Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Από την Αθηναϊκή Ηγεμονία στη Γερμανική Ευρωζώνη

Όταν κάναμε κουμάντο…

Υδρόγειος πάνω σε σκακιέρα

Επειδή η ιστορία έχει την χαιρέκακη διάθεση να επαναλαμβάνεται μέχρι κάποιος να της ανακόψει την κυκλωτική κίνηση μέσω της γνώσης και της επίγνωσης, θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και να αναγνωρίσουμε ότι αυτά, που τώρα μας ενοχλούν ως προς την κυρίαρχη θέση της Γερμανίας στην Ευρώπη, έχουν ξαναγίνει και μάλιστα τα κάνανε οι μακρινοί προπάπποι μας.
Η δεσπόζουσα θέση της Αθήνας μετά τους Περσικούς Πολέμους στα πλαίσια της Δηλιακής Συμμαχίας εξελίχθηκε σε αυτό που οι Ιστορικοί αποκαλούν Αθηναϊκή Ηγεμονία.
Άντε πάλι … οι πρώτοι διδάξαντες ως προς το πώς να φτιάχνεις μία ΕΝΩΣΗ στα μέτρα σου, ούτως ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντά σου επί τη βάσει ηθικών προταγμάτων!!!
Και τί λέει κάνανε οι Αθηναίοι μόλις πήρανε το πάνω χέρι; Ακούστε και αναλογιστείτε:

Α.  Στήσανε τη συμμαχία με σκοπό την προστασία των ανεξάρτητων πόλεων από τον Περσικό Κίνδυνο (κάτι σαν το τωρινό επιχείρημα που θέλει τις Ευρωπαϊκές χώρες να χρειάζονται προστασία από την Αμερικανική και Κινεζική οικονομική ισχύ).
Β. Ήταν όλες οι πόλεις ίσες … απλώς η Αθήνα είχε ηγεμονικό ρόλο (φυσικά και αυτοδίκαια ως πιο ισχυρή – τι μας θυμίζει αυτό;)
Γ. Επέβαλε την κυκλοφορία του δικού της νομίσματος και απαγόρευσε την κυκλοφορία οποιουδήποτε άλλου!!
Δ. Μετέφερε το ταμείο της Συμμαχίας στην Αθήνα!
Ε. Τα Αθηναϊκά δικαστήρια θεσπίστηκαν ως υπεύθυνα για την επίλυση των διαφορών, πάνω από το τοπικό δίκαιο!!
Στ. Τοποθετήθηκαν Αθηναίοι αξιωματούχοι στις μικρότερες πόλεις-μέλη της συμμαχίας που επέβλεπαν την εφαρμογή νέων μέτρων.
Στο τέλος αυτή η υπόθεση οδήγησε τα πράγματα στον Πελοποννησιακό Πόλεμο που ουσιαστικά κατέστρεψε την Κλασσική Ελλάδα.
Με λίγα λόγια οι ίδιες γνωστές, κοντόφθαλμες, αδηφάγες ανοησίες που ωθούν τους λαούς στην αυτοκαταστροφή. Λειτούργησαν ιδιοτελώς, κουτοπόνηρα και με κίνητρο τα εφήμερα μεγαλεία, εκμεταλλευόμενοι την πρόσκαιρη θέση ισχύος, στην οποία είχαν βρεθεί μέσα από την αναταραχή των πολέμων = Τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά, ανά τους αιώνες.
Ήδη, στον σύγχρονο Οικονομικό Πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ των μεγάλων παικτών της εποχής μας, γίνονται δημόσια προειδοποιήσεις από γνωστούς οικονομολόγους πως η Γερμανική ηγεμονία πρέπει να συγκρατηθεί.
Αν τελικά η Ιστορία επαναληφθεί, το Ευρωπαϊκό όραμα απλά θα καταρρεύσει και με βάση τα Ιστορικά προηγούμενα θα ανοίξει τη θύρα του φρενοκομείου, στρώνοντας το κόκκινο χαλί στον Πατέρα Πόλεμο.
Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά … είναι καταγεγραμμένα και ξέρουμε πού καταλήγουν αργά ή γρήγορα.
Απλώς, τότε οι κακοί ήμασταν εμείς…
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα