Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα εφαρμογή Sarahah

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη νέα εφαρμογή Σάραχα (Sarahah), που επιτρέπει να στέλνετε ανώνυμα μηνύματα στους άλλους.

Το Σάραχα έγινε viral για έναν απλό λόγο – σας επιτρέπει να στείλετε μηνύματα στους άλλους ανώνυμα. Image: Supplied

Η ΝΕΑ εφαρμογή, που δημιουργήθηκε από τον Σαουδάραβα προγραμματιστή Zain Alabdin Tawfiq, έγινε αμέσως viral επειδή επιτρέπει να στείλετε ανώνυμα μηνύματα στους ανθρώπους που θέλετε – κυρίως αν δεν τους χωνεύετε. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε αγγλικά και αραβικά για χρήστες iOS και Android. Ας δούμε όμως πώς λειτουργεί.
Όλοι θέλουμε να πούμε στους φίλους μας, ή στους προϊσταμένους μας στη δουλειά, για ορισμένα ελαττώματα ή ενοχλητικές συνήθειες που έχουν. Δεν μπορούμε όμως να το κάνουμε διά ζώσης για διάφορους λόγους. Τώρα όμως μπορούμε να τους πούμε αυτό που θέλουμε με το Σάραχα!
Ο κατασκευαστής του app δημιούργησε αρχικά το Σάραχα στην εταιρεία όπου δούλευε για να βοηθήσει τους υπαλλήλους της να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις παρατηρήσεις τους ανώνυμα, χωρίς να διακινδυνεύουν μια απόλυση. Η εφαρμογή είχε επιτυχία και σύντομα άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Τον Ιούλιο η Σάραχα ήταν στην κορυφή του Apple App Store σε περισσότερες από 30 χώρες.
Η εφαρμογή έγινε επίσης πολύ δημοφιλής στο Snapchat με τους χρήστες να συνδέουν το προφίλ τους στο Σάραχα με το Snapchat Stories. Σύμφωνα με το BBC, το Σάραχα έχει ήδη πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή Sarahah

«Η Σάραχα βοηθά τους ανθρώπους να αυτο-αναπτύσσονται με τη λήψη εποικοδομητικών ανώνυμων σχολίων», διαβάζουμε στην περιγραφή της εφαρμογής στο Google Play Store.
Να σημειωθεί ότι η λέξη Σάραχα (Sarahah) στα αραβικά σημαίνει «ειλικρίνεια». Στην προκειμένη περίπτωση ένα ειλικρινές μήνυμα που παραδίδεται ανώνυμα. Φυσικά χρειάζεται πολύ προσοχή στη σύνταξη του μηνύματος, καθώς μπορεί εύκολα, από τα όσα θα αναφέρετε σε αυτό, ο παραλήπτης να καταλάβει από ποιον προέρχεται. Επομένως, πείτε αυτό που θέλετε, χωρίς να αποκαλύψετε πράγματα του άλλου που γνωρίζετε μόνο εσείς.
Λειτουργεί όπως κάθε άλλη εφαρμογή. Αφού κατεβάσετε το Sarahah, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Στα ειδικά πεδία βάζετε το όνομα χρήστη, το όνομά σας, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου και πληκτρολογείτε έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτή η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων δεν απαιτεί τον αριθμό του κινητού σας, κάτι που διασφαλίζει ακόμη περισσότερο την ανωνυμία.
Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να μοιραστείτε τη σύνδεσή σας στο Sarahah (συνήθως έχει τη μορφή xyz.sarahah.com) στο Facebook, το Twitter, το WhatsApp ή να αντιγράψετε το σύνδεσμό σας και να τον τοποθετήσετε σε ένα διαφορετικό κοινωνικό δίκτυο. Όποιος έχει το σύνδεσμο θα μπορεί να σας στείλει μηνύματα. Θα μπορούσε να είναι κάποιος φίλος, ή ακόμη κι ένας ξένος που έχει την εφαρμογή, αλλά ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν καν την εφαρμογή.
Πάντως το άτομο στο οποίο θέλετε να στείλετε εσείς μήνυμα μέσω του Sarahah πρέπει να έχει εγκαταστήσει την εφαρμογή στο Android κινητό του ή στο iPhone.
Για την αποστολή ενός μηνύματος, ο χρήστης έχει κάνει κλικ στον σχετικό σύνδεσμο, ο οποίος θα ανοίξει ένα πλαίσιο κειμένου με την προτροπή «Αφήστε ένα εποικοδομητικό μήνυμα». Τώρα, το πόσο «εποικοδομητικό» θα είναι εξαρτάται από εσάς. Στόχος του δημιουργού του Σάραχα είναι η εφαρμογή να χρησιμοποιείται με μέτρο, χωρίς να βλάψει κανέναν. Γι’ αυτό, μη χάσετε την ευγένειά σας και πάνω απ’ όλα το χιούμορ σας.
Μόλις ολοκληρώσετε το μήνυμά σας πατάτε την ένδειξη «αποστολή». Ο αποδέκτης του μηνύματος θα δει μόνο το συγκεκριμένο κείμενο χωρίς να γνωρίζει ποιος το έστειλε.
ν
ν


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα