Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ναι, είναι θαύμα το πώς επιζούμε ακόμα σαν έθνος με τόση βλακεία...Η θαυματουργή εικόνα του Χριστού που χτυπιέται μόνη της στην Καβάλα



Συγκεκριμένα, στην Ιερά Μονή της Μεταμορφόσεως του Σωτήρος των Νικητών Καβάλας η οποία είναι «ένα ακόμη ταπεινό εργαστήρι της προσευχής, μια πραγματική όαση μέσα στη σημερινή υλόπνικτη εποχή μας» σύμφωνα με λόγια ντόπιων πιστών, υπάρχει η εικόνα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού, η οποία σύμφωνα με τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς  χτυπιέται μόνη της και κάνει και θόρυβο.


Το ιδιαίτερο και το πιο βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας, σύμφωνα πάντα με τους πιστούς, είναι το θαυμαστό γεγονός της κινητικότητάς της. Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λιτανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του «Άγιασμού» και της «Παρακλήσεως», τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία «χτυπάει», όπως λένε οι Χριστιανοί.



Δεν είναι εξακριβωμένο για το ποια είναι η ερμηνεία αυτού του χτυπήματος, όπως δηλώνουν οι πιστοί. Πάντως κατά την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας μας, αλλά και κατά την κοινή συνείδηση των πιστών, το «χτύπημα» αυτό δεν έχει μάλλον σχέση ούτε με την «αμαρτωλότητα» του Χριστιανού, ούτε με την «αγιότητά» του, αλλά ούτε και με την ψυχική διάθεση αυτού. Ίσως να υποδηλώνει προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που οπωσδήποτε όμως, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε.




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα