Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί άνδρες και γυναίκες λένε ψέματα για το σεξ;



Κρυμμένα μυστικά κρατούν άνδρες και γυναίκες όταν αναφέρονται στο σεξ.

Ειδικότερα, ενώ οι άντρες τις περισσότερες φορές υπερβάλουν αναφέροντας πολύ πιο αυξημένα τα ποσοστά τους, οι γυναίκες συνήθως τα υποβαθμίζουν.
Όμως για ποιους λόγους άνδρες και γυναίκες λένε ψέματα;
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε ότι τα στερεότυπα που έχουν επικρατήσει -λανθασμένα- επιτάσσουν τον άντρα να κερδίζει κύρος όταν έχει μεγάλο αριθμό κατακτήσεων στη «λίστα» του, ενώ αντίθετα τις γυναίκες να «ανεβαίνουν επίπεδο» όταν ο αριθμός των σεξουαλικών παρτενέρ που έχουν αλλάξει μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Πάντως μπορεί τα εν λόγω ψέματα να είναι αθώα αλλά όσο αφορά στον τομέα της υγείας όμως, το να ψεύδεται κάποιος σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή μπορεί να οδηγήσει τόσο στην εκδήλωση ασθενειών όσο και στη διαστρέβλωση των γενικών ιατρικών δεδομένων που είναι ύψιστης σημασίας για τις εν δυνάμει αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην αναπαραγωγική υγεία και την πρόληψη του HIV και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ).
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε αναφέρουν οι ειδικοί είναι ότι τα σεξουαλικά ψέματα είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα, αφού έχουν την τάση να «γυρίζουν μπούμερανγκ». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι αν λέμε ψέματα και ταυτόχρονα γινόμαστε αποδέκτες ενός ψέματος, θέτουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας σε κίνδυνο σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα