Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Ο μύθος των έξι κορακιών που πρέπει να παραμένουν στον Πύργο του Λονδίνου


Αν κάποια στιγμή βρεθείτε στον Πύργο του Λονδίνου, μετρήστε τα κοράκια. Αν τα βρείτε λιγότερα από έξι, βάλτε το στα πόδια!



Σύμφωνα με το μύθο, έξι κοράκια πρέπει να μένουν πάντα στον Πύργο του Λονδίνου. Χωρίς αυτά, τόσο ο Πύργος, όσο και η μοναρχία θα πέσουν.

Σύμφωνα με το Historic UK, ο μύθος ξεκίνησε κάπως έτσι: ο πρώτος "βασιλικός αστρονόμος", ο John Flamsteed, παραπονέθηκε στον βασιλιά Κάρολο Β' ότι τα κοράκια "παρεμβαίνουν στις παρατηρήσεις του". Έτσι, ο βασιλιάς διέταξε την απομάκρυνσή τους. Αλλά κάποιος του είπε -ποιος άραγε;- ότι "ο Πύργος θα πέσει και μια μεγάλη καταστροφή θα πλήξει το βασίλειο".

Έτσι, αντί ο βασιλιάς να διώξει όλα τα πουλιά, αποφάσισε ότι έξι κοράκια πρέπει να ζουν μέσα στα τείχη του Πύργου ανά πάσα στιγμή.

Ο Πύργος του Λονδίνου - πηγή

Γιατί όμως διατηρείται μέχρι σήμερα ο μύθος και υπάρχουν κοράκια σε κλουβιά; Ίσως προφανώς γιατί καλύτερα να είναι κανείς ασφαλής παρά λυπημένος... Και, επειδή, στην τελική, είναι μια διασκεδαστική παράδοση. Ο Ravenmaster Christopher Skaife, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του, είναι ένας από τους 37 Yeoman Warders (γνωστοί και ως Beefeaters) στον Πύργο του Λονδίνου. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, ο Skaife είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση των "Unkindness of Ravens".



Τα κλουβιά των κορακιών στον Πύργο - πηγή

Πώς γίνεται όμως κάποιος Ravenmaster; Όπως και οι άλλοι Yeoman Warder, ο Skaife έχει εκπληρώσει τουλάχιστον 22 χρόνια στρατιωτικής θητείας (24, για να είμαστε πιο ακριβής). Αντίθετα από τους άλλους, όμως, είναι ειδικευμένος στα γεράκια. Παραδοσιακά, ο προηγούμενος Ravenmaster "είδε κάτι στον νέο" και του έμαθε τα κοράκια. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο νέος Ravenmaster πρέπει να ολοκληρώσει μια πενταετή μαθητεία με τον προηγούμενο Ravemaster και να μετακινηθεί στον Πύργο με τους υπόλοιπους Yeoman Warders και τις οικογένειές τους -όπως ορίζει η παράδοση. Σήμερα όμως ο Ravemaster δεν κατοικεί στην ίδια πρώτη κατοικία που είχε δοθεί τότε. Ο Μύθος λέει ότι μια νύχτα, ο Skaife μίλησε σε ένα μικρό κορίτσι που καθόταν κοντά στα κλουβιά των κορακιών. Όταν εκείνος γύρισε, το μικρό κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Έτσι σκέφτηκαν ότι εκείνη η πρώτη κατοικία ήταν στοιχειωμένη και ο Skaife μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα.


Η Merlina

Όσο για τα κοράκια, ο Skaife τα ταΐζει ξηρούς καρπούς, μούρα, φρούτα, ποντίκια, αρουραίους, κοτόπουλο και μπισκότα που έχει μουλιάσει στο αίμα. Ο ίδιος, σφυρίζει στα κοράκια μια μελωδία ώστε να χαλαρώσουν στα κλουβιά τους την ώρα του ύπνου. Ανάμεσα στα κοράκια, υπάρχει και ένα συγκεκριμένο, η Merlina, που δεν τα έχει βρει με τα άλλα πουλιά και έτσι έχει το δικό της κλουβί. Επίσης, αν και τα κοράκια συνήθως ζευγαρώνουν για όλη τους τη ζωή, η Munin έχει καταφέρει τα δύο πρώτα της ταίρια να σκοτωθούν. Κάποια στιγμή τράβηξε και τα δύο αρσενικά πολύ ψηλά στην κορυφή του Πύργου, ψηλότερα απ' ό,τι ήταν ικανά να πετάξουν μιας και τα φτερά τους είναι κομμένα. Το πρώτο αρσενικό σκοτώθηκε και το δεύτερο, αν και άνοιξε τα φτερά του, έπεσε στον Τάμεση και πνίγηκε. Η Munin σήμερα έχει ένα πολύ νεώτερο αρσενικό.


Παρόλο που ο Skaife είναι κοντά στα θρυλικά πουλιά -και είναι γεμάτος με ουλές από τα τσιμπήματά τους- ισχυρίζεται ότι "δεν τους αρέσουν καθόλου οι άνθρωποι, εκτός και αν πεθαίνουν ή είναι νεκροί. Αν και λατρεύουν τα μάτια"...

από: curiosity και mental floss


3otiko

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα