Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Κίνδυνος από τα ψηλά τακούνια. Τι έδειξε έρευνα και ποιες οι προειδοποιήσεις των ειδικών



Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν πιο ελκυστικές, αλλά οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους.
Σύμφωνα με έρευνες, τα δύο τρίτα των γυναικών πιστεύουν ότι τα ψηλά τακούνια βελτιώνουν την εικόνα τους, ανεβάζουν την αυτοπεποίθησή τους και συμβάλλουν στην γενικότερη ευεξία. Από την πλευρά τους οι άνδρες, είναι δυο φορές πιο πιθανό να χαμογελάσουν σε μια γυναίκα που φοράει τακούνια από εκείνη που φοράει ίσιο παπούτσι και πιο πιθανό να της προσφέρουν βοήθεια αν συντρέχει λόγος.
Ωστόσο οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να προκαλέσουν διαστρέμματα στον αστράγαλο, κότσι στο δάχτυλο του ποδιού ακόμα και πόνο στην πλάτη, εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος.
Επίσης όπως προσθέτουν, οι γυναίκες που φορούν τακούνια για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να υποστούν τραυματισμούς από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι την σπονδυλική τους στήλη και είναι πιο πιθανό να πέσουν και να πάθουν κάταγμα.

Οι ερευνητές μάλιστα ισχυρίζονται ότι πρέπει να θεσπιστούν αυστηρότεροι νόμοι για την προστασία των γυναικών που οι εργοδότες τις αναγκάζουν να φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια στην δουλειά.

Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν, που πραγματοποίησε μία σύνοψη 30 σχετικών επιστημονικών μελετών, επιβεβαιώνουν ότι τα ψηλά τακούνια αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης μυοσκελετικών προβλημάτων και πρόκλησης σοβαρών τραυματισμών.«Τα πρότυπα που προβάλλει η σοουμπίζ αλλά και ο χώρος της μόδας, ασκούν πίεση στις γυναίκες, οι οποίες αναγκάζονται να φορούν τακούνια ως ένδειξη θηλυκότητας”, δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Δρ. Μαξ Μπάρνις.
«
Τα στοιχεία δείχνουν όμως ότι οι γυναίκες υποφέρουν, αλλά νιώθουν πιο ελκυστικές, γεγονός που δημιουργεί ένα δίλημμα”, προσέθεσε.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα