Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Η φάκα – το τυρί …και ?





Η φάκα και το τυρί.
Μία παγίδα με μία λιχουδιά. Που πόσες φορές στη ζωή μας δεν έχουμε πέσει πάνω της ? Αυτό που δεν έχουμε αναζητήσει είναι ποιος κρύβεται πίσω από την φάκα.

Η φάκα πάντα μπαίνει στην ζωή μας για να μας οδηγεί εκεί και πάνω στην φάκα μπαίνουν «λιχουδιές» κυρίως της ύλης για να μας μαγνητίζουν και να μας απομαγνητίζουν και να μας υπνωτίζουν.
Η ύλη είναι στην ζωή του κάθε ανθρώπου ένας στόχος που κάποιες φορές εκείνη επιλέγει για μας. Εκείνη μας οδηγεί στο πως θα νιώθουμε για τους εαυτούς μας. Αν δεν την έχουμε νιώθουμε ανάξιοι και αν την έχουμε νιώθουμε φόβο μην την χάσουμε. Λες και η ύλη είναι η αιτία και ο λόγος ή και ο τρόπος της ευτυχίας. Αυτό είναι το «τυρί»- «λιχουδιά» πάνω στην φάκα.
Η φάκα λοιπόν είναι ο δρόμος των πρέπει και των στάνταρς.  Που δεν τα βάζει ο καθένας μας στον δρόμο του, απλώς τα βρίσκει εκεί τοποθετημένα από τους προηγούμενους και κάνουμε μία σκυταλοδρομία. Ο ένας παραδίδει στον άλλον τα «σκήπτρα» της «ευτυχίας» και του «τρόπου» της ζωής.  Να κυνηγάμε τους στόχους μας.
Ο καιρός περνάει φεύγει και εμείς τρέχουμε για να φτάσουμε τους στόχους, δηλαδή να περάσουμε την σκυτάλη στον επόμενο. Να δώσουμε στον επόμενο τον λόγο για να ζει. Ο λόγος να είναι ένας, η ύλη με τα επακόλουθά της.
Η φάκα λοιπόν που είναι τα πρέπει και τα στάνταρς μπαίνει από τον εγωισμό, τον υλισμό, την έπαρση, την αλαζονεία, την υπερηφάνεια, δηλαδή από «αυτόν» που θέλει να μας έχει πάντα υπό και πάντα μακριά από τους εαυτούς μας.  Καθώς όσο τρέχουμε για την «λιχουδιά» χάνουμε στοιχεία του εαυτού μας και βιώνουμε πόνους, απώλειες, απογοητεύσεις.

Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε για να φύγουμε από τη σκυτάλη αυτή η οποία έχει καταφέρει να στοιχειώσει την ζωή μας, είναι να την αλλάξουμε. Και στην θέση της να βάλουμε όλα τα εσωτερικά ποιοτικά στοιχεία όπως η αγάπη και η ειρήνη για να αποκτήσουμε την ελευθερία μας και να μην τρέχουμε για την ζωή μας, αλλά να περπατάμε σε έναν δρόμο γεμάτο ποιότητα και ηρεμία. Να δώσουμε δηλαδή τη σκυτάλη στον Θεό.

Δωροθέα  


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα