Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ετυμολογία και Αποσυμβολισμός των Μουσών Κατά Πρόκλο.«Το όνομα των Μουσών ετυμολογείται κάπως έτσι: Δεδομένου, αφενός, ότι ο Πλάτων αποκαλεί τη φιλοσοφία <<μεγίστη μουσική>>, κατά το ότι κάνει τις ψυχικές μας δυνάμεις να κινούνται αρμονικά, σε συμφωνία προς τα όντα και προς τις συντεταγμένες κινήσεις των κύκλων της, και, αφετέρου, ότι προς αυτή μας οδηγεί η αναζήτηση της ουσίας του εαυτού μας και του σύμπαντος μέσα από τη στροφή προς τους εαυτούς μας και προς ....

τις ανώτερες μας υποστάσεις, και ερχόμαστε σε συμφωνία προς το σύμπαν μέσα από την εξομοίωση των εντός μας περιφορών προς αυτές του σύμπαντος, για τους λόγους αυτούς και στις Μούσες δίνουμε όνομα που βασίζεται στην αναζήτηση αυτή.


Ο ίδιος άλλωστε ο Μουσηγέτης (Απόλλων) φανερώνει στις ψυχές την αλήθεια σύμφωνα με τη μία νοητική απλομορφία, ενώ οι Μούσες τελειοποιούν τις πολύμορφες ενέργειες μας που ανυψώνουν στο Ένα το νοητικό. Οι αναζητήσεις λοιπόν έχουν την αναλογία της ύλης ως προς το τέλος που έρχεται από την εύρεση, όπως ακριβώς και το πλήθος ως προς το ένα, και η ποικιλομορφία προς την απλομορφία. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι οι Μούσες δίνουν στις ψυχές τη ζήτηση της αλήθειας, στα σώματα το πλήθος των δυνάμεων και παντού την ποικιλία αρμονιών.»

conspiracyfeeds + hellenictheology

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα