πίσω ότι έδωσες, ενώ οι  άνθρωποι που βοήθησες τείνουν περισσότερο να βοηθήσουν άλλα άτομα. Αποτέλεσμα: όλοι μαζί δημιουργείτε μια θετική αλλαγή που δυναμώνει. 

9. Ευτυχία είναι όταν αυτά που σκέφτεσαι, αυτά που λες και αυτά που κάνεις βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους. Όταν είσαι αληθινός δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτε γιατί η γλώσσα του σώματος σου και ο τόνος της φωνής σου –τα οποία κάποιοι λένε πως είναι το 90% της επικοινωνίας- είναι συντονισμένα με τις σκέψεις σου. 

10. Η συνεχής ανάπτυξη είναι ο νόμος της ζωής. Αυτός που προσπαθεί να διατηρήσει τα δόγματα του για να φαίνεται συνεπής στους άλλους, οδηγεί τον εαυτό του σε λάθος δρόμο. Υπάρχουν φορές που είσαι ασυνεπής ή που δείχνεις να μην ξέρεις τι κάνεις. Αυτό είναι προτιμότερο από το να προσπαθείς να διατηρείς παλιές απόψεις, που ξέρεις πως είναι λανθασμένες, από φόβο μην σε κρίνουν οι άλλοι. Μην το κάνεις. Επέλεξε να αναπτύξεις την σκέψη σου και να εξελιχθείς.

hallofpeople

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα