Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

«Πρέπει ο άνθρωπος να συγχωρεί, όποιο κακό κι αν του κάνουν», λέει η Μαχαμπαράτα (ινδικό έπος, το μεγαλύτερο στον κόσμο). «Λέγεται ότι η συνέχιση των ειδών οφείλεται στο ότι ο άνθρωπος μπορεί να συγχωρεί. Η συγχώρεση είναι αγιότητα. Με τη συγχώρεση κρατιέται ενωμένο το σύμπαν. Η συγχώρεση είναι η ισχύς των ισχυρών. Η συγχώρεση είναι θυσία. Η συγχώρεση είναι γαλήνη του νου. Η συγχώρεση και η ευγένεια είναι ιδιότητες αυτού που είναι κυρίαρχος του Εαυτού του. Αντιπροσωπεύουν την αιώνια αρετή».
Η συγχώρεση είναι πιο ισχυρή από την εκδίκηση. Έχω συγχωρήσει κάθε έναν που εκούσια ή ακούσια πήγε να με ενοχλήσει ή να με πληγώσει. Αυτοί που πράττουν το φαύλο σιγοβράζουν μέσα στην ίδια τους τη φαυλότητα. Δεν μπορούν πραγματικά να σας βλάψουν, εκτός κι αν τους αφήσετε να το κάνουν. 


Ακόμα και οι εχθροί μας είναι όλοι ένα μέρος των δοκιμασιών της ζωής. Όταν κάποιος φαύλος άνθρωπος προσπαθεί να σας καταδιώξει, να θυμάστε ότι μάλλον προσπάθησε να σας βλάψει με κάποιο τρόπο και στο παρελθόν. Είναι μεγάλο λάθος να σκέφτεστε αυτήν την αδικία και πόσο φρικτό είναι αυτό το άτομο. Όταν εκπέμπετε σκέψεις μίσους, αυτό το άτομο τις λαμβάνει και σας μισεί δύο φορές περισσότερο. Επίσης, το μίσος έλκει, όπως η αγάπη. Δεν θέλετε ο μαγνήτης του μίσους σας να έλξει τους εχθρούς σας κοντά σας. Ποτέ μη μισείτε κανέναν. Η αγάπη και η συγχώρεση έχουν ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα σ’ εσάς και στους εχθρούς σας. Και να είστε ευγνώμονες για όλους τους υπέροχους φίλους που σας έδωσε ο Θεός.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα