Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Η χειρότερη κρίση στην ιστορία της Αμερικής (Βίντεο)

Το Λος Άντζελες εξακολουθεί να φλέγεται για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές στο Τέξας και τη Λουιζιάνα από τις πλημμύρες του τυφώνα Χάρβεϊ.

Το φαράγγι Λα Τούνα, στις παρυφές του Λος Άντζελες, έχει παραδοθεί στις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Photo: AFP. Πηγή: Supplied

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για την χειρότερη καταστροφή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η φωτιά που ξέσπασε την 1η Σεπτεμβρίου βόρεια του Λος Άντζελες, κατακαίοντας γρήγορα περισσότερα από 20.000 στρέμματα, εξακολουθεί να μαίνεται στο φαράγγι Λα Τούνα, εξαιτίας του κύματος καύσωνα και των ισχυρών ανέμων.
Από την άλλη πλευρά, ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές από τον τυφώνα Χάρβεϊ. Οι καταστροφές στο Τέξας ανέρχονται στα 180 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ.
Εκτός από τις υλικές καταστροφές, ο τυφώνας άφησε πίσω του και 47 νεκρούς και χιλιάδες ζώα που παγιδεύτηκαν στα νερά, ενώ εξανάγκασε περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς έπληξε μια περιοχή μεγαλύτερη των 180 τετραγωνικών χιλιομέτρων.
Εάν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για το ύψος των ζημιών, τότε αυτές θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες τόσο του τυφώνα Κατρίνα που είχε πλήξει το 2005 τη Νέα Ορλεάνη, όσο και του τυφώνα Σάντι που χτύπησε τη Νέα Υόρκη και τις βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ το 2012.
Το Χιούστον θυμίζει λίμνη μετά το πέρασμα του τυφώνα Χάρβεϊ. Στην ευρύτερη περιοχή ζουν περίπου 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι. Πηγή: Twitter

Οι ΗΠΑ σε κατάσταση κρίσης

Ο καπνός έχει σκεπάσει τον ουρανό και βροχή από στάχτες πλημμύρισε την Κυριακή το Λος Άντζελες σε μια πύρινη θεομηνία που ανάγκασε χιλιάδες Καλιφορνέζους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Το Λος Άντζελες κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ύστερα από τη μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά που ξέσπασε στην ιστορία της πόλης και η οποία συνεχίζει να καίει για τρίτη συνεχόμενη μέρα. Σύμφωνα με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε έκταση πυρκαγιά που έχει δει ποτέ η πόλη.
Στο μεταξύ οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο ασφυκτιούν για τρίτη συνεχόμενη μέρα από τον καύσωνα που έχει ενσκήψει στην περιοχή, όπου έχουμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών με το θερμόμετρο να δείχνει το Σάββατο 38 βαθμούς Κελσίου.



youmagazine

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα