Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Ζ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ



ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ 

ΛΟΓΟΣ Ζ 

ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Που πηγαίνετε άνθρωποι, μεθυσμένοι έχοντας πιει το ανέρωτο κρασί της άγνοιας, το οποίο δεν μπορείτε καν ν'αντέξετε, αλλά ήδη το ξερνάτε.

Σταθείτε και συνέλθετε, σηκώστε ψηλά τα μάτια της καρδιάς σας.
Κι αν όλοι δεν το μπορείτε, τουλάχιστον αυτοί που μπορείτε.
Διότι η κακία της άγνοιας κατακλύζει τη γη ολόκληρη και μαζί της φθείρει και την ψυχή, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα, χωρίς να την αφήνει να προσορμιστεί στα λιμάνια της σωτηρίας.

Μη σας παρασύρει, επομένως, το μεγάλο ρεύμα, αλλά εκμεταλλευόμενοι την άμπωτη-όσοι μπορείτε- πιάστε το λιμάνι της σωτηρίας αγκυροβολώντας σ'αυτό κι αναζητήστε τον καθοδηγητή, ο οποίος θα σας οδηγήσει στις πύλες της γνώσης, όπου βρίσκεται το λαμπρό φως, το αμόλυντο από σκοτάδι, όπου ούτε ένας δεν μεθάει, αλλά όλοι είναι νηφάλιοι, προσβλέποντας με την καρδιά σας σ'αυτόν που θέλει να φανερωθεί.

Διότι δεν είναι δυνατόν να τον ακούσουμε, ούτε να του μιλήσουμε, ούτε να τον δούμε με τα μάτια μας, παρά μόνο με το νου και την καρδιά.

Πρώτα απ'όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά, και σε φθονεί για όσα μισεί.

Τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες, που σε τραβά προς τα κάτω προς το μέρος του, ώστε να μην κοιτάξεις προς τα πάνω κι αντικρύζοντας την ομορφιά της αλήθειας και το αγαθό που κρύβει μέσα της, μισήσεις την κακία του.

Κι αφού αντιληφθείς την παγίδα που σου έστησε μετατρέποντας σε αναίσθητα  τα θεωρούμενα ως αισθητήρια όργανα φράζοντας τα με πολύ υλικό και γεμίζοντας με σιχαμερή ηδονή, να μην ακούς όσα πρέπει εσύ να ακούς, ούτε να βλέπεις όσα πρέπει εσύ να βλέπεις.

σημ: σήμερα ποιος μιλά για τον Θεό; κανείς, αλλά όλοι μα όλοι ασχολούνται με όλα τα υλικά αγαθά που αφορούν την απόλαυση της σάρκας τους,  την ζωή τους πάνω στην Γη.

morfeas sky

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι εδώ στην Γη δεν ζούμε, διότι ενδυθήκαμε τον θάνατο, τον χιτώνα που φοράμε την σάρκα.
Η ψυχή δίνει την όποια ομορφιά μπορεί να υπάρξει στην ζωή εδώ, διότι η ζωή προέρχεται από την ψυχή, και ο θάνατος και οι σιχαμερές αισθήσεις από την σάρκα.

Όποιος άνθρωπος αποδέχεται την θνητή του φύση θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υποφέρει συνεχώς από όλα τα θνητά τα του θανάτου.

Σκοπός μας δεν είναι λόγω της άγνοιας που μας χαρίζει απλόχερα η σάρκα να θεωρούμε την γέννηση μας σ'αυτόν τον κόσμο ως επιλογή δική μας..διότι αν ήταν στο χέρι της ψυχής μας ποτέ δεν θα ενσαρκωνόταν σε σάρκα..στον ίδιο τον θάνατο και να τον κάνει ζωντανό θάνατο.

Το ότι επιστρέφουμε συνεχώς εδώ, είναι διότι η λήθη της σάρκας δεν μας άφησε ενόσω ζούμε με την σάρκα να γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό. Αυτό σημαίνει σκότος, η Λήθη.
Μέχρι να ξυπνήσουμε, εδώ θα δίνουμε ζωή στον θάνατο και θα τον λουζόμαστε.

Δεν υπάρχουν δοκιμασίες, απλά θελήσαμε να κατανοήσουμε το σκότος. Και πέσαμε σε Λήθη.
Το αν είμαι παλιά ψυχή ίσως, γιατί απ'ότι θυμάμαι από μικρή ηλικία πάντα με ενδιέφερε να μάθω ποιος είμαι..άρα δεν χάνονται όσα ενθυμήθηκα από την ψυχή μου από προηγούμενες ενσαρκώσεις, ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ και είμαι αυτός που είμαι τώρα.

Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στα όσα αρνητικά περάσαμε, διότι απλά δίνουμε ζωή στο τίποτα, διότι χαίρετε με την κακία του που μας στεναχωρεί και μας τρομάζει. Απλά το προσπερνάμε.

Όσο ασχολούμαστε με κάτι του δίνουμε ύπαρξη και ζωή.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας, όλα τα αρνητικά στην ζωή μας  να τα αποβάλλουμε αμέσως, διότι όσο τα κρατάμε μέσα μας συνεχώς μας πληγώνουν, διότι ο χιτώνας που ενδυθήκαμε μας μισεί για όσα αγαπάμε και μας φθονεί για αυτό που είμαστε.
morfeas sky


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα