Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΩΣΦΟΡΟΣ.Η τελευταία θυσία πριν την απελευθέρωση-(the last mystery)!


Στην αναζήτηση του λήμματος Εωσφόρος στον πίνακα Κυρίων αλλά και Πραγματικών ονομάτων του βιβλίου "Ωγυγία ή Αρχαιολογία "του Αθ.Σταγειρίτη η λέξη αυτή δεν υπάρχει.Παρόμοια στην εγκυκλοπαίδεια Πάπυρος Λαρούς Μπριτάνικα δεν υπάρχει αναφορά σε πρόσωπο Εωσφόρο αλλά στο Διάβολο των Χριστιανών.Στο λήμμα για την Αλκυόνη στην Ωγυγία ,ο Αθ.Σταγειρίτης αναφέρει ότι η Αλκυόνη,κόρη του Άιολου παντρεύτηκε τον Κήυκα.Ο Κήυξ ήταν γιος του Εωσφόρου.
"Αγνοείται όμως τις ήτον ούτος ο Εωσφόρος"! (Δ'440).


Δεν αναφέρεται στην αρχαία εποχή τέτοιο πρόσωπο.O Κήυξ ήταν βασιλιάς της Τραχίνας δυτικά της Οίτης,και φίλος του Ηρακλή.Θυμίζει το όνομα Κήρυξ γιο του Εύμολπου,γιο του Ερμή ,που κρατούσε το κηρύκειο.Κήρυκες ήταν το ιερατικό γένος των Αθηναίων.Το κηρύκειο ίσως έχει σχέση με τη ράβδο του θεού Απόλλωνος που παίζει με τη σαύρα,απ'όπου και ονομάστηκε ,ορθά,σαυροκτόνος. Υπενθυμίζουμε ότι το κηρύκειο είναι το σύμβολο του εσωτερικού ενεργειακού σώματος του ανθρώπου.
Προσωπικά το θεωρώ προϊόν ανταλλαγής του Απόλλωνα με τη λύρα που έφτιαξε ο Ερμής.Μην ξεχνάμε ότι τη ράβδο με το φίδι τη βρίσκουμε στο γιο του Απόλλωνα -Ασκληπιό και στο Μωυσή πριν φέρει τους Εβραίους στη Γη Χαναάν των Φοινίκων!Σήμερα είναι σύμβολο της Ιατρικής.


Στη λαϊκή παράδοση ο Εωσφόρος-Φωσφόρος ταυτίζεται με τον πλανήτη Αφροδίτη που φαίνεται το πρωί ,πριν ανατείλει ο Ήλιος όπου λέγεται και Αυγερινός,ενώ το δειλινό λέγεται Έσπερος.


Θα προσθέσουμε ότι ο θεός Απόλλων οδήγησε μια ομάδα Κρητικών στο μαντείο του μεταμορφωμένος σε Δελφίνι και όταν έφτασε στην Κρίσα της Φωκίδας έγινε άστρο λαμπρό!


Οι Χριστιανοί λένε΄ότι ήταν ένας πανέμορφος ξανθός άγγελος πολύ κοντά στο θεό που αποφάσισε να επαναστατήσει με την ταξιαρχία του και να γίνει Θεός στη θέση του θεού.Τελικά έχασε τη μάχη από τους άλλους αγγέλους και μεταμορφώθηκε στην μαυριδερή αποκρουστική μορφή του Σατανά.

Εδώ παρεμβάλλονται τα ρατσιστικά στοιχεία της απέχθειας προς τη μαύρη φυλή,το Σατ-Αναντα των Ινδών που σημαίνει καλό ευδαιμονία,μετατρέπεται σε κακό Σατ-ανά και η τρίαινα του Σίβα-Ποσειδώνος όπως και τα κέρατα του θεού Πάνα σε χαρακτηριστικά του Διαβόλου.

Η προπαγάνδα σε πλήρη ανάπτυξη για την εδραίωση της νέας θρησκείας της PAX-ROMANA.



Άλλοι λένε ότι ο Εωσφόρος ,ήταν ο άγγελος της Μουσικής γι'αυτό και πολλά μουσικά συγκροτήματα τον επικαλούνται για να πετύχουν.Κάνουν μάλιστα και επικλήσεις σε αυτόν που ακούγονται όταν παίζουν ανάποδα οι δίσκοι των 33 στροφών.Μια ματιά στο youtube θα σας πείσει γι'αυτό.


 Η κα Ε.Π.Μπλαβάτσκυ τον αποκαλεί λαμπρό άγγελο του Φωτός φορέα Φωτός και Ζωής ,ψυχή αποξενωμένη από τους άλλους αγγέλους και αγίους και προσδοκούσα τον χρόνο να ενσαρκωθούν και αυτοί με τη σειρα τους!Αλλού όπως οι Γνωστικοί παρομοιάζει τον Λούσιφερ με το Χριστό που λέει στην ΑποκάλυΨη του Ιωάννη ότι είναι ο πρωινός λαμπερός αστέρας.


Ο πρωινός αστέρας του Χριστού είναι ο πλανήτης Ερμής.Άλλωστε ο Ιησούς είναι ο ενσαρκωμένος Λόγος γιός του Δία ,μεσάζων θεών και ανθρώπων, ο φτερωτός Ερμής που θυσιάστηκε στο Σταυρό και αναστήθηκε με το ένδοξο σώμα.


Ο δεύτερος πλανήτης που ακολουθεί τον ήλιο από κοντά είναι ο πλανήτης Αφροδίτη.

Είναι όμως η θεά Αφροδίτη ο Εωσφόρος?Νομίζω πως όχι.
Θα πιστέψω και εγώ τα λόγια των χριστιανών και μάλιστα οραματιστών καλόγερων όπως μου τα μεταφέρανε ότι ο Εωσφόρος είναι ο Λοξίας.


Δηλαδή ο αρχαίος θεός της Μαντικής και της Μουσικής που "ούτε λέγει ούτε κρύπτει αλλά σημαίνει"Είναι εκείνος ο θεός που αμέσως μόλις γεννήθηκε είπε:θα παρέχω στους ανθρώπους την αλάνθαστη θέληση του Διός.Ο πατέρας του ,τον όρισε "άρχων του κόσμου τούτου " όπως έλεγε ο Ιησούς στα Ευαγγέλια και η εξουσία του θεού πάνω στην ευτυχία και δυστυχία έχει κοσμικές και ηθικές διαστάσεις.Δε θα επιβαλλόταν στους θνητούς ανθρώπους αλλά οι πράξεις τους θα ήταν στα πλαίσια της θείας βούλησης.Γι' αυτό εκτός της μαντικής ικανότητας θα είχε και την καθαρτική ιδιότητα.Θα βοηθούσε τον άνθρωπο να απαλλαγεί από φυσικά και ηθικά μιάσματα και να εξελιχτεί έτσι σωματικά και πνευματικά.Θα είναι ο μεγάλος παιδαγωγός ,ο καλύτερος καθηγητής.

Είχε ακόμη την θεραπευτική ικανότητα,Ήταν πατέρας της Ιατρικής και σε αυτόν ορκίζονται οι γιατροί όταν παίρνουν το πτυχίο τους.


**Όχι όλοι!Εμείς το 1992 αλλά και οι επόμενοι στην Ιατρική Πατρών δώσαμε άλλο όρκο και όχι του Ιπποκράτη και δε μπόρεσα να εξακριβώσω γιατί έγινε και συνεχίζει να γίνεται αυτό!

Συνχ. Ο θεός είναι και πολεμικός θεός και κατέχει την ιερατική τέχνη και την επιστήμη των μαθηματικών που σε αυτή στηρίζεται ο φυσικός κόσμος.

Είναι πατέρας άλλωστε του Πυθαγόρα.Κατέχει την βουκολική και βλαστική ενέργεια και είναι θεός Τιμωρός.

Πολύ βασική ιδιότητα που στοχοποιεί το θεό ως τον αληθινό Εωσφόρο.Σημαδεύει με το τόξο τους τους ασεβείς όπως τη Νιόβη ,τον σάτυρο Μαρσύα και το γίγαντα Τιτυό.

Η πολύπλευρη σημασία του θεού δεν εξαντλείται με την περιγραφή των ιδιοτήτων.Υπάρχουν και άλλες!Θα τελειώσω με την ιδιότητα του αρχηγέτη και θα πω ότι είναι αυτός που γνωρίζει όλους του κόκκους της άμμου ,τα πάντα ορά και τίποτε δεν είναι δυνατό να μην γνωρίζει!Δεν είναι ο ήλιος μήτε το φως του!Είναι θα τολμήσω να πώ ένα Χερουβείμ που έπεσε .Εκουσίως κατέβηκε στα πεδία της πυκνότερης ύλης με συγκεκριμένο σκοπό.Να διαχειριστεί το κάρμα των ανθρώπων.ήταν τόσο κοντά στο ΟΛΟΝ που σχεδόν κατέχει την ΟΛΗ γνώση και μπορεί να διαχειριστεί τις ανθρώπινες πράξεις και τις συνέπειες τους.Κατά τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη το μαθητή του ύψιστου μύστη Απ.Παύλου οι πνευματικές οντότητες κατατάσσονται σε ιεραρχίες και φαίνεται ο θεός Απόλλων ήταν στο επίπεδο των Χερουβείμ,2 βήματα πριν την τελική ένωση με το ΟΛΟΝ.Η διάταξη της ουράνιας ιεραρχίας είναι:

Στον πρώτο κύκλο ανήκουν οι άγγελοι που υπηρετούν άμεσα το Θεό:
1. Σεραφείμ -Ήφαιστος
2. Χερουβείμ (φύλακες γνώσης θεού)-Απόλλων
3. Θρόνοι (Οφανείμ)-Δίας-Ερμής μετά την Ανάσταση
Στον δεύτερο κύκλο οι άγγελοι που δρουν ως θεϊκοί κυβερνήτες:
1. Εξουσίες-Ποσειδών ,Άδης
2. Κυριότητες-Ήρα
3. Δυνάμεις-Ερμής,Απόλλων (μετά την εκούσια πτώση-θυσία)
Στον τρίτο κύκλο οι άγγελοι που δρουν ως κομιστές των θεϊκών μηνυμάτων:
1.Αρχές-Απ.Πέτρος (κλειδοκράτωρ του Νοητικού πεδίου-Παράδεισου)
2.Αρχάγγελοι -Μιχαήλ
3.Άγγελοι

Αμέσως λοιπόν,πάνω από τα Χερουβείμ είναι τα Σεραφείμ  που είναι οντότητες θείας φωτιάς και περικυκλώνουν τον Θεό έτοιμα να ενωθούν μαζί του.Για να προχωρήσει μία οντότητα από το ένα στάδιο στο άλλο θα πρέπει να θυσιαστεί.

Να προσφέρει κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό της ή μέρος του στον κόσμο και στις υπόλοιπες οντότητες.Έτσι έκανε και ο Ιησούς -Ερμής που σταυρώθηκε εξάλειψε το κάρμα των ανθρώπων και ανέβηκε στην ουράνια ιεραρχία στο επίπεδο των Θρόνων,όπως αφήνει να εννοηθεί ο Απ.Παύλος.Παρόμοια ο θεός Απόλλων θυσιάστηκε.

 Εντύθηκε το αντιπαθητικό ένδυμα του κακού τιμωρού και την δυσάρεστη μάσκα του αυστηρού παιδαγωγού-καθηγητή για να επιμεληθεί την πορεία των ανθρωπίνων ψυχών.Έχει όπως ήδη περιγράψαμε τις ικανότητες και τα προσόντα για τη θέση αυτή.Την πραγματικά υπεύθυνη και επικίνδυνη θέση!Τα Χερουβείμ άλλωστε είναι οι φύλακες της γνώσης του θεού!

 Αναρωτηθείτε  αν κάτι πάει στραβά σε μια ανθρώπινη πράξη και στην ανταμοιβή της ή τιμωρία της τι θα συμβεί και τι συνέπειες θα έχει για την όλη κοσμική εξέλιξη.Θα δημιουργηθεί κάρμα και για τον ίδιο τον Απόλλωνα -Εωσφόρο.


Κάτι που θα τον οδηγήσει σε ακόμη χαμηλότερα στάδια εξέλιξης !Όμως ο θεός αποξενωμένος και συγκεντρωμένος στο έργο του δεν κάνει λάθος.Είναι ο θεός του Μέτρου.Και ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ!Θα υπομείνει το κοπιαστικό του έργο μέχρι το τέλος του οριζομένου χρόνου και θα επιστρέψει στον Όλυμπο όχι ως θεός αλλά ως Σεραφείμ,ως Φως Αληθινόν.Φως Ιλαρόν Αγίας Δόξης που ψάλλεται στον Εσπερινό και ίσως να απευθύνεται σε αυτόν το θεό με κάποια παρέμβαση ενός Ελληνίζοντα μύστη της Ορθοδοξίας!Μην ξεχνάμε ότι οι Αθηναίοι το Άγιον Φως το ελάμβαναν από τη Δήλο που γεννήθηκε ο Θεός.

Όταν τελειώσει το έργο του κάποιος άλλος θα το σηκώσει το έργο με τη σειρά του,όπως και πριν το θεό Απόλλωνα ήταν ο θεός Ήφαιστος ο παρθενογεννημένος γιός της Ήρας όπως ο Ιησούς,ο χωλός θεός των Καβειρίων Μυστηρίων.

Ο Ήφαιστος πετάχτηκε από τον Δία κάτω στη Λήμνο όπου κουτσάθηκε.Εκεί τον περιποιούνται οι Σίντιες.Στα σανσκριτικά sindies είναι οι υπερφυσικές δυνάμεις των γιόγκις!Η Λήμνος ήταν και ίσως μάλιστα η βάση των Καβειρίων μυστηρίων που θεωρώ ότι ήταν ο οδηγός και τα ανώτερα μυστήρια από κάθε άλλο μυστήριο της αρχαιότητας δηλ.και των Ελευσινίων και της Ίσιδος και του Νάρκισοου-Έρωτος στις Θεσπιές.

Κουτσός περιγράφεται ως βήμα μύησης και ο Χριστός στο έργο του R.Graves "Ο Βασιλέας Ιησούς".Ο Ήφαιστος είναι ο σύζυγος της Αφροδίτης και ο σημαδεμένος προικισμένος μάγος.Η χωλεία του θυμίζει το λαϊκό: "έσπασε ο Διάολος το ποδάρι του"!


Στην Ακαδημία Πλάτωνος λατρευόταν μαζί με τον Προμηθέα το φορέα της Τεχνολογίας στον άνθρωπο,ενώ προς τιμή του κάθε χρόνο στη Λήμνο ,έσβηναν για 9 ημέρες όλες τις φωτιές και ερχόταν καινούργιο φως στο νησί από τη Δήλο.Εδώ έχουμε την σύνδεση και τη συνέχεια με το νέο Εωσφόρο,το θεό Απόλλωνα!



Ο θεός Ήφαιστος,αποθεώνεται στο τέλος του έργου του από την Διονυσιακή ακολουθία και μεταφέρεται δαφνηφόρος πάνω σε γάιδαρο στον Όλυμπο - Θεός του Φωτός,τώρα πια αφού , επιτέλεσε στη Γη το καθάρσιο έργο του!
Το ίδιο θα γίνει και με τον Απόλλωνα και κάθε θεό που ακολουθεί.
Σεραφείμ τώρα πια,ΟΛΟΣ Φως Αγνό,περικυκλώνει το Ανέκδηλο Θείο,έτοιμος να απελευθερωθεί οριστικά από τη Maya ενωμένος με το Απερίγραπτο ΟΛΟΝ !



κωπηλάτης


kokkinokoupi

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα