Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Κάν'το όπως ο Γκάλης!



Ανήκει πλέον και τυπικά, στους κορυφαίους μπασκεμπολίστες του κόσμου. Αλλά τι είναι αυτό που τον έφερε στην κορυφή; Με αφορμή τη βράβευσή του, θυμήθηκα τη διαδρομή αυτού του σπουδαίου παίκτη και μοιράζομαι μαζί σου, 10 μόνο από τα πράγματα που, ως coach, θεωρώ ότι τον οδήγησαν στην επιτυχία.

1. Καλύτερος δεν είναι πάντα ο πιο προικισμένος. Ο Νίκος Γκάλης δεν ήταν τόσο ψηλός. Καλύτερος γίνεται αυτός που κάνει κάθε μέρα τα βήματα που τον οδηγούν στην επιτυχία και στην καλύτερη ζωή.

2. Βρες το σημείο αναφοράς σου. Στο ευχαριστήριο λόγο του ο Νίκος Γκάλης δεν ξέχασε τα δικά του, τους προπονητές του από το κολλέγιο, τον Μπομπ ΜακΑντού, έναν από τους καλύτερους παίκτες που αντιμετώπισε στην καριέρα του, αυτούς που τον πίστεψαν και τα κατάφεραν και οι ίδιοι. Το παιχνίδι είναι καλύτερο όταν επιλέγεις τους κατάλληλους ανθρώπους ως πρότυπα.
3. Η ζωή βοηθά όσους δουλεύουν σκληρά. Ο Νίκος Γκάλης δούλεψε σκληρά. Η ζωή βοηθά αυτούς που δουλεύουν με πειθαρχία και επιμονή, με αφοσίωση, με ασταμάτηση προσπάθεια. Η ζωή βοηθά αυτούς που αξιοποιούν τα χαρίσματά τους με κάθε τρόπο για να πετύχουν το καλύτερο δυνατό.

4. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα και ακολούθησέ το! Η προπόνηση δεν γίνεται όταν έχεις κέφι, ή όταν ο καιρός το επιτρέπει, ή όταν δεν έχεις πολλές δουλειές. Η προπόνηση γίνεται κάθε μέρα. Σε δύσκολες και εύκολες συνθήκες. Δείξε μου το πρόγραμμά σου και θα σου δείξω τις προτεραιότητές σου. Αυτά που έχουν σημασία για σένα συμπορεύονται πάντα με το βαθμό των καθημερινών σου δεσμεύεσων. Το καθημερινό σου πρόγραμμα είναι η εικόνα του τι θεωρείς σημαντικό στη ζωή.

5. Μη βλέπεις προβλήματα, βλέπε δυνατότητες. Ο Νίκος Γκάλης ξεκίνησε από χαμηλά, από μία φτωχή οικογένεια. Έπαιζε σε γήπεδα της γειτονιάς που έκαναν τα πόδια του να πονούν. Τίποτε δεν κατάφερε να ανακόψει την πορεία του. Ανέβηκε όλα τα δύσκολα σκαλοπάτια για να φτάσει ψηλά.



6. Δες την αποτυχία ως δώρο. Ναι, το παιχνίδι δεν έχει μόνο νίκες, αλλά εσύ πρέπει να βλέπεις μόνο αυτές. Θα βιώσεις και την ήττα. Αποτυγχάνει μόνο όποιος προσπαθεί, όποιος τολμά. Η αποτυχία βοηθά να επαναπροσδιορίσουμε την προσπάθεια, να εφοδιαστούμε με περισσότερη γνώση, να προετοιμαστούμε καλύτερα, να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς μας. Να αναμετρηθούμε με τη μετριότητα και να διεκδικήσουμε την υπεροχή και την αριστεία. Η ζωή δοκιμάζει αυτούς που κάνουν μεγάλα όνειρα!

7. Πίστεψε στον εαυτό σου. Η επιτυχία αντανακλά την υγιή αυτοεκτίμηση. Αν δεν πιστεύεις εσύ σε σένα και στο ότι θα τα καταφέρεις, γιατί να το πιστέψουν οι άλλοι;

8. Να γίνεσαι καλύτερος κάθε μέρα. Αυτός που γίνεται καλύτερος, κάνει τα πράγματα καλύτερα. Εξασκήσου σε αυτό. Η ζωή είναι μία δεξιότητα που μπορούμε συνεχώς να βελτιώνουμε.

9. Γίνε έμπνευση. Ο Νίκος Γκάλης δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος παίκτης. Έγινε παράδειγμα και πρότυπο. Μιλούσε με έργα και λιγότερο με λόγια, μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Οι άριστοι βιώνουν το μήνυμά τους, κάνουν αυτό που λένε. Και η συμπεριφορά τους γίνεται το φως για να μπορούν όλοι οι άλλοι να προχωρήσουν και να βρουν το δρόμο τους.

10. Ζήσε για πάντα! Ναι...σπουδαίος γίνεται κάποιος που ξεκινά κάτι που συνεχίζεται και μετά από αυτόν. Ο Νίκος Γκάλης έβαλε το μπάσκετ στις αυλές μας...αλλά κυρίως στο μυαλό μας και στις ζωές μας. Όραμά του ήταν να βλέπει μικρά παιδιά να παίζουν, να είναι αθλητές. Γι’ αυτό νοιάσου περισσότερο για τη ζωή. Τι θα κάνεις σήμερα; Τι θα προσφέρεις στον κόσμο; Ποια αξία σου θα κάνεις πράξη; Ποιο φόβο θα ξεπεράσεις; Ποια ελπίδα να δημιουργήσεις;


Κάποτε τον ρώτησαν… “και πώς γίνεται κάποιος, Γκάλης;” Και απάντησε...«Με ταλέντο, κουράγιο και αγάπη. Όποιος δεν έχει αυτά τα προσόντα, ας μη κοιτάξει ψηλά. Μόνο αν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, έχεις ελπίδες να γίνεις πρωταθλητής».

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα