Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Έρωτα Ανίκητε στη μάχη!!!

GettyImages-92983126-597bfd285f9b58928bdaf7e9.jpg
Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
«Έρως ανίκατε μάχαν… – Έρωτα ανίκητε στη μάχη…», λέει ο ποιητής.
Είναι χαρακτηριστικό σύμπτωμα του έρωτα να μας κάνει να νιώθουμε ανίκητοι! Είναι που εκτός από το να μας παίρνει τα μυαλά, νιώθουμε και την ενέργειά μας στα ύψη. Δεν κοιμόμαστε, δεν πεινάμε, δεν κουραζόμαστε, δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Ξεπερνάμε τον εαυτό μας, κάνουμε πράγματα ιδιαίτερα, ευφάνταστα, έξω από τα συνηθισμένα.
«Αααχ… μακάρι να κρατήσει για πάντα!», ευχόμαστε!
Και όσο πιο ερωτευμένοι νιώθουμε, τόσο περισσότερο φοβόμαστε. Τι;
– Το ΜΕΤΑ! Το Μετά τον έρωτα!
Ένα Μετά που λίγο ή περισσότερο, συνειδητά ή ασυνείδητα, θεωρούμε δεδομένο. Τόσο δεδομένο, όσο δεδομένος είναι ο ερχομός της νύχτας μετά τη δύση του ηλίου, που έκανε όλα να λάμπουν, να ανθίζουν, να χαίρονται στο άγγιγμα του φωτός του.
Αυτό το Μετά δεν είναι αόριστο. Αυτό το Μετά σημαίνει πόνο, στενοχώρια, θλίψη, θυμό, απογοήτευση, ματαίωση, αδικία και άλλα δεινά.

Η αλήθεια είναι πως όταν νιώθουμε ερωτευμένοι βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε ότι κάνουμε. Όλα μοιάζουν όμορφα, ακόμα κι αυτά που μέχρι πρότινος απεχθανόμασταν. Μέχρι να περάσει ο έρωτας και να επιστρέψουμε στην πρότερη χλιαρή κατάστασή μας, η οποία είναι πια χειρότερη, αφού φέρει το επιπλέον βάρος της απώλειάς του. Γιατί όλοι ή σχεδόν όλοι, θεωρούν τον έρωτα εφήμερο.
Λέμε συνήθως, «ερωτεύομαι ή ερωτεύτηκα». Κάποιοι χρησιμοποιούν τη φράση «Έπαθα έρωτα». Όλα τα παραπάνω είναι σε παθητική φωνή και όχι τυχαία, αφού αυτό που έχουμε μάθει να αποκαλούμε έρωτα, απλά το παθαίνουμε. Συμβαίνει σε εμάς εξαιτίας κάποιου άλλου έξω από εμάς. Και σωστά ταυτίζουμε τον έρωτα  με το πάθος, αφού τελικά μας οδηγεί στο να πάθουμε.
Πρόκειται για μια καιροσκοπική, ηδονική συναλλαγή, που σαγηνεύει το μυαλό, εξιτάρει το συναίσθημα και τις αισθήσεις. Αλλά την εφήμερη ηδονή ακολουθεί πάντα ο πόνος.
Επομένως αυτό που έχουμε βιώσει και αποκαλούμε έρωτα, είναι Έρωτας;
Γιατί ότι έχει Ουσία και Αλήθεια δεν μπορεί να είναι εφήμερο, ούτε να πονά.
Όλη αυτή η συνθήκη στην οποία όλοι έχουμε βρεθεί αποτελεί τον εκφυλισμό του έρωτα.
Όπως αναφέρεται και στα κείμενα του Ορφέα ο Έρωτας είναι το δυναμικό στοιχείο πάσης γενέσεως και φωτός!
Ο αληθινός Έρωτας, λοιπόν,  πυροδοτεί τη δημιουργία και προάγει την αέναη εξέλιξη προς το φως! Προς την ανώτερη εκδοχή του εαυτού μας, των εκδηλώσεών μας, των δημιουργιών μας!
Ο αληθινός Έρωτας πηγάζει από τη δική μας εσωτερική κατάσταση. Δεν εξαρτάται από εξωτερικές συνθήκες. Γιατί ως γνωστό έλκουμε αυτό που είμαστε!
Μας συντονίζει με την Ουσία μέσα μας και μας εμπνέει να δημιουργούμε ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια, τη συνήθεια, το βόλεμα, τη στασιμότητα και όλα αυτά που οδηγούν στο να χαθεί.
Για να είσαι πάντα ερωτευμένος χρειάζεται να είσαι μαχητής. Και στον μαχητή δεν ταιριάζει η παθητικότητα. Σταμάτα να ερωτεύεσαι και ξεκίνα να ερωτεύεις!Ανακάλυψε το Φως μέσα σου και συντονίσου με τη δημιουργική ενέργεια της Ουσίας σου.
Ο αληθινός Έρωτας είναι αεικίνητος!
Δεν επαναπαύεται στη συνήθεια, γιατί προάγει την εξέλιξη και εξέλιξη σημαίνει αλλαγή,
Δεν ολιγωρεί μπρος σε δυσκολίες, γιατί δεν κάνει χώρο στον εχθρό μένοντας αδρανής,
Δεν συμβιβάζεται στα λίγα, γιατί πηγάζει από την ολοκλήρωση,
Δεν χαρίζεται στη μετριότητα, γιατί προορίζεται να οδηγεί προς την τελείωση,
Δεν εξαγοράζεται από την ηδονή της ύλης και δεν υποτάσσεται στην ανάγκη, γιατί υπηρετεί τη συνείδηση,
Γι’ αυτό και είναι ανίκητος στη μάχη!
Πρώτα θα τον βρεις μέσα σου και θα τον νιώσεις και ύστερα απλά θα τον έλξεις και θα φανεί στο πρόσωπο της αγαπημένης σου ή του αγαπημένου σου!
Και τότε η ήττα, η παραίτηση, η αποτυχία, η αποφυγή της μάχης δε θα αποτελούν πια ενδεχόμενη επιλογή.
Τότε η ζωή σου όλη θα ποτίζεται από την Ουσία σου και θα ανθίζει. Θα είναι γεμάτη ποικιλία, χρώματα, ευωδίες…, γεμάτη φαντασία και έμπνευση, που θα τροφοδοτούν με την ενέργεια του οράματός σου για μια ονειρεμένη ζωή κάθε σου δράση, κάνοντας το όραμα πραγματικότητα.
Τότε δεν θα υπάρχει πια η ανάμνηση του ανούσιου ΠΡΙΝ, ούτε και η αγωνία ενός επίπονου ΜΕΤΑ.


Γιατί ο αληθινός Έρωτας είναι ένα Αιώνιο ΤΩΡΑ! Και σε αυτό το ΤΩΡΑ κερδίζεται η Ζωή!
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα