Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Ο τρόπος που τρώμε φανερώνει το χαρακτήρα μας



Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε παρατηρήσει τα άτομα γύρω μας να τρώνε και να μας προκαλεί εντύπωση ή να μας ξαφνιάζει ο τρόπος με τον οποίο το κάνουν. Άλλες φορές ακούμε ήχους κατά τη διάρκεια του φαγητού από κάποιους κυρίως όταν “μασουλάνε” τη τροφή τους, άλλες φορές βλέπουμε ανθρώπους να βάζουν στο στόμα τους τεράστιες ποσότητες φαγητού και επίσης άλλη κατηγορία ατόμων μπορεί να έχει το φαγητό μπροστά της επί ώρες χωρίς να μπορεί να το φάει.
Μετά από έρευνες, οι μελετητές έφτιαξαν μια χρήσιμη και αποκαλυπτική λίστα, η οποία αναφέρει τους πιο γνωστούς τρόπους κατανάλωσης του φαγητού και πως αυτοί συνδέονται άμεσα με τον χαρακτήρα των ανθρώπων.


Όταν τρώμε αργά
Αν τρώμε αργά το φαγητό μας σημαίνει ότι θέλουμε την ησυχία μας τη στιγμή αυτή και επίσης μας αρέσει η απόλαυση. Οι επιστήμονες συνδέουν αυτό το χαρακτηριστικό με ανθρώπους που είναι πεισματάρηδες, επίμονους και με ανθρώπους που η προτεραιότητα τους είναι ο εαυτός τους.
Όταν τρώμε γρήγορα
Οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα έχουν την τάση να κάνουν πολλά πραγματα ταυτόχρονα. Είναι ακόμη άτομα που βάζουν σε δεύτερη μοίρα τον εαυτό τους σε σχέση με τους άλλους, με αποτέλεσμα να τον παραμελούν. Έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της συντροφικότητας γιατί είναι πολύ δοτικοί.

Ξεχωρίζουμε τις τροφές στο πιάτο
Όταν ξεχωρίσουμε τις τροφές στο πιάτο σημαίνει ότι είμαστε άνθρωποι της τάξης και οργανωτικοί. Θεωρούμε ότι όλα πρέπει να γίνοντα με τον δικό μας τρόπο και δυσκολεύομαστε να μοιράσουμε αρμοδιότητες στους άλλους.
Τρώμε μόνο ένα είδος τροφής
Όταν επιλέγουμε κάθε φορά να τρώμε ένα μόνο είδος τροφής, τότε σημαίνει ότι είμαστε άτομα που δύσκολα μπορούμε να προσαρμοστούμε σε κάτι το διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει, δεν θέλουμε τις αλλαγές και αδυνατούμε να ακολουθήσουμε την τάση μιας εποχής αν δεν μας αντιπροσωπεύει.
Τρώμε πολλές τροφές μαζί
Αν σας αρέσει μια κουταλιά απ’ όλα μαζί, είστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις, κοινωνικοί, έχετε ισχυρούς δεσμούς με τους φίλους σας και δεν διστάζετε να αναλάβετε ευθύνες. Ωστόσο, με τόσα πολλά… στο πιάτο σας, αναλαμβάνετε περισσότερα από όσα αντέχετε και δυσκολεύεστε να θέσετε προτεραιότητες, ενώ ενδεχομένως να έχετε πρόβλημα συγκέντρωσης.
Κάνουμε θόρυβο όταν τρώμε
Όταν μάσαμε δυνατά τη τροφή μας, ή ρουφάμε δυνατά μια σούπα σημαίνει ότι είμαστε άτομα τα οποία δεν ενδιαφερόμαστε για το τι θα πουν ο άλλοι κι αν θα μας κακοχαρακτηρίσουν. Είμαστε ειλικρινείς και ευθείς χαρακτήρες. Συνήθως οι άλλοι μας παρεξηγούν επειδή μπορεί να μας θεωρήσουν αγενείς.
Προετοιμάζουμε το φαγητό μας
Αν μας αρέσει να αφήνουμε το καυτό φαγητό μας να κρυώσει για να μην καούμε, ή κόβουμε το κρέας μας πολύ πριν το φάμε τότε αυτό σημαίνει ότι είμαστε άτομα με σχέδια, προνοητικοί με ξεκάθαρη ματιά στο μέλλον αλλά με τον φόβο ότι μπορεί να χάνουμε απολαύσεις του παρόντος.
Λατρεύουμε δοκιμάζουμε νέες γεύσεις
Αν ζητάμε να δοκιμάζουμε συνέχεια νέες συνταγές, νέους τρόπους μαγειρέματος, ξένες κουζίνες τότε σημαίνει ότι είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η περιπέτεια και το ρίσκο. Είμαστε αρκετά κοινωνικοί και ανοιχτοί στο να δεχθούμε νέες κουλτούρες και πολιτισμούς.
Γινόμαστε δύσκολοι με το φαγητό
Αν δυσκολεύομαστε να διαλέξουμε σε ένα εστιατόριο το τι θα φάμε ή ζητάμε να μας ετοιμάσουν το πιάτο έτσι ακριβώς όπως έχουμε συνηθίσει να το τρώμε σπίτι μας, τότε σημαίνει ότι γενικά δεν αισθανόμαστε άνετα, είμαστε δύστροποι και γενικότερα δύσκολοι με το κοινωνικό μας περιβάλλον.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα