Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν αρχίζεις να απορρίπτεις τον εαυτό σου



Όταν ξεκινάς να δουλεύεις με τον εαυτό σου, κάποιες φορές τα πράγματα γίνονται χειρότερα πριν αρχίσουν να βελτιώνονται.

Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα αν κάτι τέτοιο συμβεί. Είναι το ξεκίνημα της διαδικασίας. Είναι το ξεμπέρδεμα παλιών κλωστών. Απλώς πορεύσου μαζί του.

Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να μάθεις αυτό που χρειάζεται να μάθεις. Μην απαιτείς στιγμιαία αλλαγή. Η ανυπομονησία είναι μόνο αντίσταση στη γνώση. Σημαίνει ότι θέλεις να φτάσεις στο στόχο χωρίς να ακολουθήσεις τη διαδικασία. Άφησε τον εαυτό σου να το κάνει βήμα-βήμα. Όσο πιο πολύ προχωράς, τόσο ευκολότερο θα γίνεται.

Το πιο σημαντικό μέρος της μεταμόρφωσης ή της ολοκλήρωσης συντελείται απλά και μόνον όταν αρχίζεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σε όλα του τα σημεία, ακόμα και στα πιο μικρά.

Όταν μπορέσεις να δεις με αγάπη τις στιγμές που τα καταφέρνεις καλά, αλλά και τις στιγμές που δεν τα καταφέρνεις και τόσο καλά. Τις στιγμές που είσαι γεμάτος τρόμο και τις στιγμές που είσαι γεμάτος αγάπη. Τις στιγμές που είσαι ανόητος και χαζός και τις στιγμές που είσαι λαμπερός και έξυπνος. Τις στιγμές που είσαι αποτυχημένος και τις στιγμές που είσαι νικητής. Όλα αυτά είναι μέρη του εαυτού σου.

Τα περισσότερα προβλήματά σου εμφανίζονται όταν αρχίζεις να απορρίπτεις τον εαυτό σου και να μην τον αγαπάς ολοκληρωτικά και χωρίς όρους. Μην κοιτάς λοιπόν πίσω στη ζωή με ντροπή. Βλέπε το παρελθόν σου ως μια πολύτιμη παρουσία στη ζωή σου. Χωρίς αυτή την παρουσία και την πληρότητα δεν θα ήσουν εδώ σήμερα. Όταν αποδεχτείς τον εαυτό σου στο σύνολό του, τότε ολοκληρώνεσαι και μεταμορφώνεσαι.

*Από το βιβλίο "Πηγή Δύναμης και Σοφίας", Louise L. Hay, Εκδ. Η δυναμική της επιτυχίας


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα