Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Γνωστά και άγνωστα στοιχεία για την Ελλάδα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.



Περισσότεροι Γερμανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μία μέρα στην Κρήτη από ό,τι οποιαδήποτε άλλη μέρα κατά τη διάρκεια των μαχών σε 11 χώρες.
  • Το στράτευμα του Χίτλερ είχε τις περισσότερες απώλειες μέσα σε μια μέρα στην Κρήτη. Περισσότερες απώλειες από όσες είχε τους 15 μήνες που προηγήθηκαν σε μάχες σε άλλες 11 χώρες.
  • Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα εκτός των τριών μεγάλων ( Αμερική, Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία) που αντιστάθηκε.
  • Ένας στους δέκα Έλληνες σκοτώθηκαν στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Έλληνες, όμως, πολέμησαν ηρωικά. Δεν είναι τυχαίο πως ο Τσόρτσιλ είχε πει την χαρακτηριστική φράση ” οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”.
  • Μάλιστα, εξαιτίας της σθεναρής αντίστασης που προέβαλε το ελληνικό έθνος απέναντι στο γερμανικό στράτευμα, καθυστέρησε κατά δύο μήνες η επίθεση του Χίτλερ στη Ρωσία. Αυτό το γεγονός είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ο στρατός του πάνω στον εξουθενωτικό Ρωσικό χειμώνα και να ηττηθεί.
Η αντίσταση των Ελλήνων αποτελεί έμπνευση για όλον τον κόσμο.
  • Ο Πρόεδρος Ρούζβελτ είχε επισημάνει πως όταν όλα τα έθνη είχαν χάσει την ελπίδα τους και την πίστη στις δυνάμεις τους και είχαν παραδοθεί στο Χίτλερ, οι Έλληνες ήταν το μόνο έθνος που κράτησε το ηθικό του ακμαίο και πάλεψε για την ελευθερία του.
  • Για αυτήν την ελευθερία πάλεψαν όχι μόνο άντρες αλλά και γυναίκες, με ό,τι μέσο και τρόπο μπορούσαν. Χίλιες γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας ενάντια στις δυνάμεις του άξονα.
  • Οι Κρητικοί, μάλιστα, δε δίστασαν να φτάσουν ως την ηπειρωτική Ελλάδα για να ενισχύσουν τη μάχη κατά του εχθρού.
Η πρόκληση του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Δαμασκηνός, τόλμησε και προκάλεσε δημόσια τους Γερμανούς, όσον αφορά τα σχέδιά τους για ολοκαυτώματα. Δε φοβήθηκε τους Ναζί ούτε όταν τον απείλησαν με θάνατο, όταν αντιλήφθηκαν ότι υπερασπίζεται την ιουδαϊκή κοινότητα, χορηγώντας ψεύτικα πιστοποιητικά βαφτίσεως. Χαρακτηριστικά, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε στην απειλή τους λέγοντας πως οι κληρικοί δε θανατώνονται δια πυροβολισμού αλλά με κρέμασμα και τους ζήτησε να το σεβαστούν. Τελικά δεν πραγματοποίησαν την απειλή τους.
Ο κόσμος σήμερα οφείλεται στις τρεις μεγάλες δυνάμεις και στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα, η Αγγλία, η Ρωσία και η Αμερική ήταν οι χώρες που ανέκοψαν την πορεία των Ναζί. Χωρίς αυτές τις χώρες και τον αγώνα τους, ο κόσμος δε θα ήταν όπως σήμερα. Πώς θα ήταν αν ο Χίτλερ είχε σκοτώσει όλους όσους απέρριπτε, δηλαδή τους Εβραίους, τους ομοφυλόφιλους, τους αθίγγανους, όσους δεν ανήκαν στην Άρια φυλή και ανθρώπους με νοητικές ή σωματικές αναπηρίες; Θα ήταν ένας κόσμος τελείως διαφορετικός.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα