Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΠΥΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Μέρος Δ)



Φωτογραφία της Kate Minogianni.
Εθισμένοι Στους Περισπασμούς
Δεν είμαστε τσακισμένοι και ούτε οι επιλογές μας. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να κάνουμε επιλογές από την ακεραιότητα με την εγγενή ολότητα μας να βρούμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει πίσω στην ολότητα. Μπορεί να χρησιμοποιούμε εθισμούς ως περισπασμούς. Μπορεί να επιλέγουμε τους εθισμούς ως ένα πεδίο για να κάνουν διακρίσεις, να αποκτήσουμε επίγνωση για το τι δεν θέλουμε, ποιοι δεν είμαστε, και πώς δεν θέλουμε πραγματικά να συμπεριφερόμαστε. Στη συνέχεια, μπορεί να αξιοποιήσουμε το πεδίο αυτό ως εφαλτήριο για να αποκτήσουμε διαύγεια, να κάνουμε μια διαφορετική επιλογή, πάντα διαθέσιμη μέσω της σύνθεσης καρδιάς-νου.
Η Ντροπή Προετοιμάζει τον Εθισμό
Ανεξάρτητα από το ποιο μπορεί να είναι το φάρμακο σας, σχεδόν όλες οι εξαρτητικές συμπεριφορές κουβαλάνε στοιχεία ντροπής. Στην πραγματικότητα η ντροπή είναι ο πρόδρομος της εξάρτησης.
Ένα κλειδί για να προχωρήσετε πέρα από οποιοδήποτε εθιστικό μοτίβο είναι να απελευθερώσετε όλη την ντροπή που σχετίζεται με το μοτίβο. Ο εθισμός και η ντροπή συχνά συνοδεύει το ένα το άλλο και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί ποιο έχει προηγηθεί. Μπορεί να νιώθουμε ντροπή και στη συνέχεια καταφεύγουμε στον εθισμό για να νιώσουμε καλύτερα. Ή ίσως νιώθουμε ντροπή για τον εθισμό μας και συνεπώς καταφεύγουμε στον εθισμό ξανά για να μετριάσουμε την ντροπή.
Η ντροπή ορίζεται ως ένα αίσθημα ενοχής, λύπης ή θλίψης που έχετε γιατί ξέρετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος. Δυστυχώς, η ντροπή θα προκαλέσει όλα τα συναισθήματα που σχετίζονται με την έλλειψη αυτοεκτίμησης και θα μας αφήσει να μην αισθανόμαστε αρκετά καλά, ότι δεν αξίζουμε, και, πάνω απ' όλα, ότι δεν αξίζουμε να μας αγαπούν.
Η ντροπή θα προκαλέσει πραγματικά εθιστικές συμπεριφορές ως στρατηγική για να αποφύγουμε να κατηγορούμε τον εαυτό μας. Με κάποια έννοια, μπορεί να είμαστε εθισμένοι στην ίδια τη ντροπή.
Παρακαλώ να ξέρετε ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί κάποιος να κάνει, τίποτα που μπορείτε εσείς να κάνετε, που μπορεί να σας εμποδίσει να είστε αγάπη.
Δεν μπορούμε να είμαστε τίποτα άλλο. Η αγάπη είναι αυτό που είμαστε. Η επίγνωση με επίκεντρο την καρδιά μπορεί να απελευθερώσει τη ντροπή που μας δεσμεύει. Η επίγνωση με κέντρο την καρδιά μπορεί να μας ανοίξει στην αγάπη για τον εαυτό μας που μας δένει αιώνια και προσφέρει την ελευθερία από τις εξαρτήσεις.
Ζητήστε Βοήθεια
Ζητήστε βοήθεια. Οι εξαρτήσεις δημιουργούν μια αίσθηση απομόνωσης και μοναξιάς, η οποία είναι διαφορετική από το να συνδέεστε με τον εαυτό σας όταν είστε μόνο ως ολοκληρωμένη ύπαρξη. Ζητήστε βοήθεια από τους άλλους μέχρι να αισθάνεστε άνετα μόνος. Η σύνδεση με άλλους οι οποίοι είναι υποστηρικτικοί και δεν κατακρίνουν είναι ένα σημαντικός παράγοντας στην πορεία προς την ελευθερία.
Melissa Joy Jonsson

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα