Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Κρίση Ταυτότητας

Φωτογραφία του χρήστη 7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας.

Πρέπει να ξέρετε ότι η Εμπειρία της Υπέρβασης δεν θα σας κάνει ευτυχισμένους. Αφορά κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ την ευτυχία και τη δυστυχία. Κάθε φορά που περνάτε από μια ομόκεντρη σφαίρα ύπαρξης σε κάποια άλλη, κάθε φορά που κάνετε ένα κβαντικό άλμα σε ένα διαφορετικό επίπεδο συνειδητότητας, περνάτε μια προσωρινή κρίση ταυτότητας. Αυτό το φαινόμενο είναι απολύτως απαραίτητο για την εξέλιξη - και όσο πιο μεγάλο είναι το άλμα τόσο πιο μεγάλη είναι η κρίση. Η ζωή σας πλάθεται στη βάση ενός συστήματος πεποιθήσεων και αντιλήψεων, και όταν ξαφνικά δεν μπορείτε να ταιριάξετε πλέον με αυτό το σύστημα, όταν έχετε εξελιχθεί πέρα από αυτό, περνάτε μια φάση κρίσης ταυτότητας καθώς προσαρμόζεστε στο νέο σας πρότυπο.

Φανταστείτε ένα άτομο- έχει θετικά πρωτόνια στον πυρήνα του και αρνητικά ηλεκτρόνια στις στοιβάδες που το περιβάλλουν. Εάν αφαιρέσετε ένα ηλεκτρόνιο, το άτομο γίνεται πιο θετικό’ αν προσθέσετε ένα ηλεκτρόνιο, γίνεται πιο αρνητικό. 


Κάθε φορά που προσθέτετε ή αφαιρείτε ένα ηλεκτρόνιο, αλλάζετε το φορτίο του ατόμου. Στη δική μας περίπτωση, τα φορτία μας αποκαλούνται «συναισθήματα», «συστήματα πεποιθήσεων» και «αξίες». Όταν αλλάζετε το φορτίο ενός ατόμου, αντιδρά διαφορετικά σε όλα τα άλλα άτομα - τα ανθρώπινα όντα είναι το ίδιο. Αντιδρούμε διαφορετικά στον κόσμο σύμφωνα με τα παλιά και τα νέα μας φορτία.



Κάθε φορά που αφαιρείτε ένα σύστημα πεποιθήσεων σχετικά με το καλό και το κακό, θα αντιδράτε διαφορετικά στη ζωή σας. Έχετε συνηθίσει τόσο πολύ να αντιδράτε με τους καθιερωμένους σας τρόπους που θα σκεφτείτε: «Έι, για ένα λεπτό! Δεν μπορώ να συμπεριφερθώ όπως παλιά, αλλά δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος τι πιστεύω γι αυτό τώρα» - αυτή είναι η κρίση ταυτότητας. Η αφαίρεση φορτίων από ένα άτομο μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει ένα στοιχείο που αντιδρά διαφορετικά. Κατά τον ίδιο τρόπο, δημιουργεί ένα διαφορετικό άνθρωπο, και αυτό είναι τόσο επώδυνο όσο και ευχάριστο. Η νέα σας ελευθερία που πηγάζει από τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε πλέον με τους άλλους σας δημιουργεί ευχαρίστηση, σας δημιουργεί όμως και πόνο λόγω του αβέβαιου χαρακτήρα της νέας σας δυναμικής και των αντιδράσεων των άλλων.


Η εξέλιξη το απαιτεί αυτό. Πρέπει να περάσετε σε κάποιο βαθμό από μια κρίση ταυτότητας για να εξελιχθείτε. Στην πραγματικότητα, όλη σας η ζωή είναι γεμάτη με μια ακολουθία κρίσεων ταυτότητας ή περιόδων χάους' αποβάλλετε και ανανεώνετε διαρκώς πράγματα και καταστάσεις. Παρόλα αυτά, το να περνάτε κρίσεις ταυτότητας είναι ακριβώς αυτό που θα θέλατε να ζείτε, επειδή η μέγιστη ωρίμανση λαμβάνει χώρα σιο όριο μεταξύ χάους και τάξης. Χωρίς κρίσεις ταυτότητας, είστε βαλτωμένοι.
Απόσπασμα από το βιβλίο:«Βιώνοντας την υπέρβαση» 


Dr. John Demartini





Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα