Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βλέπεις τη ζωή σαν φίλη και όχι σαν απειλή;



Αποτυχημένες σχέσεις, δουλειές που δεν ονειρεύτηκες, project που δεν ευδοκίμησαν, έρωτες που δεν εκπληρώθηκαν. Η ζωή είναι γεμάτη από καταστάσεις που δεν μου αρέσουν. Από την άλλη όμως, έχει και πολλές που με κάνουν χαρούμενη, με γεμίζουν με ευτυχία και αγάπη και ενισχύουν την πίστη στον εαυτό μου αλλά και στον κόσμο γενικότερα. Και όλες αυτές τις φορές, συνειδητοποιώ ότι η ζωή δεν είναι εχθρός αλλά φίλος.
Χαρούμενος έξω, λυπημένος μέσα
Η ζωή έχει αναποδιές, τοξικούς ανθρώπους, αποτυχίες, στραβοπατήματα και απώλειες που μπορούν να σε τσακίσουν. Παλιότερα θεωρούσα ότι πρέπει να περνάς το καθετί μόνος σου, να ζεις το δικό σου δράμα, χωρίς να επιτρέπεις στους γύρω σου να δουν αυτή την αδύναμη πλευρά του εαυτού σου, να μην τους κουράσεις με τα «δικά» σου. Μεγαλώνοντας, διαπίστωσα ότι δεν μπορείς να είσαι πάντα δυνατός, ότι πρέπει να λυγίσεις, να κλάψεις, να ουρλιάξεις και να αφήσεις τους ανθρώπους που αγαπάς κι εμπιστεύεσαι να σε βοηθήσουν.
Ό, τι είναι να γίνει θα γίνει
«Τα πράγματα είναι αυτά που είναι, και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει» είναι μία φράση που μου έμεινε από το βιβλίο Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε του Γιόνας Γιόνασον. Μία τόσο απλή φράση που κρύβει μέσα της ίσως το μυστικό της ευτυχίας. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν ορίζουμε εμείς τα πάντα, ότι υπάρχει πάντα η έκπληξη και το απρόοπτο στη ζωή, τότε ίσως σταματήσουμε να ανησυχούμε για όλα αυτά που δεν πρέπει ή να σπαταλάμε ενέργεια στις λάθος καταστάσεις. Να μάθουμε ότι δεν μπορούμε να πιέζουμε τις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα να προσπαθούμε να πείσουμε κάποιον να μείνει μαζί μας με το ζόρι.

Οι απαντήσεις που δεν υπάρχουν
«Γιατί δεν είναι ερωτευμένος μαζί μου;» είναι μία ερώτηση που ακούς συχνά σε συζητήσεις μεταξύ γυναικών (την έχω κάνει κι εγώ, δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω). Μπορεί να υπάρχουν πολλές απαντήσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας σε ενδιαφέρει να μάθεις πραγματικά ή να πας παρακάτω; Είναι πολύ πιο εύκολο να ζεις με εμμονές και δράματα – σε κάποιους φαίνεται πιο ενδιαφέρον – αλλά στην πραγματικότητα, η ευτυχία θέλει απλότητα και ξεκάθαρες απαντήσεις. Το δράμα άστο για την Carrie, αφού όπως πολύ εύστοχα έχει γράψει η Man Repeller, στην πραγματική ζωή χρειάζεσαι έναν Aidan και όχι τον MrBig (http://www.manrepeller.com/2016/06/sexandthecitybigoraidan.html).
Η ελευθερία είναι πολύτιμη
Προσπαθώ να απελευθερώσω τον εαυτό μου από τις σκέψεις και τις ενέργειες που δεν με αφήνουν να απολαύσω τη ζωή μου. Μαθαίνω ακόμα πώς να ακολουθώ τα όνειρά μου χωρίς να με ανησυχεί αν θα με κρίνουν οι γύρω μου. Παλεύω ενάντια στις κοινωνικές πεποιθήσεις που θέλουν να με βάλουν σε καλούπια και σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι δεν είναι ο καθένας μας μοναδικός. Η ελευθερία – τόσο σε συνάρτηση με τους άλλους όσο και με τον ίδιο μας τον εαυτό – είναι το πιο πολύτιμο αγαθό που έχουμε.
Φωτό από: themugcafe.com


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα