Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα του αστροναύτη;

Ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πηκ μοιράζεται μαζί μας ένα από τα προβλήματα που έπρεπε να λύσει στα τεστ επιλογής αστροναυτών.

Ένα από τα παζλ που έπρεπε να λύσουν οι αστροναύτες ήταν και το πρόβλημα του κύβου. Πηγή: Facebook

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ αστροναύτης Τιμ Πηκ (Tim Peake) έχει προκαλέσει σύγχυση σε πολλούς ανθρώπους στο Facebook, δημοσιεύοντας ένα παζλ που λέει ότι ήταν ένα από τα τεστ που έκανε για να επιλεγεί ως αστροναύτης.
«Εδώ είναι ένα teaser εγκεφάλου για το Σαββατοκύριακο, που παρουσιάζεται στο βιβλίο μου “Ask An Astronaut” και προέρχεται από τα τεστ της επιλογής μου ως αστροναύτη… υπήρξαν άλλα δυσκολότερα!» γράφει στη σελίδα του στο Facebook.
Το παζλ απεικονίζει έναν κύβο με μια μαύρη κουκκίδα στην πλευρά της βάσης του. Έπειτα μας λέει να περιστρέψουμε τον κύβο αριστερά, δεξιά, προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.
Συγκεκριμένα, μας λέει να γυρίσουμε νοερά τον κύβο προς τα εμπρός, αριστερά, αριστερά, προς τα εμπρός, δεξιά, προς τα πίσω και, τέλος, προς τα δεξιά, και να πούμε πού βρίσκεται τώρα η κουκκίδα.
Φωτογραφία του χρήστη Tim Peake.

Πολλοί από τους 681.000 ακόλουθους του Τιμ Πηκ προσπάθησαν να το λύσουν και απέτυχαν, καθώς το μπέρδεμα ξεκινά από το ότι σου λέει να γυρίσεις τον κύβο προς τα εμπρός, με προφανή σκοπό να σε μπερδέψει.
Όλα εξαρτώνται από το αν θα επιχειρήσετε να λύσετε το πρόβλημα κινώντας τον κύβο όπως δείχνει το γράφημα, ή αν θα τον βγάλετε έξω και τον τοποθετήσετε νοερά σ’ ένα τραπέζι ή στην παλάμη του χεριού σας.
Το ίδιο το γράφημα περιέχει και την απάντηση στο πρόβλημα.
«Φανταστείτε ότι κρατάτε τον κύβο στην παλάμη του χεριού σας. Εγώ έτσι το έλυσα. Στο τέλος των κινήσεων, η κουκίδα ήταν στο κάτω μέρος. Το σχέδιο δεν έχει στην πραγματικότητα καμία σχέση, αφού σου ζητάει να το κάνεις αυτό με το μυαλό σου», έγραψε ο χρήστης του Facebook, Jo Roberts.
«Θα βρεθείτε ακριβώς στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκινήσατε – ο κύβος δεν αλλάζει θέση, αυτό που αλλάζει είναι μόνο η αντίληψή σας σχετικά με τη θέση του κύβου», συμφώνησε ο Stuart Mann.
Ο Τιμ Πηκ στο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ, επιστρέφοντας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Photo: AFP / Shamil Zhumatov. Πηγή: Supplied

Άλλοι, όπως η Sarah McCarthy, σκέφτηκαν ότι μπορεί να ήταν μια ερώτηση-παγίδα.
«Εφόσον η ερώτηση δηλώνει ότι η κουκκίδα βρίσκεται στο κάτω μέρος του κύβου, η κουκκίδα θα παραμένει πάντα στο κάτω μέρος του κύβου, που σημαίνει ότι κάθε φορά ο κύβος επιστρέψει στην αρχική του θέση», σχολίασε.
Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι συμφώνησαν ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε έξω από τα πλαίσια που μας θέτουν.
«Δεν είναι τεστ για την είσοδό σας σε μια σχολή φιλοσοφίας ή σε μια λέσχη συζήτησης. Είναι μια εξέταση για έναν πολύ συγκεκριμένο τεχνικό, επιστημονικό ρόλο, και η σωστή απάντηση είναι επιβεβλημένη», σχολίασε ο Liam Desborough.
Το ίδιο έκανε και ο Τιμ Πηκ:

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα