Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Αποκρυπτογραφήθηκε το περίφημο χειρόγραφο Βόινιτς;

Voynich Manuscript Code


Βρετανός Ακαδημαικός υποστηρίζει πως κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει το περίφημο χειρόγραφο Βόινιτς!

Από τότε που ανακαλύφθηκε το χειρόγραφο Βόινιτς το 1912, διάφοροι ερευνητές στον κόσμο έχουν προβληματιστεί με το περιεχόμενό του.  Το χειρόγραφο Βόινιχ που ανακαλύφθηκε σε ένα ιταλικό Κολλέγιο Ιησουιτών από τον βιβλιοπώλη Γουίλφριντ Βόινιχ, αποτελείται από μυστηριώδεις απεικονίσεις και το κείμενό του είναι γραμμένο σε μία παράξενη γλώσσα ή κώδικα.
Η ιστορία του χειρόγραφου μοιάζει να βγήκε από μυθιστόρημα του Dan Brown – ένα χειρόγραφο βιβλίο που περιέχει ζωγραφιές παράξενων φυτών, που είναι γεμάτο αστρολογικούς χάρτες και γραμμένο σε μία ακατάληπτη γλώσσα – όμως ως τώρα η ιστορία του δεν έχει ολοκληρωθεί, αφού για ένα σχεδόν αιώνα Ακαδημαικοί και Κρυπτογράφοι προσπαθούσαν να σπάσουν τον κώδικα χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Πρόσφατα όμως ένας ειδικός υποστήριξε πως κατόρθωσε να καταλάβει τι περιέχεται στο χειρόγραφο Βόινιχ. Ο Nicholas Gibbs, Βρετανός Ακαδημαικός και ειδικός στα Μεσαιωνικά ιατρικά χειρόγραφα, υποστήριξε πως το χειρόγραφο είναι στην ουσία ένας οδηγός υγείας για γυναίκες που ήθελαν να θεραπεύσουν διάφορες γυναικολογικές ασθένειες και μολύνσεις. Ο Gibbs έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα κατανοώντας πως το κείμενο είναι γραμμένο σε Λατινικές λιγκατούρες, γράφοντας μάλιστα και μία μελέτη σχετικά με το Χειρόγραφο Βόινιχ στο Times Literary Supplement.

Σε αυτή την μελέτη ο Gibbs εξηγεί πως μελετώντας Μεσαιωνικά Λατινικά, έμαθε πως για να γλυτώσουν χρόνο, οι αντιγραφείς για να γλιτώσουν χρόνο δημιούργησαν λιγκατούρες οι οποίες αντιπροσωπεύουν συντομευμένες λέξεις, παρά μεμονωμένα γράμματα. Ανέφερε επίσης πως ενώ οι μεμονωμένες λιγκατούρες στο χειρόγραφο Βόινιχ αναγνωρίζονται, όταν συνδυάζονται μαζί σχηματίζουν λέξεις που δεν υπάρχουν σε καμία γνωστή γλώσσα. Ο Gibbs σημείωσε τέλος πως πολλές από τις ζωγραφιές των διαφόρων φυτών αντιπροσωπεύουν σύγχρονα βότανα (μερικά μπορούν να αναγνωριστούν επαρκώς) και πρακτικές πλυσίματος που ήταν συνηθισμένες κατά τις εποχές του Μεσαίωνα. Αυτές οι απεικονίσεις σε συνδυαμό με τις Λιγκατούρες, τον έκαναν να πιστέψει πως τελικά το χειρόγραφο Βόινιχ είναι ένα εγχειρίδιο υγείας.
Voynich Manuscript
Η Υπόθεση του Gibbs δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, και είναι ακόμα μία θεωρία που προστίθεται στις άπειρες εκδοχές σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει το χειρόγραφο Βόινιχ. Αρκετοί κρυπτογράφοι, επιστήμονες αλλά και ακαδημαικοί έχουν εκφέρει την δική τους γνώμη για την πραγματική φύση του χειρόγραφου, όμως καμία θεωρία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, και όλες παραμένουν καθαρές εικασίες.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα