Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΠΩΣ ΝΑ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Παραμαχάνσα Γιογκανάντα SRF ο γνήσιος διαλογισμός Κρίγια Γιόγκα, η Αφύπνιση.

Μην εξαπατάτε τον εαυτό σας. Να διαλογίζεστε περισσότερο – ασταμάτητα και με ειλικρίνεια. Να λέτε στον Θεό: «Γνωρίζω τις αδυναμίες μου. Αλλά, Κύριε, ανήκουν σ’Εσένα, γιατί με δημιούργησες. Κύριε, δεν έχω άλλη επιθυμία για τίποτα εκτός από το να είμαι μαζί Σου, γιατί είσαι Αυτός που προβάλλει αυτήν την κινηματογραφική ταινία. Είσαι ελεύθερος από τις δυαδικές όψεις της της κωμωδίας και της τραγωδίας. Έτσι, είμαι ελεύθερος, γιατί είμαι το παιδί Σου».
Μην αποκαλείτε τον εαυτό σας αμαρτωλό, ούτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας δίκαιο και να είστε υπερήφανοι. Καλύτερα να λέτε ότι ο Κύριος είναι μαζί σας, και ότι Αυτός –κανένας άλλος!– εργάζεται μέσα από σας. Τότε θα βλέπετε έναν διαφορετικό κόσμο. Χωρίς τη συνειδητότητα του Θεού αυτός ο κόσμος φαίνεται γεμάτος αγώνα, βία και τρομερές απογοητεύσεις. Αλλά μ’ Αυτόν είναι ένα λιμάνι ευτυχίας.
Αυτός είναι ο κόσμος του Θεού – κι αν μόνο Τον αγαπάτε, μια σκέψη σας θα αλλάξει και θα θεραπεύσει τους άλλους. Αν νιώθετε ότι είναι Αυτός που ζει μέσα σ’ αυτό το σώμα, ότι είναι Αυτός που κάνει τα πάντα, και αν δώσετε και τις καλές και τις κακές πράξεις –τα πάντα– σ’ Αυτόν, θα εκπλαγείτε όταν δείτε πώς όλες οι πράξεις σας σταδιακά θα αλλάξουν προς το καλό. Δεν θα μπορείτε να κάνετε τίποτα κακό όταν η συνειδητότητα του Θεού είναι μαζί σας.

Να θυμάστε όμως, μόνο ο Θεός είναι Αυτός που αλλάζει τον καθένα. Δεν θα πρέπει να αποδίδουμε στον εαυτό μας τη δύναμη να κάνουμε το καλό. Ο μόνος Ένας που κάνει καλό είναι ο Θεός. Σε κάθε τι που κάνετε, να λέτε: «Είσαι Εσύ, Κύριε, όχι εγώ! Όχι εγώ, Κύριε!». Καταστρέψτε το εγώ. Είναι ένα μεγάλο εμπόδιο γι’ αυτή την απελευθερωτική συνειδητοποίηση. Δεν είστε Αυτός που Πράττει. Μπορείτε να σηκώσετε το χέρι σας αν ο Κύριος αποσύρει τη μικρή δέσμη της ζωής από τον προμήκη μυελό σας?
Να περιγελάτε την αυταπάτη. Να τη βλέπετε σαν μια συμπαντική κινηματογραφική ταινία και τότε δεν θα μπορεί να ρίξει πάνω σας την απατηλή μαγεία της πια. Να είστε στη μακαριότητα του Θεού. Όταν θα μπορείτε να μένετε ακλόνητοι ανάμεσα στον ορυμαγδό κόσμων που καταρρέουν, θα ξέρετε ότι ο Θεός είναι πραγματικός. Δεν έχει πρόθεση να σας βλάψει. Σας έπλασε κατ’ εικόνα Του. Σας έκανε ήδη ό,τι είναι Αυτός. Αυτό είναι που δεν συνειδητοποιείτε, γιατί αναγνωρίζετε μόνο ότι είστε θνητά όντα. Δεν ξέρετε ότι αυτή η σκέψη είναι μια αυταπάτη.
Όταν υποφέρετε από καρκίνο, δεν είναι διασκεδαστικό. Κι όμως, ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης υπέφερε από αρρώστιες και την ίδια στιγμή θεράπευε τους αρρώστους ανέσταινε νεκρούς. Κανείς δεν μπορούσε να του πάρει τη χαρά του του Θεού. Γι’ αυτό, με κάθε τρόπο, οπωσδήποτε, φτάστε στον Θεό. Δεν θα σας δεχτεί όμως μέχρι να Του αποδείξετε ότι πραγματικά Τον θέλετε και ότι δεν θέλετε να εμπλακείτε στην παράστασή Του.
Ούτε πρέπει να αμφισβητείτε τον Θεό. Θα θερίσετε μόνο αμφιβολία. Δεν θα μπορείτε να καταλάβετε τους νόμους Του αν δεν γίνετε ένα μ’ Αυτόν. Γιατί λοιπόν να χάνετε χρόνο προσπαθώντας να τους καταλάβετε με διανοητική προσέγγιση? Αν διαβάζετε ένα μυθιστόρημα στο οποίο φέρονται άσχημα στον ήρωα, ο κακός κερδίζει, και κάθε κεφάλαιο μοιάζει να έρχεται σε αντίφαση με το άλλο, θα νιώσετε απογοήτευση και θυμό για τον συγγραφέα. Όταν όμως διαβάσετε το τελευταίο κεφάλαιο, θα ευχαριστηθείτε και θα σκεφτείτε πόσο υπέροχο ήταν το μυθιστόρημα επειδή ήταν τόσο περίπλοκο. Έτσι και ο Θεός είναι ο Μέγας Συγγραφέας, και η δημιουργία Του είναι υπέροχη γιατί είναι πολύ περίπλοκη. Μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε μόνοι σας τα μυστήριά της. Θα χαθείτε. Όταν Τον βρείτε, θα σας δώσει στο τελευταίο κεφάλαιο την απάντηση για οτιδήποτε θέλετε να μάθετε. Και δεν θα μπορείτε να αμφισβητήσετε τη σοφία Του όταν ακούσετε τις απαντήσεις Του. Αυτό το ξέρω!
Να ζείτε με τον Θεό στην καρδιά σας και να μη φοβάστε στον κόσμο – ο φόβος θα φοβηθεί εσάς! Θα είστε ελεύθεροι απ’ αυτή τη συμπαντική αυταπάτη. Τότε θα χαμογελάτε και θα πείτε: «Επιτέλους, γνωρίζω το μυστήριο των πάντων». Μην προσπαθείτε όμως να το μάθετε πρώτα. Πρώτα να αγαπάτε τον Θεό. Τότε θα σας πει τα πάντα. Και τότε θα μπορείτε να χαμογελάτε με το αιώνιο χαμόγελο. Οι σκέψεις σας, τα λόγια σας, τα γραπτά σας – κάθε τι που θα κάνετε θα είναι διαποτισμένο με τη χαρά πίσω απ’ αυτό το χαμόγελο. Όποτε διαλογίζεστε θα αφήνετε ένα άρωμα από χαμόγελο, και όποιος έρθει εκεί θα παρακινηθεί κι αυτός να χαμογελάσει με τον Θεό. Μπορείτε να χαμογελάτε όλη την ώρα όταν έχετε την αιώνια μακαριότητα του Πνεύματος.

 – Παραμαχάνσα Γιογκανάντα


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα