Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Τεράστιος αστεροειδής πέρασε σήμερα δίπλα από τη Γη (Βίντεο)

Ο 4,4 χλμ. αστεροειδής Φλόρενς πέρασε τη νύχτα πάνω από τα κεφάλια μας, γεμίζοντας με δέος στους αστρονόμους.

Ο αστεροειδής Φλόρενς έχει μέγεθος 4,4 χλμ. και είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει καταγραφεί ποτέ. Photo: JPL/NASA
ΕΝΑΣ από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχουν καταγραφεί ποτέ, πέρασε τη νύχτα μεταξύ 1 και 2 Σεπτεμβρίου δίπλα από τη Γη, σε απόσταση ασφαλείας. Κάποια στιγμή όμως στο μέλλον θα επιστρέψει.
Πρόκειται για τον αστεροειδή Φλόρενς (Florence), ο οποίος ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, της Βρετανίδας πρωτοπόρου της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.
Ο αστεροειδής πέρασε σε απόσταση «ασφαλείας», επτά εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, που είναι 18 φορές η απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αστεροειδών που περνούν κοντά από τη Γη, αλλά είναι μικρού μεγέθους σε σύγκριση με τον Φλόρενς.
Η τελευταία φορά που ο Φλόρενς πέρασε κοντά από τη Γη ήταν πριν από 127 χρόνια το 1890. Ένας αστεροειδής αυτού του μεγέθους μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον πλανήτη.
Σύμφωνα με τη NASA υπάρχουν πάνω από 880 διαστημικοί βράχοι που τριγυρίζουν στην γειτονιά της Γης. Ο Φλόρες είναι από τους μεγαλύτερους.
Το 2013, ένας μετεωρίτης έπεσε στο Τσελιάμπινσκ της Ρωσίας. Ο διαστημικός βράχος είχε έκταση περίπου 20 μέτρων και ζύγιζε 10.000 τόνους. Η πτώση του είχε σαν αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή.
Στο μεταξύ, στις 12 Οκτωβρίου ένας άλλος αστεροειδής, ο 2012 TC4, θα περάσει πολύ κοντά στη Γη, σε απόσταση 50.100 χλμ. Ακόμη όμως και αν η Γη τον ελκύσει κοντά της, ο διαστημικός βράχος είναι μικρός – είναι μόλις 15 μέτρα και έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος.

ν
ν
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα