Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Πουλί χτύπησε το αεροπλάνο; Μμ...μάλλον όχι!



Picture
Ένας δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη, ένα δυνατό τράνταγμα και ακολούθησε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της ομάδας των Oklahoma City Thunder.
Η αμερικάνικη ομάδα έζησε μία μεγάλη περιπέτεια στα 30.000 πόδια, καθώς ταξίδευε το βράδυ του Σαββάτου από τη Μινεάπολη, στο Σικάγο. 

Ξαφνικά, το αεροπλάνο σύστηκε από κάτι που έπεσε πάνω του, κατατρομάζοντας τους αστέρες της αμερικανικής ομάδας. Τελικά, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, μάλλον ένα πουλί συγκρούστηκε με τη μύτη του Boeing 747 της εταιρείας Delta, το οποίο υπέστη τεράστια ζημιά, όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που ανέβασαν στα social media οι αθλητές.

Ποιο μεγαλο πουλι πεταει τοσο ψηλα;

Σύμφωνα με το Live Science, τα περισσότερα πουλιά ζουν σε οικότοπους άνω των 4.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και άλλα συνήθως πετούν σε υψόμετρα περίπου 10.000-13.000 πόδια (3.000 έως 4.000 μέτρα) ειδικά όταν μεταναστεύουν, δήλωσε ο Graham Scott, βοηθός καθηγητής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά.

Σύμφωνα με τον Scott, πτηνά τόσο μικρά όσο τα σπουργίτια και τα κολίβρια στην περιοχή των Άλπεων βρίσκονται σε υψόμετρα 5.000 μ., ενώ οι κόνδορες των Άνδεων γλιστρούν στα ρεύματα αέρα ύψους 18.044 ποδών (5.500 μ). Οι πάπιες Mallard είναι γνωστό ότι φθάνουν σε υψόμετρο 21.000 ποδών (6.401 μ.) Και οι χήνες στην κεντρική Ασία έχουν εντοπιστεί απευθείας στις 23.170 πόδια (7.290 μ).

Μοναδική "υψηλή' εξαίρεση είναι ο γρύπας του Rüppell, που είναι εγγενής στην κεντρική Αφρική και επιβεβαιώθηκε ότι μπορεί να ταξιδέψει σε υψόμετρο 37.000 πόδια (11,278 μέτρα) μετά από μια σύγκρουση με ένα αεροπλάνο σε αυτό το υψόμετρο, όπως αναφέρθηκε το 1974 στο περιοδικό The Wilson Bulletin.

Δηλαδή, ένα πουλί που ζει στην κεντρική Αφρική προσέκρουσε με ένα αεροπλάνο που πετούσε από τη Μινεάπολη στο Σικάγο, προκαλώντας τόσο μεγάλη ζημιά και αφήνοντας καθόλου ίχνη αίματος; 😸

Καλύτερα να ψάξετε για άλλα "πουλιά", από... μέταλλο! Τα λένε drones, έχουν γεμίσει τους αιθέρες κι έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν προβλήματα στις πτήσεις. Σςς... δεν πρέπει να το μάθει ο κόσμος!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα