Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Μητσοτα-κούλη, αν γίνεις πρωθυπουργός, γράψε μου!



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην 81η ΔΕΘ, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016. -«Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα»

Τις περισσότερες φορές εστιάζουμε στο κατά πόσο και πως εξαπατήθηκαν οι πολίτες από τους πολιτικούς, θεωρώντας ότι οι πολιτικοί είναι μέσα σε όλα και ξέρουν τι τους γίνεται. Ωστόσο, είναι τόσο πιόνια και μαριονέτες που, το πιο πιθανό είναι, ούτε οι ίδιοι να χαμπαριάζουν πως δεν έχουν απολύτως καμία εξουσία στα χέρια τους

Ακούγοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ένα πράγμα συνειδητοποίησα από τα λεγόμενα του και τη γλώσσα του σώματος: Πόσο πολύ θέλει να γίνει πρωθυπουργός και πόσο μακράν νυχτωμένος είναι από αυτό. Όλη η ομιλία ήταν έτσι ώστε να ωθήσει τον κόσμο να επιλέξει ένα οποιοδήποτε άλλο κόμμα και αρχηγό, κατά πάσα πιθανότητα και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει το δίπολο.
Ξέρουμε ότι οι πολιτικοί δημαγωγούν προκειμένου να κερδίσουν ψήφους, το ξέρουν και οι πολίτες αλλά την πατάνε κατ’ εξακολούθηση, γιατί δεν υπάρχει πολιτική παιδεία. Όμως το κολπάκι της “ειλικρίνειας” το οποίο χρησιμοποίησε και παλιά ο Κώστας Καραμανλής για να κάνει πάσα την κυβέρνηση στον ΓΑΠ, δεν είναι αυτό που επιφέρει την κομματική νίκη, αποδεδειγμένα.
Γνωρίζοντας ότι το ισχυρό δημόσιο, που κατέχει θέσεις κλειδιά είναι αυτό που ανεβάζει, κατεβάζει ή στηρίζει κυβερνήσεις, οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του περί “τακτοποίησης” του δημοσίου και συρρίκνωση των δημοσιονομικών είναι απλά αυτοκτονική ενέργεια. Ακούγεται γλυκά στα αυτιά  κάποιων πονεμένων μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ίσως και κάποιων υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα, αλλά αυτοί δεν έχουν τη δύναμη που έχει το βαθύ κράτος του δημοσίου σε συνεργασία με την επιχειρηματική ελίτ. Αυτοί ξέρουν ότι ό,τι μεταρρυθμίσεις που είναι να γίνουν, θα γίνουν έτσι κι αλλιώς, γιατί είναι προσταγή των ξένων κέντρων εξουσίας μέσω των οργανισμών τους ΔΝΤ, ΟΟΣΑ, Παγκόσμια Τράπεζα κλπ. Ο Μακρόν τις κάνει και χωρίς μνημόνιο. Οπότε το “βαθύ” δημόσιο θα πάει με αυτό το ρεύμα για να σώσει εαυτόν.

Μετά έταξε -ο ίδιος προσωπικά- να καθιερώσει ένα άλλο σχολείο – αυτό που θα καθορίζεται από τον ιδιωτικό τομέα. Θα διδάσκει “δεξιότητες” και θα στοχεύει στις ανάγκες “της αγοράς”.
Μην αυταπατάστε, το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνο που αυτοί δεν το λένε. Κι όταν θα γίνεται θα πουν, είναι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ή δεν ξέρω ποιανού άλλου, έτσι κι αλλιώς αυτά ακριβώς λέει και η Λαγκάρντ για την παιδεία και τη συμμετοχή των γυναικών στην παραγωγή στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο Μητσοτάκης είναι διαβασμένος, γιατί πήγε και στην πρόσφατη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και πήρε γραμμή. Οι άλλοι έχουν τη γραμμή -την ίδια- μέσω άλλων πάρε δώσε με τα κέντρα εξουσίας και σε απευθείας μετάδοση.
Όμως ο Μητσοτάκης ενθαρρύνεται από το κόμμα του να “πει την αλήθεια”. Κάποιοι έβγαλαν ανδρείκελο πρόεδρο για να κερδίσουν χρόνο όσο ο Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει τη δουλειά χωρίς να φθείρονται οι ίδιοι προσωπικά ή το κόμμα τους που ήδη έχει βεβαρημένο μητρώο από το πρώτο μνημόνιο. Κι αυτοί οι κάποιοι δεν γουστάρουν Μητσοτάκη, γουστάρουν Καραμανλή. Φυλάξτε τον σαν τα μάτια σας μακρυά από όλα τα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις, είναι ταγμένος να γίνει μια μέρα πρόεδρος της Δημοκρατίας! Αφήστε τους άλλους να κάνουν τη βρομοδουλειά.
Ο Τσίπρας έχει καταφέρει να κάνει ότι κάνει και να μην κουνιέται φύλλο. Μάτζικ; Όχι. Έχει αφήσει να δημιουργηθεί ένας τέλειος μηχανισμός παραοικονομίας και βολέματος: Μαύρη εργασία. Βολεύει και κάποιους επιχειρηματίες, αλλά και κάποιους ανέργους που δεν χάνουν τα προνόμια τους και βγάζουν ένα χαρτζιλίκι.
Ορισμένοι όμως βγάζουν περισσότερο από χαρτζιλίκι και φτάνουμε ξανά στο “μαζί τα τρώμε”. Πάλι σε μια Ελλάδα δυο ταχυτήτων, υπάρχουν αυτοί που γίνονται φτωχότεροι, ενώ άλλοι έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν τα δωμάτια στους ξενώνες και τα ξενοδοχεία, να αγοράζουν νέα αμάξια και να ζουν μια χαρά σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Στους τουριστικούς προορισμούς η πληρότητα αγγίζει το 100%, ενώ έχουμε 10% αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων – 50% αύξηση στα πολυτελή!
Εν ολίγοις, καπάτσοι και λαμόγια συνεχίζουν να επιβιώνουν όπως και επί ΠΑΣΟΚ, δίχως να σκέφτονται το μέλλον και τις επιπτώσεις. Ο παππούς με την κομμένη σύνταξη, παλιός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ τώρα υποφέρει, αλλά ο εγγονός βρίσκει λύση στο χαρτζιλίκι του παππού, στο επίδομα και στη μαύρη εργασία χωρίς να νοιάζεται για τον ίδιο τον παππού. Μην αφήσετε τους γέρους να ψηφίζουν, έτσι δεν έλεγαν κι έβγαλαν τον Τσίπρα; Πολιτική παιδεία μηδέν. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, μέχρι να την μάθουμε.
Αλλά δεν θα την μάθουμε μάλλον από τον Μητσοτάκη. Τον βλέπω να καίγεται πριν καν καθίσει στο θρόνο του πρωθυπουργού.
Και στην κυβέρνηση, που “ξέρουν”, γελάνε μαζί του. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε την ομιλία ως ένα ακόμη «δώρο στην κυβέρνηση».
Ε ναι… Και με φιόγκο θα έλεγα!
Η πιο “έξυπνη” ειλικρίνεια, κε Μητσοτάκη, θα ήταν να πείτε στον Ελληνικό λαό τι υπέγραψε ο πατερούλης σας το 1992 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Την Ατζέντα 21 που τώρα ο Τσίπρας και το σόι του εφαρμόζει κατά γράμμα, καθυστερημένα και συμπυκνωμένα. Μια τέτοια ειλικρίνεια, ίσως, κάποιοι να την έπαιρναν πιο σοβαρά…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Μην είσαι και τόσο σίγουρος για το αν θα γίνει ή όχι πρωθυπουργός! εδώ ΚΆΝΑΜΕ "ΑΛΉΤΕΣ, ΠΡΟΔΌΤΕΣ, ΜΑΛΆΚΕΣ" πρωθυπουργούς και δεν θα κάνουμε και έναν της Μίζενς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα