Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η ΓΗ ΑΛΛΑΖΕΙ! Η ΞΗΡΟΤΕΡΗ ΕΡΗΜΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ


Μία από τις πιο άνυδρες ερήμους του κόσμου είναι η έρημος Ατακάμα της Χιλής. Ωστόσο, μετά από άνευ προηγουμένου βροχοπτώσεις, η Ατακάμα τώρα καλύπτεται από λουλούδια.

Ενώ η Ατακάμα είναι γενικά η πιο ξηρή όλων των ερήμων, η περιοχή έχει πληγεί από έναν άνευ προηγουμένου βροχερό χειμώνα.

Οι ειδικοί προέβλεψαν ότι η ανθοφορία το 2017 θα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές εδώ και πολλές δεκαετίες έπειτα από την αφθονία των βροχοπτώσεων στα βόρεια. Η έρημος είναι επίσης γνωστή ως η έρημος με τα άνθη, ιδίως όταν οι βροχοπτώσεις είναι ασυνήθιστα υψηλές. Στο διάστημα μεταξύ Σεπτέμβριου και Νοέμβριου, υπάρχει ένα φαινόμενο κατά το οποίο περίπου 200 διαφορετικά είδη φυτών ανθίζουν.


Συνήθως το φαινόμενο αυτό συμβαίνει περίπου κάθε 5 και 7 χρόνια, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο. Η αλλαγή θεωρείται ότι λαμβάνει μέρος εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που προκαλεί το El Nino.

Οι εμπειρογνώμονες είπαν ότι η άνθηση των λουλουδιών, η οποία είναι πολύ ασυνήθιστη, θα πρέπει να κορυφωθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου και τις πρώτες δύο εβδομάδες του Σεπτεμβρίου 2017. 


Η άνθηση περισσότερων από 200 είδη λουλουδιών μας δείχνει ότι ακόμη και στις πιο άγονες περιοχές η Μητέρα Φύση δεν σταματά να μας εκπλήσσει και ακόμη ότι η ομορφιά μπορεί να υπάρξει παντού.

Η έρημος Ατακάμα απλώνεται σε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα και δυτικά της οροσειράς των Άνδεων. Η πλειοψηφία της ερήμου αποτελείται από έδαφος που είναι πετρώδες, αμμώδες, με αλυκές και ηφαιστειακά πετρώματα. Η μέση βροχόπτωση στην έρημο είναι περίπου μόνο 1 mm κάθε χρόνο, και μερικοί μετεωρολογικοί σταθμοί δεν καταγράφουν τη βροχή, σύμφωνα με μια μελέτη από τη NASA.

Η έρημος αναφέρεται επίσης ως η μεγαλύτερη πηγή προμήθειας νιτρικού νατρίου στον κόσμο, η εξόρυξη του οποίου ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1940 και υπάρχουν πολλές πόλεις που έχουν εγκαταλειφθεί στην έρημο. 

Έχει επιλεγεί, επίσης, ως τοποθεσία γυρισμάτων για πολλές σκηνές του πλανήτη Άρη, συμπεριλαμβανομένων των Οδύσσεια του Διαστήματος και Ταξίδι στους πλανήτες. 

Η έρημος Ατακάμα αποτελεί επιλογή για τους αστρονόμους, καθώς υπάρχει ένα μεγάλο φεγγάρι για περίπου 10 νύχτες κάθε μήνα και είναι ιδανικό μέρος για να κοιτά κάποιος τα αστέρια.


[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]  

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα