Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Οι γενετικά τροποποιημένοι στρατιώτες του μέλλοντος

Προειδοποίηση Πούτιν: Οι γενετικά τροποποιημένοι στρατιώτες του μέλλοντος δεν θα αισθάνονται πόνο ή φόβο και γι’ αυτό θα είναι πιο «καταστροφικοί από τις πυρηνικές βόμβες».

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση νεολαίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε πως οι επιστήμονες που παίζουν με τον γενετικό κώδικα του ανθρώπου, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στρατιώτες δολοφόνους. Image: Supplied

ΜΙΛΩΝΤΑΣ αυτή την εβδομάδα σε συγκέντρωση νεολαίας, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε για τον κίνδυνο που διατρέχει η ανθρωπότητα από τα γενετικά πειράματα, καθώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας στρατός υπερανθρώπων, που στην πραγματικότητα θα είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι.
Οι στρατιώτες αυτοί, επειδή δεν θα αισθάνονται πόνο ή φόβο, θα είναι πιο «καταστροφικοί από τις πυρηνικές βόμβες», τόνισε και πρότεινε οι παγκόσμιοι ηγέτες να συμφωνήσουν στη θέσπιση αυστηρών κανόνων που δεν θα επιτρέπουν στους επιστήμονες που παίζουν με τον γενετικό κώδικα του ανθρώπου τη δημιουργία μαζικών δολοφόνων στρατιωτών.





Σε μια συγκλονιστική ομιλία χθες Δευτέρα, ο Ρώσος ηγέτης προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα μπορούσε σύντομα να δει τους επιστημονικά παραγόμενους υπεράνθρωπους στρατιώτες που δεν θα μπορούν να αισθανθούν πόνο ή φόβο.
Όπως είπε, η επιστήμη κινείται με τόσο γρήγορους ρυθμούς ώστε ο κόσμος δεν έχει πλέον την πολυτέλεια του χρόνου και πρέπει άμεσα να θεσπίσει ρυθμίσεις που θα αναχαιτίσουν αυτή την τρομακτική πρόοδο.
Ο Ρώσος ηγέτης αποκάλυψε ότι η πιθανότητα «δημιουργίας ενός ανθρώπινου είδους με προκαθορισμένα χαρακτηριστικά» είναι ήδη κοντά.

Οι φόβοι του Πούτιν

Μιλώντας σε ένα φεστιβάλ νεολαίας στο Σότσι, ο Πούτιν είπε: «Ο άνθρωπος έχει τώρα τη δυνατότητα να εισέλθει στον γενετικό κώδικα που δημιουργήθηκε είτε από τη φύση είτε, όπως πιστεύουν οι θρησκευόμενοι, από τον Θεό.
»Μπορεί να ακολουθήσουν κάθε είδους πρακτικές συνέπειες. Είμαστε σε μια εποχή που ο άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έναν άλλον άνθρωπο όχι μόνο θεωρητικά αλλά και πρακτικά.
»Αυτός ο υπεράνθρωπος μπορεί να είναι ένας ιδιοφυής μαθηματικός ή ένας λαμπρός μουσικός, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι ένας στρατιώτης, ένας άνθρωπος που θα μπορεί να αγωνιστεί χωρίς να νιώθει φόβο, συμπόνια, οίκτο ή πόνο.
»Όπως καταλαβαίνετε, η ανθρωπότητα έχει εισέλθει στο εγγύς μέλλον, σε μια πολύ δύσκολη και πολύ υπεύθυνη περίοδο της ύπαρξής της.
»Η πιθανότητα που μόλις περιέγραψα μπορεί να είναι χειρότερη από μια πυρηνική βόμβα».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι είναι επιτακτική ανάγκη οι ηγέτες του κόσμου να συμφωνήσουν στη θέσπιση αυστηρών κανόνων για να αποτρέψουν τη μαζική παραγωγή στρατιωτών δολοφόνων.ν
Για τον Ρώσο πρόεδρο, αν η ανθρωπότητα παραμείνει αδρανής μπροστά στον επερχόμενο κίνδυνο, αυτό θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Image: Supplied

Ο Ρώσος ηγέτης είπε ότι αυτές οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, και παρότρυνε τους ηγέτες του κόσμου να συναντηθούν για να αναπτύξουν ηθικές κατευθυντήριες γραμμές γύρω από αυτές τις «δημιουργίες».
Όπως είπε: «Όταν κάνουμε κάτι, ό,τι κι αν είναι αυτό –θέλω να το επαναλάβω– δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα ηθικά θεμέλια της πράξης μας. Καμία πράξη δεν είναι πάνω από την ηθική. Διαφορετικά οδηγούμαστε με βεβαιότητα στην καταστροφή».
Παραδέχτηκε ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (Artificial Intelligence) είναι «το μέλλον, όχι μόνο για τη Ρωσία, αλλά για όλη την ανθρωπότητα», αλλά δήλωσε παράλληλα ότι μαζί με τις «κολοσσιαίες ευκαιρίες» υπάρχουν «απειλές που είναι δύσκολο να προβλεφθούν».
«Όποιος ηγηθεί σε αυτόν τον τομέα, θα γίνει ο κυβερνήτης του κόσμου», τόνισε και υποσχέθηκε να μοιραστεί οποιαδήποτε «τεχνογνωσία» αποκτά η Ρωσία στον τομέα αυτόν προκειμένου να αποφευχθεί μια σύγκρουση στο πεδίο της τεχνολογίας.
Το φεστιβάλ στο οποίο μίλησε ο Πούτιν διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικής Νεολαίας (WFDY) μαζί με τη Διεθνή Ένωση Φοιτητών.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα