Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

«Θεός» σημαίνει «Μέγα Οργανωμένο Σχέδιο»

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.


ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΑ με 700 δισεκατομμύρια αστέρια σαν τον ήλιο μας να κινούνται σε απόλυτη τάξη γύρω από το κέντρο του. Αν όμως πάμε στο κέντρο του γαλαξία, το κέντρο των κέντρων, όπου τίποτα δεν κινείται σε κυκλικές τροχιές επειδή είναι το κέντρο, αυτό είναι ένα σημείο ακινησίας. Σε κάποια θεολογικά συστήματα, αυτό το κέντρο των κέντρων έχει αποκληθεί «Θεός».
Ο Θεός είναι ως ιδέα το σημείο παύσης, αυτό που σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες «ου κινούμενον κινεί». 

Υπάρχει κίνηση παντού, αλλά το ακίνητο κινούν είναι αυτό που αποτελεί την πηγή κάθε κίνησης. Οι αληθινοί μαθητές του πνεύματος και σι αναζητητές της σοφίας οδεύουν προς το δικό τους κέντρο των κέντρων, εκεί όπου βρίσκεται το ακίνητο κινούν, εντός του γαλαξία της δικής τους συνειδητότητας με τις δικές της πλειάδες προσωπικοτήτων. Δεν παγιδεύονται στους κύκλους της μέρας και της νύχτας, του θετικού και του αρνητικού, του φωτός και του σκότους, αλλά είναι πρόθυμοι να κινηθούν πιο άμεσα προς το κέντρο αυτών των διττοτήτων. 

Όπως στο καλλιτεχνικό πατινάζ που οι αθλητές στριφογυρίζουν αργά όταν τα χέρια τους είναι απλωμένα και πιο γρήγορα καθώς πλησιάζουν περισσότερο το κέντρο τους, κατά τον ίδιο τρόπο ο ρυθμός περιστροφής και δόνησης των μαθητευομένων αυξάνεται επίσης. Διακρίνουν τους κύκλους του φωτός και του σκότους πιο γρήγορα και καθώς προσεγγίζουν τη σοφία προσεγγίζουν επίσης και ένα σημείο όπου βρίσκονται σε ακινησία. Δεν αντιδρούν στις αλλαγές γύρω τους, επειδή για μια στιγμή έχουν ταυτιστεί με το κέντρο, που είναι ακίνητο.

Ο Γκουρού Νανάκ

Ο ιδρυτής της θρησκείας των Σιχ ήταν ένας μεγάλος διδάσκαλος ονόματι Γκουρού Νανάκ. Αυτή η σοφή ύπαρξη αφιέρωσε τη ζωή της στη μελέτη των θρησκειών του κόσμου. Κατά τη διάρκεια της πνευματικής του αναζήτησης, ο Γκουρού Νανάκ πήγε στο Ισραήλ και μελέτησε τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό, ταξίδεψε σιη Μέκκα για να μελετήσει τις διδασκαλίες του Μωάμεθ και έφτασε ως την Κάαμπα, ένα οικοδόμημα κυβικού σχήματος που βρίσκεται στο κέντρο του μεγάλου τεμένους της Μέκκας.

Στην ανατολική πλευρά της Κάαμπα υπάρχει μια ιερή πέτρα, μια συστάδα μετεωριτών μέσα στον τοίχο. Ο Γκουρού Νανάκ περπάτησε στην πλατεία και ξάπλωσε για να διαλογιστεί με τα πόδια του προς την ιερή πέτρα. Οι Μουσουλμάνοι γύρω του ένιωσαν βαθύτατα προσβεβλημένοι, επειδή η πέτρα είναι σύμβολο του Αλλάχ και τα πόδια θεωρούνται βρώμικα. Φώναξαν στη γλώσσα τους: «Βλασφημία! Βλασφημία! Πώς τολμάς να βάζεις τα πόδια σου στην ιερή πέτρα;»


Έσπρωξαν τα πόδια του μακριά, αλλά εκείνος άρχισε να περιστρέφεται και τα πόδια του επέστρεψαν με μαγικό τρόπο στην πέτρα. Τον κλότσησαν, τον γυρνούσαν ανάποδα απ’ τη μια και απ’ την άλλη πλευρά και τον έσυραν μακριά, αλλά τίποτα απ’ όσα έκαναν δεν φαινόταν να κάνει την παραμικρή διαφορά. Τα πόδια του εξακολουθούσαν να δείχνουν προς την πέτρα.

Όλοι ήταν αναστατωμένοι και του φώναζαν, όταν εκείνος τελικά τους ρώτησε: «Αδελφοί, γιατί είστε τόσο ταραγμένοι;»

«Επειδή η ιερή πέτρα αντιπροσωπεύει τον Θεό και δεν βάζεις τα πόδια σου προς την κατεύθυνση του Θεού. Αυτό είναι κακό!»

Εκείνος απάντησε: «Αν μπορέσετε να μου δείξετε πού δεν είναι ο Θεός, θα βάλω ευχαρίστως τα πόδια μου εκεί.»

Είμαστε όλοι υποκριτές όταν λέμε ότι είμαστε πνευματικοί χωρίς να βρισκόμαστε παράλληλα σε μια κατάσταση ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας για το μεγαλείο των πάντων, ακριβώς έτσι όπως αυτά είναι. Κανένας μας δεν πρόκειται να το κάνει αυτό 24 ώρες τη μέρα. Αν όμως είμαστε συνετοί, τότε θα φανούμε και αρκετά ειλικρινείς με τον εαυτό μας ώστε να αναγνωρίσουμε τις φορές που δεν είμαστε ευγνώμονες, ώστε να αντιληφθούμε ότι αυτό είναι το ταξίδι και να γίνουμε ταπεινοί μπροστά στο ιερό μας μονοπάτι της αγάπης.

Το Θείο δεν είναι μια απολυταρχική προσωπικότητα που πηγάζει από κάποια θεολογική ή θρησκευτική διδαχή. Η ρίζα από την οποία προέρχεται η λέξη divine (θείος, θεϊκός) σημαίνει λάμπω {shine). Επομένως, καθώς κι εμείς λάμπουμε, καθώς φωτιζόμαστε, καθώς γινόμαστε λαμπεροί και αντανακλούμε το φως, προσεγγίζουμε τη θεϊκή φύση. Για μένα, «Θεός» σημαίνει «Μέγα Οργανωμένο Σχέδιο» αν προτιμάτε να τον προσωποποιήσετε, μπορείτε να τον αποκαλέσετε και «Μέγα Οργανωτικό Σχεδιαστή»,* Ο Θεός είναι η πηγή αυτού που ο φυσικός David Bohm αποκάλεσε «εμπλεκόμενη τάξη». Πάνω στον κόσμο προβάλλουμε τον μύθο μας σχετικά με το πώς θα έπρεπε αυτός να είναι, αλλά η αλήθεια βρίσκεται στη λανθάνουσα τάξη ~ και δική μας δουλειά είναι να την ανακαλύψουμε.
Απόσπασμα από το βιβλίο:«Βιώνοντας την υπέρβαση» Dr. John Demartini


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα