Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Η γενετική αποκάλυψε την προέλευση του πολιτισμού στο νησί του Πάσχα





Η πρώτη ανάλυση παλαιογένεσης της γονιδιακής ανάλυσης των αρχαίων κατοίκων του νησιού του Πάσχα, έδειξε ότι οι πρόγονοί τους ήταν αποκλειστικά Πολυνησιανοί που δεν είχαν έρθει σε επαφή με κατοίκους της Νότιας Αμερικής, πριν από την άφιξη στο νησί των Ευρωπαίων το 1722.



Το ζήτημα των επαφών μεταξύ των κατοίκων των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού και των νοτιοαμερικανών είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα μεταξύ των ανθρωπολόγων.


Προηγούμενες μελέτες έχουν ανακαλύψει γονίδια των αρχαίων κατοίκων της Βόρειας και Νότιας Αμερικής μεταξύ των σύγχρονων ιθαγενών της Νήσου  του Πάσχα.


Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η πρόσμιξη αυτή έγινε μεταξύ του 1280 και 1425, σύμφωνα με το Phys.org.



Ο Λαρς Φέρεν Σμιτς (Fehren-Schmitz), αναπληρωτής καθηγητής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας παρουσίασε τα συμπεράσματά του σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην έκδοση της 12 Οκτωβρίου της «Current Biology»


 
Οι επιστήμονες εξέτασαν τα οστά πέντε αρχαίων κατοίκων του νησιού του Πάσχα: τρεις από αυτούς έζησαν μέχρι την άφιξη των Ευρωπαίων και δύο μετά. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι επιστήμονες δεν βρήκαν ούτε ένα  γονίδιο των νοτιοαμερικανών, πράγμα που δείχνει ότι η επαφή είχε γίνει μετά το 1722.


«Δεν βρήκαμε στοιχεία για το μείγμα των γονιδίων των κατοίκων του νησιού του Πάσχα και της Νότιας Αμερικής.  Πραγματικά εκπλαγήκαμε που δεν βρήκαμε τίποτε. Υπάρχουν πολλά αποδεικτικά στοιχεία που είναι εύλογα, έτσι είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε άμεσες αποδείξεις για τις προ-ευρωπαϊκές επαφές με τη Νότια Αμερική», δήλωσε ο Φέρεν – Σμιτ.


Τώρα αυτός και οι συνάδελφοί του θέλουν να βρουν μια απάντηση σε ένα άλλο θέμα που ενδιαφέρει τους επιστήμονες: πως έγινε η κατοίκηση του νησιού;


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα