Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Osho: Όταν είσαι ένα με το Όλο είσαι ευτυχισμένος



Να θυμάσαι πως η αλήθεια δεν χρειάζεται σκέψη, χρειάζεται να τη ζήσεις. Όταν βλέπεις τον ήλιο και το φως, δεν τα σκέφτεσαι, τα βλέπεις.

Όταν έρχεται η μυρωδιά στα ρουθούνια σου, τη μυρίζεις, δεν τη σκέφτεσαι. Όποτε βρίσκεσαι κοντά στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται σκέψη, η πραγματικότητα είναι αρκετή, η εμπειρία αυτού που ζεις είναι αρκετή. Όταν βρίσκεσαι μακριά από την πραγματικότητα σκέφτεσαι. Υποκαθιστάς την πραγματικότητα με τη σκέψη.

Ο άνθρωπος που έχει φάει καλά, δεν πρόκειται να ονειρευτεί τη νύχτα πως είναι καλεσμένος σε τραπέζι. Ο άνθρωπος που έχει νηστέψει για μέρες ονειρεύεται ότι τρώει.

Όταν η αλήθεια γίνεται αντιληπτή συνολικά, αναγνωρίζεις ότι η ομορφιά ήταν απλώς μια λειτουργία της αλήθειας. Όπου υπάρχει αλήθεια, εκεί υπάρχει και ομορφιά. Όταν η αλήθεια είναι ιδωμένη μέσα από παραπετάσματα, είναι ομορφιά. Όταν η ομορφιά είναι γυμνή είναι αλήθεια.

Δεν είμαστε διαχωρισμένοι από την ύπαρξη. Ο διαχωρισμός, η ιδέα του διαχωρισμού, είναι πολύ απατηλή. Είμαστε συνδεδεμένοι, είμαστε ένα Όλο. Δεν είμαστε νησιά, είμαστε μια ήπειρος. 

Ο Μπασό [Ιάπωνας ποιητής του 17ου αιώνα] έχει πει ότι είναι σαν ένας απέραντος ιστός αράχνης. Αγγίζεις τον ιστό της αράχνης οπουδήποτε κι αρχίζει να κινείται ολόκληρος, τρεμουλιάζει, δονείται ολόκληρος. Άγγιξε ένα φύλλο ενός δέντρου κι έχεις κάνει όλα τα αστέρια να δονούνται μαζί του. Μπορεί να μην είσαι σε θέση να το δεις τώρα, τα πράγματα όμως είναι τόσο βαθιά συνδεδεμένα.

Η ιδέα του διαχωρισμού είναι αυτό που ονομάζουμε Εγώ. Όταν δεν είσαι ενωμένος με το Όλο υπάρχει σύγχυση. Όποτε δεν είσαι ένα με το Όλο είσαι δυστυχισμένος. Το να είσαι ένα με το Όλο σημαίνει να είσαι ευτυχισμένος και υγιής.

Η πτώση του ανθρώπου δεν είναι επειδή δεν υπάκουσε στο θεό. Η πτώση είναι επειδή ο άνθρωπος σκέφτεται ότι είναι ξεχωριστή οντότητα.

*Από το βιβλίο "Τάο - Διαδρομή χωρίς μονοπάτι", Osho, Εκδ. Ρέμπελ


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα