Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Τι σκοτώνει κάθε ανασφάλεια ?





Η ανασφάλεια είναι ένας βρικόλακας, ο οποίος μας χαλάει κάθε μας στιγμή και κάθε μας χαρά. Είναι ένας δρόμος μέσα από σκέψεις, φόβους, πανικό που μας δείχνει τι θα γίνει αν, τι θα πάθουμε αν...

 Βασίζεται στη λογική και χαρακώνει κάθε φορά την καρδιά μας.
Οι ανασφάλειες όλων των ανθρώπων έχουν κοινές βασικές καταστάσεις, όπως το χρήμα που το χρειαζόμαστε για να πληρώσουμε κάτι, για τις σχέσεις μας και την υγεία μας.
Όλο αυτό το τοπίο της ανασφάλειας που όλοι μας περνάμε είναι ένας Γολγοθάς που μας βασανίζει το μυαλό συνέχεια. Εκεί που πάμε να ηρεμίσουμε σκηνές τρόμου ξεπετάγονται από το μυαλό μας και δεν μπορούμε να τις σταματήσουμε. 

Η ανασφάλεια μας παραλύει το νευρικό μας σύστημα με αποτέλεσμα να μπλοκάρει τις λύσεις ή σωστές εικόνες που θα εμφανιστούν μπροστά μας. Είναι ένας μόνιμος δυνάστης και συνήθως αν το παρατηρήσετε οι περισσότερες ανασφάλειες που βιώνουμε έχουν να κάνουν με καταστάσεις που μας τις έχουν δημιουργήσει άλλοι σε συνδυασμό με εμάς. Αυτοί οι άλλοι συνήθως λέγονται κεφαλές του τόπου, του πλανήτη, όπου κι εκείνοι με τη σειρά τους άνθρωποι είναι. Σαν να λέμε εμείς οι άνθρωποι που έχουμε νου, έχουμε δημιουργήσει καταστάσεις και δεδομένα για να έχουμε άγχος και ανασφάλειες. Και ποιο είναι το ζητούμενο ? Η ύλη !!! Έτσι σκλαβωμένοι και δυστυχισμένοι λειτουργούμε λες και θα ζήσουμε αιώνια και λες και μας είπε κανείς ότι όλο μας το βιός θα το πάρουμε μαζί μας !!! Αυτό που ίσως δεν μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος είναι να τα βάλει με τις κεφαλές ή γενικά με το σύστημα. Όμως αυτός ο απλός άνθρωπος έχει ένα ισχυρό «όπλο» που το κληρονόμησε από τον Πατέρα μας Θεό από τη στιγμή που γεννήθηκε. Αυτό το «όπλο» λέγεται πίστη. Σε Εσένα αφήνω τα βάσανά μου και τα προβλήματά μου Θεέ μου !!! 

Η ανασφάλεια συνδέεται με το μυαλό και τη λογική, εχθρός της ανασφάλειας είναι η Πίστη. Όσες περισσότερες ανασφάλειες έχουμε τόσο κλονισμένη πίστη έχουμε, όταν έχουμε ισχυρή πίστη η ανασφάλεια χάνει έδαφος και τελικά νικιέται.
Η διαφορά της Πίστης από την ανασφάλεια είναι ότι η Πίστη βασίζεται στον Θεό, στην καρδιά και στα θαύματα και όχι στο μυαλό. Το μυαλό εμφανίζει μπροστά μας τις διαδρομές «συνήθως γίνεται …» «όλος ο κόσμος κάνει…» «τι θα απογίνουμε…»  ενώ η Πίστη λέει «θα πεις στο βουνό αυτό μετατοπίσου».
Αν λοιπόν ο δρόμος της ανασφάλειας σας έχει γίνει τόσο επίπονος και φρικτός γιατί παράλληλα σας δημιουργεί και εικόνες καταστροφής, γυρίστε τον «διακόπτη» σας στην Πίστη.
Όλα όσα σας φαίνονται βουνό για να τα αντιμετωπίσετε αφήστε τα στην Αγκαλιά Του Θεού και επιτρέψτε σε  Εκείνον να σας δείξει τον τρόπο και να αναλάβει όλο το φορτίο που σας βαραίνει. Τι θα πει επιτρέψτε ? Αφού ο Θεός βλέπει την αδικία, θα σκεφτεί κάποιος, γιατί δεν κάνει κάτι ? Μα γιατί ο Θεός έχει δώσει την Ελεύθερη Βούληση σε εμάς τους ανθρώπους και αν εμείς δεν του μιλήσουμε, ζητήσουμε κάτι εκείνος δεν θα επέμβει από σεβασμό στις δικές μας επιλογές και στον δικό μας τρόπο σκέψης. 

Ένας νους που έχει ανασφάλειες έχει μικρή και αποσπασματική πίστη. Η πίστη για να έχει αποτελέσματα οφείλει να είναι ολοκληρωτική. Όταν η πίστη γίνεται βίωμα τότε κάθε λεπτό είστε απόλυτα προστατευμένοι από όλα.
Επιλέξτε να επικοινωνήσετε με τον Πατέρα μας επίσης μέσω μετάνοιας. Πιστοποιείστε του ότι έχετε δει τα λάθη σας και ότι με ταπεινότητα τα ακουμπάτε στον Πνευματικό σας για να σας δώσει την ευχή της λύτρωσης. Όποια και να είναι η θέση σας για την εκκλησία και για όλο το σύστημα να ξέρετε ότι εκείνη την ώρα που εσείς είστε κάτω από το Πετραχήλι είστε απόλυτα συνδεδεμένοι με τον ίδιο τον Θεό. Ο Πνευματικός εκείνη την ώρα δεν είναι άνθρωπος, αλλά Άγγελος κάθαρσης.
Αν για κάποιο λόγο κρατιέστε σε απόσταση από αυτή τη διαδικασία, είναι η λογική σας που σας κρατάει σε απόσταση από την ευλογία. Ζυγίστε τι είναι αυτό που έχετε περισσότερη ανάγκη τα βάσανα ή τη λύτρωση μέσα από την πίστη και τα θαύματα ? 

Η κατάλληλη στιγμή για τον καθένα είναι η στιγμή που θα πει στον εαυτό του, φτάνει όχι άλλος πόνος. Το επόμενο βήμα είναι η Πίστη. Όσο μεγαλύτερη είναι η πίστη σας τόσα περισσότερα θα ακουμπάτε στον Θεό και όσα περισσότερα ακουμπάτε στον Θεό τόσο πιο αρμονικά εξελίσσετε η μέρα σας.

Πίστη, Αγάπη, Συγνώμη, Ευγνωμοσύνη, Ταπείνωση είναι τα κλειδιά της ευημερίας.  


Δωροθέα 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα