Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΜΝΑΣΟΥ

Φωτογραφία της Kate Minogianni.



Ανάπτυξε της δυνάμεις σου – βάλε όλες σου τις δυνάμεις στις προπονήσεις σου

Η κίνηση είναι ένα φάρμακο για να δημιουργήσεις αλλαγή στην σωματική, συναισθηματική, και νοητική κατάσταση ενός ανθρώπου. - Carol Welch

2η Coaching Συμβουλή

Αν ακούσουμε, το σώμα μας έχει πολλές πολύτιμες πληροφορίες να μοιραστεί μαζί μας. Το σώμα μας μπορεί να μας μάθει πράγματα σχετικά με τον εαυτό μας. Γεννιόμαστε ως σωματικές υπάρξεις, κι εν τούτοις όσο μεγαλώνουμε τόσο περισσότερο έχουμε την τάση να αγνοούμε την σοφία του σώματος μας. Για να βελτιώσουμε την υγεία της ψυχής μας, πρέπει να μάθουμε να δίνουμε προσοχή στον σωματικό εαυτό μας. Πρέπει να παραμένουμε σε επαφή με το σώμα μας για να έχουμε άμεση πρόσβαση σε όλες τις πολύτιμες πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει.

Ως γιατρός, γνωρίζω ότι η ίδια η ζωή μας βρίσκεται μέσα μας. Είναι ανάγκη να μάθουμε πώς να μεταφράζουμε την γλώσσα του σώματος μας. Το σώμα μπορεί να μας μιλήσει μέσω πολλών άλλων πραγμάτων εκτός σωματικών συμπτωμάτων όπως ο πόνος. Το σώμα επηρεάζει τις σκέψεις μας, τα όνειρα, και τα συναισθήματα. Έχω χρησιμοποιήσει την διαισθητική σοφία του σώματος, που εκφράζουν οι άνθρωποι στα όνειρα τους και στις ζωγραφιές, για να τους βοηθήσω να πάρουν θεραπευτικές αποφάσεις και για να διαγνώσω ασθένειες. Η γνώση αυτή δεν διδάσκεται στις ιατρικές σχολές, αλλά είναι γνωστή για πολλές δεκαετίες μέσα από την δουλειά του Carl Jung.



Αυτό δουλεύει και προς τις δύο κατευθύνσεις, γιατί το σώμα επηρεάζεται από τις εικόνες που του παρουσιάζουμε. Για παράδειγμα, δείτε σε εικόνα ένα ευχάριστο γεγονός ή σκηνή και παρατηρήστε πώς αντιδρά το σώμα σας – σαν να το βιώνετε στην πραγματικότητα. Γνωρίζουμε ότι το ανοσοποιητικό σύστημα και τα επίπεδα κορτιζόλης ενός ηθοποιού μεταβάλλονται από τους ρόλους που αυτός ή αυτή παίζει. Το να παίζει σε μια κωμωδία βελτιώνει την ανοσοποιητική λειτουργία και κατεβάζει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, ενώ το να παίρνει μέρος σε μια τραγωδία έχει καταστροφικά σωματικά αποτελέσματα. Το σώμα δεν ξεχωρίζει μεταξύ των συναισθημάτων που βιώνονται όταν κάποιος παίζει ένα ρόλο ή εκείνων που βιώνονται κατά την διάρκεια ενός πραγματικού γεγονότος. Και τα δύο έχουν επιρροή.

Οι ευχάριστες σωματικές δραστηριότητες – όπως το χάϊδεμα ενός σκύλου ή ένα μασσάζ – ανεβάζουν τα επίπεδα κάποιων ορμονών το οποίο έχει το θετικό αποτέλεσμα να μας κάνει να νιώθουμε περισσότερη γαλήνη και αγάπη ο ένας προς τον άλλο. Έχουμε γεννηθεί για να μας αγγίζουν και να αγγίζουμε άλλους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τα σώματα μας. Μας επιτρέπουν να εκφραζόμαστε μέσω της αφής, της κίνησης, του λόγου, και των εκφράσεων στοργής.
Η καρδιά σας σας γνωρίζει καλύτερα από το κεφάλι σας. Ακούστε τι σας λέει και έχετε επαφή με τα μηνύματα που σας στέλνει το σώμα σας. Οι ασκήσεις σε αυτό το κεφάλαιο θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε το σώμα σας για να βελτιώσετε την υγεία της ψυχής σας.

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL: Simple Practices for a Healthy Body, Mind & Spirit)





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα