Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

9 ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ




Φωτογραφία της Kate Minogianni.

Υπάρχουν σημεία καμπής στη ζωή των ανθρώπων που συμβαίνουν σε μια φυσική εξέλιξη - η μετάβαση από το κολέγιο στον κόσμο της εργασίας, από το να είσαι μόνος στο να παντρευτείς, από τη φροντίδα του εαυτού σου στο να είσαι γονιός και ακόμη και τελικά να φροντίζεις τους γονείς σου καθώς μεγαλώνουν . Ίσως επιστρέψεις στην εργασία καθώς τα παιδιά σου γίνονται πιο ανεξάρτητα. Όλες αυτές οι φάσεις μπορούν να είναι απίστευτα αβέβαιες και συνήθως συνοδεύονται από δύο μεγάλα ερωτήματα:
Ποιος/α είμαι?
Τι θέλω?
Τα στάδια της ζωής μοιάζουν πολύ με τα στάδια της μεταμόρφωσης της κάμπιας με μια βασική διαφορά: η κάμπια παραδίδεται στην εμπειρία της μεταμόρφωσης της κάμπιας σε χρυσαλλίδα σε πεταλούδα, εμπιστεύοντας το DNA της να κάνει τη δουλειά του. Οι άνθρωποι έχουν αυτή την ενοχλητική ανάγκη να εξετάζουν και να σχεδιάζουν για κάθε στάδιο της εξέλιξής τους. Πώς μπορείς λοιπόν να μάθεις από την πεταλούδα και να επιτρέψεις την εξέλιξη σου χωρίς να την ανατρέψεις;
Όταν φτάσεις σε ένα σταυροδρόμι όπου δεν είσαι πλέον κάμπια, αλλά δεν είσαι ακόμη πεταλούδα, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να προχωρήσεις παρά την αβεβαιότητα:
Μην βιάζεσαιΤο να κινείσαι σαν τρελός από το ένα στάδιο της ζωής στο επόμενο μπορεί να σε αφήσει να αισθάνεσαι τόσο στριμωγμένος όσο και κουρασμένος. Με το πάσο σου. Η κάμπια δεν βιάζεται ποτέ να γίνει πεταλούδα.
Γιόρτασε Για Όπου Έχεις Ήδη Υπάρξει
Όταν βρίσκεσαι σε σταυροδρόμι για το τι πρέπει να κάνεις στη συνέχεια, το να αφιερώσεις λίγο χρόνο αναλογιζόμενος το τι σου έδωσε χαρά στο τελευταίο στάδιο της ζωής σου, θα βοηθήσει στο συντονισμό της εσωτερικής σου πυξίδας και στο να προχωρήσεις. Για παράδειγμα, αν σου άρεσε να ετοιμάζεις υγιεινά γεύματα για τα παιδιά σου κάθε μέρα, ίσως η διατροφή να είναι η επόμενη περιπέτεια σου ή αν σου άρεσε να ανεβάζεις φωτογραφίες από τις διακοπές σου, ίσως να σε ενθουσιάσουν τα μαθήματα φωτογραφίας.
Βγες Έξω
Οι άνθρωποι για γενιές έχουν στραφεί στη φύση για να βρουν γαλήνη και να συνδεθούν βαθιά με τον αληθινό εσωτερικό εαυτό τους. Εμπειρίες όπως η «περιπλάνηση» - που ιστορικά αναφέρεται σε μια ιεροτελεστία μετάβασης, κατά την οποία οι άντρες ιθαγενείς της Αυστραλίας ζούσαν στην έρημο για να κάνουν την πνευματική και παραδοσιακή μετάβαση στον ανδρισμό - ήταν πάντα μέρος της αυτό-ανακάλυψης. Πέρασε λίγο ήσυχο χρόνο στη φύση.
Γίνε Περίεργος
Το να ανοίξεις το μυαλό σου θα σε βοηθήσει να γίνεις περίεργος για τα πράγματα στη ζωή που έχουν σημασία για σένα. Παίξε με το να έχεις τα μάτια ενός παιδιού. Συχνά η διερεύνηση για την επόμενη περιπέτεια της ζωής γίνεται κοιτάζοντας μέσα από το φακό των «πρέπει» με τα οποία μεγάλωσες. Οι πολιτισμικές, κοινωνικές, ακόμη και πολιτικές αξίες που κάποτε επέλεξες δεν χρειάζεται να σε καθορίζουν καθώς προχωράς στη ζωή. Το να κοιτάς με τα μάτια ενός παιδιού μπορεί να σε βοηθήσει να δεις την επιλογή σου με μια νέα προοπτική.
Μην Ρωτάς Τους Ειδικούς Σε κάποιο σημείο της ζωής σου, σταμάτησες να πιστεύεις ότι είσαι ικανός να επιλέγεις σοφά για τον εαυτό σου. Εάν δεν ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις, τι σε κάνει να νομίζεις ότι κάποιος άλλος θα είναι σε θέση να σου πει; Φυσικά, μπορείς να ζητήσεις απόψεις για το ποια είναι τα πλεονεκτήματά σου και πώς σε βλέπουν οι άλλοι, αλλά τελικά, όλα επιστρέφουν σε σένα. Πρόκειται για τη ζωή σου. Είναι επιλογή σου.
ΔιαλογίσουΟ χρόνος που περνάς σε διαλογισμό σου επιτρέπει να συνδεθείς με το νου, το σώμα και το πνεύμα σου. Αρχίζεις να αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, σαν ένα κύμα, και στη συνέχεια βλέπεις πώς το κύμα είναι μέρος του ωκεανού. Σε συνδέει με τις ατελείωτες δυνατότητες που βρίσκονται στην καθαρή δυνατότητα αυτής της σύνδεσης. Επίσης, σε βγάζει από το παλεύω ή φεύγω τμήμα του εγκεφάλου που σε εμποδίζει να παίρνεις αποφάσεις.
Αναζήτησε Κατεύθυνση, Όχι Προορισμό
Μερικές φορές η ανάγκη για ένα σαφές τελικό στόχο μπορεί να σε παραλύσει. Ξεκινώντας σε μια τροχιά που μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλά καλά αποτελέσματα μπορεί να σταματήσει την παράλυση της ανάλυσης που συνοδεύει την αναζήτηση για τα τέλεια επόμενα βήματα. Μερικές φορές το να σταματήσεις να ψάχνεις για το απόλυτα καλό σου επιτρέπει να ξεφορτωθείς κάποια πίεση και να ξεκινήσεις. Όταν φτάσεις στην κορυφή του βουνού, σπάνια έχει σημασία ποια διαδρομή πήρες.
Αποφάσισε Και Κάνε Την Αρχή
Ο δισταγμός είναι εχθρός σου. Όταν έχεις αποφασίσει ένα μονοπάτι, άρχισε να το περπατάς. Αν θέλεις να επιστρέψεις στο σχολείο, κάνε εγγραφή. Αν θέλεις να επιστρέψεις στην δουλειά, στείλε το βιογραφικό σου. Η πρόθεση απαιτεί δράση.
Να Θυμάσαι Ότι Είσαι Ακόμα Εσύ
Μερικές φορές είναι εύκολο να μπερδευτείς μεταξύ ενός ρόλου που παίζεις και το ποιος είσαι στην πραγματικότητα. Εάν είσαι μητέρα, όταν τα παιδιά σου μεγαλώσουν και σε χρειάζονται λιγότερο, είσαι ακόμα η μητέρα τους. Όταν ένας γιατρός αποσυρθεί, είναι ακόμα γιατρός. Όταν οι γονείς σου σε χρειάζονται να τους φροντίσεις, εξακολουθείς να είσαι το παιδί τους. Θυμήσου, με κάθε μετάβαση, είσαι ακόμα εσύ. Η κάμπια είναι ακόμα η κάμπια ακόμα και όταν γίνεται πεταλούδα.
Όταν κολλήσεις, ακόμα και προσωρινά, προσπαθώντας να καταλάβεις ποιος είσαι και τι θέλεις, να θυμάσαι ότι δεν υπάρχει προθεσμία για να κάνεις μια αλλαγή, και με λίγη τύχη πάντα θα εξελίσσεσαι και θα αλλάζεις. Να είσαι παρών και εμπιστεύσου ότι είσαι ακριβώς εκεί που πρέπει να είσαι τώρα.
Το που πηγαίνεις θα γίνει εμφανές όταν ο χρόνος είναι ο σωστός. Αντί να ανησυχείς, που είναι σαν να πληρώνεις τόκους πριν πάρεις δάνειο, εξασκήσου στο να είσαι παρών. Η ζωή έχει έναν τρόπο να λειτουργεί από μόνη της από τη στιγμή που σταματήσεις να είσαι εσύ ο ίδιος εμπόδιο.

Της Tamara Lechner


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα