Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δίας στον Σκορπιό (10.10.2017 - 8.11.2018)

Φως στο σκοτάδι
Η διέλευση του Δία από τον Σκορπιό, η επιρροή στα ζώδια και βασικοί σταθμοί στο ταξίδι του


Το διάστημα παραμονής του Δία στον Ζυγό ολοκληρώθηκε και τώρα ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος εισέρχεται στον Σκορπιό. Η είσοδος και η αρχή της διέλευσης γίνεται στις 10 Οκτωβρίου 2017 και ο πλανήτης θα παραμείνει στον Σκορπιό μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018. Από τις αρχές Μαρτίου μέχρι και τις αρχές Ιουλίου 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος, χωρίς να βγει όμως από τον Σκορπιό.


Οι διελεύσεις του Δία


Ο Δίας είναι ο πλανήτης της ανάπτυξης και της επέκτασης των οριζόντων. Είναι ο μεγάλος ευεργέτης των πλανητών και οι διελεύσεις του δείχνουν τους τομείς της ζωής μας όπου θα αναπτυχθούμε περισσότερο και θα έχουμε επιτυχία και τα μεγαλύτερα οφέλη. Κάθε χρόνο ο Δίας ολοκληρώνει το πέρασμά του από ένα ζώδιο του ζωδιακού, παραμένοντας περίπου 13 μήνες σε κάθε ζώδιο και κάθε δώδεκα χρόνια κάνει έναν κύκλο ολόκληρου του ζωδιακού, φτάνοντας στην θέση που είχε την στιγμή που γεννηθήκαμε (επιστροφή Δία).

Με την ετήσια διέλευσή του ο Δίας παραμένει σε έναν οίκο του γενέθλιου χάρτη μας και συνεισφέρει στην επέκταση και στην ανάπτυξή μας μέσα από τα θέματα που ελέγχει ο οίκος της διέλευσης στον ατομικό μας χάρτη και φυσικά μέσα από τις συνόδους που κάνει με τους γενέθλιους πλανήτες που συναντά μέσα στον οίκο ή με τις όψεις που κάνει με τους πλανήτες του χάρτη μας. Αυτή η ανάπτυξη γίνεται με διαφορετικό τρόπο από τον τρόπο που μας προτείνει ο φίλος του Δία, ο Κρόνος.

Η διέλευση του Δία γενικότερα επεκτείνει οτιδήποτε αγγίζει. Επιδρά όμως και αναπτύσσει αυτό που ήδη υπάρχει στον χάρτη μας και αυτό που ήδη έχουμε συνειδητοποιήσει και αντιληφθεί εμείς. Δεν θα αλλάξει την φύση μας ούτε θα φέρει γεγονότα από το πουθενά, θα ευνοήσει και θα αναπτύξει αυτό για το οποίο ήδη εμείς έχουμε δουλέψει. Έχοντας σαν βασική του λειτουργία την επέκταση θα επεκτείνει και θα κάνει να μεγαλώσει αυτό που συναντά, ακόμη και αν αυτό σημαίνει τα προβλήματά μας ή τα αρνητικά στοιχεία που δεν έχουμε αντιληφθεί ή που τα έχουμε κρύψει κάτω από το χαλάκι. Αν εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας, τους βαθύτερους φόβους μας και τα αρνητικά μοτίβα συμπεριφοράς, τότε ο Δίας δεν θα κάνει από μόνος του το θαύμα του.

Οι άνθρωποι είμαστε σύνθετοι μηχανισμοί και τα δύο αρχέτυπα, το αρχέτυπο της ευχαρίστησης (Δίας) και το αρχέτυπο του καθήκοντος (Κρόνος), χρειάζεται να αναμειχθούν και να συγκεραστούν στην ζωή μας και στην προσωπικότητά μας στις σωστές δόσεις, γιατί η έλλειψη ή η υπερβολή του ενός εις βάρος του άλλου δημιουργεί ανισορροπίες και προβλήματα. Ως άνθρωποι έχουμε την ανάγκη και των δύο για να είμαστε αισιόδοξοι, με αυτοπεποίθηση, στόχους και όραμα και ταυτόχρονα παραγωγικοί, ρεαλιστές και δημιουργικοί, ώστε να έχουμε επιτυχία στις υποθέσεις μας.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να εξετάσουμε συγκριτικά την διέλευση του Δία με αυτή του Κρόνου από τον γενέθλιο χάρτη μας και μέσα από την σχέση τους να συμπεράνουμε σε ποιόν τομέα της ζωής μας λείπει η ισορροπία αυτή την περίοδο, πού είμαστε πολύ σοβαροί και πού βλέπουμε τα πράγματα πιο ελαφριά και με αισιοδοξία. Μήπως το καθήκον και τα πρέπει δεν μας αφήνουν να χαρούμε την ζωή μας; Μήπως συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή σκεφτόμαστε και δρούμε αλόγιστα και χωρίς ρεαλισμό, μόνο για την ευχαρίστησή μας; Μήπως είμαστε υπερβολικά ρεαλιστές και πραγματιστές αυτή την περίοδο και έτσι μπλοκάρουμε τον εαυτό μας και καταθλιβόμαστε; 

Δίας στον Σκορπιό και γενικές τάσεις



Ο Δίας είναι ο πλανήτης που διευρύνει (για καλό ή για κακό) τα θέματα που αγγίζει και μέσα από το λειτουργικό περιβάλλον του Σκορπιού αναμένεται να δώσει κάποιες γενικές τάσεις σε ατομικό και κοινωνικο επίπεδο που σχετίζονται με τον Σκορπιό.
  • αποβολή και απόρριψη άχρηστων ιδεών που δεν λειτουργούν πλέον και που δεν είναι ικανές να μας οδηγήσουν παραπέρα.
  • βαθιά συνειδητοποίηση και συνεπακόλουθο ξεκαθάρισμα σε επίπεδο ενστίκτων και
  • παρορμήσεων μέσα από την διεύρυνση της αντίληψης και της πρόσληψης των δεδομένων.
  • ριζική μεταμόρφωση και ανανέωση του εαυτού και της ζωής μας μέσα από αυτοανάλυση, έρευνα και εσωτερική ανακάλυψη.
  • οι σχέσεις γίνονται πιο στενές και η πνευματική και υλική ικανοποίηση που παίρνουμε από αυτές μεγαλώνει.
  • ευκαιρίες σε οικονομικής φύσης θέματα όπως δάνεια, κληρονομικά, ρυθμίσεις χρεών ή επενδύσεις.
  • μεγάλες αποκαλύψεις που σχετίζονται με οικονομικά και όχι μόνο σκάνδαλα, με τον υπόκοσμο και με την εγκληματικότητα.

Μια πρώτη γεύση για τα ζώδια 
  • θετική τάση σε οικονομικά ζητήματα για το δίπολο Κριού-Ζυγού
  • τάση για ευνοϊκές εξελίξεις σε θέματα σχέσεων, συνεργασιών, γάμου και προσωπικής επέκτασης για το δίπολο Ταύρου-Σκορπιού
  • τάση για βελτίωση της  υγείας, της καθημερινότητας και ευκαιρίες για ανάπτυξη και προστατευτικές τάσεις για το δίπολο Διδύμου-Τοξότη
  • τάση για θετικές εξελίξεις και εύνοια σε θέματα παιδιών, χαράς και έκφρασης, αλλά και στα αισθηματικά, όπως επίσης και ευκαιρίες υποστήριξης των σχεδίων μέσω βοήθειας από φίλους και ομοϊδεάτες για το δίπολο Καρκίνου-Αιγόκερω
  • εύνοια και προστασία σε θέματα οικογένειας, ακινήτων, επαγγελματικής σταδιοδρομίας και κοινωνικής θέσης για το δίπολο Λέοντα-Υδροχόου
  • θετικές τάσεις και τύχη σε θέματα μετακίνησης, ταξιδιών, συμφωνιών, συμβολαίων, αυτογνωσίας και εσωτερικής ανάπτυξης για το δίπολο Παρθένου-Ιχθύος
Ο Δίας κατά την διέλευσή του από το σταθερό και υδάτινο ζώδιο του Σκορπιού θα φέρει γενικότερες δυσκολίες και καθυστερήσεις στον σταθερό σταυρό, οι εκπρόσωποι του οποίου (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι) δέχονται τον Δία μέσω συνόδου, αντίθεσης ή τετραγώνων προς τον γενέθλιο τους Ήλιο. Κυρίως οι Ταύροι, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι θα χρειαστεί να δουν με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα, να αλλάξουν αρκετά και σε βάθος την κοσμοθεωρία τους και να εφαρμόσουν νέους τρόπους δράσης απέναντι στα θέματα της ζωής τους, η οποία θα αλλάξει σε βασικούς και νευραλγικούς τομείς. 

Αντιθέτως το στοιχείο του νερού και της γης (Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες) ευνοείται πιο καθαρά και οι εκπρόσωποι των στοιχείων που δέχονται τον Δία μέσω εξάγωνων και τριγώνων, θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να τους χαμογελάσει η τύχη, να εξελίξουν την ζωή τους και να βιώσουν τις αλλαγές με πιο εύκολο τρόπο.

Πώς σε επηρεάζει ο Δίας από τον Σκορπιό;


Διάβασε για τις τάσεις που δημιουργούνται για το ζώδιό σου με τον Δία από τον Σκορπιό και ποια είναι μερικά σημαντικά διαστήματα που ευνοείσαι ή πρέπει να προσέξεις στο astropedia.gr


Σημαντικές όψεις κατά την διέλευση


Δίας σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα

Η όψη αυτή λειτουργεί θετικά και ενδυναμώνει την ελπίδα, την γενναιοδωρία και το πνεύμα της ανθρώπινης συλλογικότητας και η ανάγκη στρέφεται περισσότερο προς την αναζήτηση μιας πνευματικής αλήθειας πίσω από τις δράσεις μας. Το όραμα που έχουμε για την ζωή μας γίνεται πιο βαθύ και τα όνειρά μας πιο μεγάλα. Η όψη μπορεί να σχετιστεί με ανθρωπιστικά κινήματα ή με περιβαλλοντικά θέματα που μπορεί να ενεργοποιηθούν και να μας απασχολήσουν. καθώς επίσης και με θέματα κοινωνικής δικαιοσύνης και ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Κατά την περίοδο που ο Δίας θα είναι ανάδρομος, θέματα που είναι σημαντικά για εμάς και που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την επέκταση και στα οποία έχουμε επενδύσει χρόνο και ενέργεια για να υλοποιήσουμε κάποιο σημαντικό σχέδιό μας, περνάνε από φάση αναθεώρησης και καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτά. ίσως γιατί πρέπει να επιμείνουμε χωρίς να χάνουμε την πίστη μας, ίσως γιατί χρειάζονται να γίνουν προσαρμογές και αλλαγές.
  • H όψη τελειοποιείται στις 3.12.2017 και λειτουργεί από τα μέσα Νοέμβρη μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη.
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 8-14/1, 27/2-5/3, 28/6-6/7 και 1-7/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 11η μοίρα του Καρκίνου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω ή των Ιχθύων.
Το τρίγωνο θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές
  • Στις 25.5.2018 με τον Δία ανάδρομο λειτουργώντας από αρχές Μάη έως μέσα Ιούλη. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι 4-9/1, 4-9/3, 6-12/7, 6-11/11 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 16η μοίρα του Καρκίνου, του Αιγόκερω, του Σκορπιού και των Ιχθύων.
  • Στις 19.8.2018 με τον Δία πλέον ευθύδρομο λειτουργώντας από τα μέσα Ιούλη έως τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι 3-8/1, 3-8/3, 5-11/7, 5-11/11 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 15η μοίρα του Καρκίνου, του Αιγόκερω, του Σκορπιού και των Ιχθύων.

Άρης σε σύνοδο με τον Δία

Είναι μια ιδανική όψη για να αναλάβουμε ένα εγχείρημα που απαιτεί ενέργεια, κουράγιο, δύναμη και χρειάζεται να δείξουμε πρωτοβουλία ή αποφασιστικότητα. Η στιγμή είναι η κατάλληλη για να χρησιμοποιήσουμε και να βασιστούμε στην αυτοπεποίθησή μας, αλλά και στο ένστικτό μας για το ποιος μπορεί να μας βοηθήσει στο εγχείρημά μας ή στο πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πόρους που διαθέτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η περίοδος που είναι λειτουργική αυτή η όψη ευνοεί και ενισχύει σαφώς επιχειρηματικά σχέδια και μπορεί να φέρει επιτυχίες που έχουν κυρίως πρακτικό/υλικό χαρακτήρα ή που έρχονται μέσα από συνεργασίες και συμφωνίες. Φυσικά, όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, έτσι και τώρα χρειάζεται να προσέξουμε να μην ξεπεράσουμε το όριο και να μην κινηθούμε με υπερβολή ή με απόλυτο τρόπο.
  • Η όψη τελειοποιείται στις 7.1.2018 και λειτουργεί από τις 25 Δεκέμβρη μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη.
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 1-10/2, 4-11/5, 6-13/8, 6-13/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία από την 13η μέχρι την 20η μοίρα του σταθερού σταυρού.

Δίας σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα

Η όψη φέρνει επιτυχία μέσα από θετικές αλλαγές. Όσο επιδρά αυτή η όψη δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε σκληρά ή να πιέσουμε τις καταστάσεις ώστε να αλλάξουν, αντιθέτως οι αλλαγές έρχονται σχεδόν από μόνες τους ή με πολύ εύκολο τρόπο. Επίσης οι αντιδράσεις μας στις αναπάντεχες αλλαγές δεν είναι έντονες γιατί και οι ίδιοι μπορούμε να δεχτούμε αυτό που αλλάζει τώρα. Κατά κάποιο τρόπο μας είναι άγνωστο ή σκοτεινό το αίτιο των αλλαγών, αλλά είναι η περίοδος που μπορούμε να δούμε κάποιες σημαντικές θετικές εξελίξεις.

Κατά την φάση της αναδρομής του Δία θα έχουμε την ευκαιρία να καταλάβουμε περισσότερα σε σχέση με την φύση αλλά και τα συνεπακόλουθα των αλλαγών και το διάστημα τέλη Μάρτη έως αρχές Απρίλη είναι προπαρασκευαστικό για τις τελικές αλλαγές.
  • Η όψη τελειοποιείται στις 16.1.2018 και λειτουργεί ολόκληρο τον Γενάρη.
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 8-12/1, 8-12/3, 10-14/9, 10-14/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 19η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.
Το εξάγωνο θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές
  • Στις 14.4.2018 με τον Δία ανάδρομο λειτουργώντας από τα μέσα Μάρτη μέχρι και τις αρχές Μάη. Επηρεάζει τους γεννημένους 10-14/1, 10-14/3, 12-16/9, 12-16/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 21η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.
  • Στις 12.9.2018 με τον Δία ευθύδρομο λειτουργώντας από τέλη Αυγούστου μέχρι και τέλη Σεπτέμβρη. Επηρεάζει τους γεννημένους 8-12/1, 8-12/3, 10-14/9, 10-14/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 19η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.

Άρης σε εξάγωνο με τον Δία ανάδρομο

Η όψη δίνει στοιχεία δύναμης και σθένους και όσο διαρκεί η επιρροή της, το διάστημα είναι ιδανικό για να τακτοποιήσουμε θέματα που μας απασχολούν τα οποία μπορεί να είναι ή να μας φαίνονται δύσκολα και απαιτούν από εμάς προσπάθεια και δύναμη, φυσική ή ψυχολογική.  Η όψη δίνει την ευκαιρία για επιτυχία και μας γεμίζει με αισιοδοξία, διαίσθηση που την εφαρμόζουμε, πρωτοβουλία και προθυμία για ανάληψη ρίσκων. Τώρα όμως μπορεί να είναι και η περίοδος που παρουσιάζονται δεύτερες ευκαιρίες ή που χρειάζεται να προσαρμόσουμε την δράση μας για να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε επιχειρηματικά μας σχέδια ή πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν γύρω στον Γενάρη του έτους.
  • Η όψη τελειοποιείται στις 24.4.2018 και λειτουργεί μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη.
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 9-13/1, 9-13/3, 11-15/9, 11-15/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 20η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.

Σημαντικές όψεις κατά την αναδρομή

Από τις 9 Μαρτίου έως τις 10 Ιουλίου 2018 ο Δίας θα είναι ανάδρομος διατρέχοντας αντίστροφα το ζωδιακό μήκος από την 13η μέχρι την 23η μοίρα του Σκορπιού, επηρεάζοντας κυρίως αυτούς που έχουν πλανήτες και ακμές στις παραπάνω μοίρες του σταθερού σταυρού.

Ο Δίας κατά την ανάδρομη φάση του θα δεχτεί και θα κάνει κυρίως εύκολες όψεις που, αν τις δούμε γενικά μέσα από το πρίσμα της διέλευσης του πλανήτη από το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού, θα λέγαμε ότι σχετίζονται με αναθεωρήσεις και δεύτερες ευκαιρίες που έρχονται και που σχετίζονται με τα οικονομικά μας, τα επαγγελματικά μας και την ικανότητα μας να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτούς τους τομείς.

Επίσης η ανάδρομης φάση του Δία μας βοηθά να καταλάβουμε βαθύτερα αυτό που συμβαίνει και να έχουμε μια ενισχυμένη αντίληψη μέσα από την διαίσθηση αλλά και κυρίως μέσα από την εμπειρία του πρώτου τριμήνου του έτους. Μετά την προπαρασκευή και τις απαραίτητες διορθώσεις του διαστήματος και με την λήξη της ανάδρομης επιρροής, κινούμαστε πλέον στην τελική ευθεία που καθορίζει το υπόλοιπο της διαδρομής του Δία μέχρι την έξοδό του από τον Σκορπιό.

Δίας (R) εξάγωνο Πλούτωνας στις 14.4.2018
 
  • Η όψη λειτουργεί από τα μέσα Μάρτη μέχρι και τα μέσα Μάη
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 10-14/1, 10-14/3, 12-16/9, 12-16/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 21η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.
Είναι μια περίοδος που παρουσιάζονται δεύτερες ευκαιρίες ώστε να καταφέρουμε να επαναπροσδιορίσουμε την δράση μας και το γενικότερο πνεύμα που έχουμε και σκεπτικό σε σχέση με επαγγελματικά εγχειρήματα και σχέδια που άρχισαν να εφαρμόζονται τον Γενάρη του έτους ή να διερευνήσουμε βαθύτερα το οικονομικό μας κομμάτι και να βρούμε λύσεις. Διορθωτικές κινήσεις που κάνουμε αυτή την περίοδο θα φέρουν ορατά αποτελέσματα τον Σεπτέμβρη, όταν επαναληφθεί η όψη, αυτή την φορά με τον Δία σε ορθόδρομη πορεία.

Άρης εξάγωνο Δίας (R) στις 24.4.2018
 
  • Η όψη λειτουργεί μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Απρίλη.
  • Επηρεάζει τους γεννημένους 9-13/1, 9-13/3, 11-15/9, 11-15/11 και όσους έχουν πλανήτες ή σημεία στην 20η μοίρα της Παρθένου, του Σκορπιού, του Αιγόκερω και των Ιχθύων.
Η όψη δίνει στοιχεία δύναμης και σθένους και όσο διαρκεί η επιρροή της, το διάστημα είναι ιδανικό για να τακτοποιήσουμε θέματα που μας απασχολούν τα οποία μπορεί να είναι ή να μας φαίνονται δύσκολα και απαιτούν από εμάς προσπάθεια και δύναμη, φυσική ή ψυχολογική.  Η όψη δίνει την ευκαιρία για επιτυχία και μας γεμίζει με αισιοδοξία, διαίσθηση που την εφαρμόζουμε, πρωτοβουλία και προθυμία για ανάληψη ρίσκων. Τώρα όμως μπορεί να είναι και η περίοδος που παρουσιάζονται δεύτερες ευκαιρίες ή που χρειάζεται να προσαρμόσουμε την δράση μας για να διορθώσουμε ή να βελτιώσουμε επιχειρηματικά μας σχέδια ή πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν γύρω στον Γενάρη του έτους.

Δίας (R) τρίγωνο Ποσειδώνας στις 25.5.2018
  • Η όψη λειτουργεί από αρχές Μάη έως μέσα Ιούλη.
  • Επηρεάζονται περισσότερο οι γεννημένοι 4-9/1, 4-9/3, 6-12/7, 6-11/11 και όσοι έχουν πλανήτες ή σημεία στην 16η μοίρα του Καρκίνου, του Αιγόκερω, του Σκορπιού και των Ιχθύων.
Κατά την περίοδο που ο Δίας θα είναι ανάδρομος, θέματα που είναι σημαντικά για εμάς και που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την επέκταση και στα οποία έχουμε επενδύσει χρόνο και ενέργεια για να υλοποιήσουμε κάποιο σημαντικό σχέδιό μας, περνάνε από φάση αναθεώρησης και καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια σε αυτά. ίσως γιατί πρέπει να επιμείνουμε χωρίς να χάνουμε την πίστη μας, ίσως γιατί χρειάζονται να γίνουν προσαρμογές και αλλαγές.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα