Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΜΑΧΑ-ΜΟΥΝΤΡΑ






                                  Στροφη   1
Λαμα  και Βουδες των ενεργειακων πεδιων των Γινταμ, Βουδες και Μποντισατβα των δεκα κατευθυνσεων και των τριων χρονων, σκεφτειτε μας φιλοστοργα  και δωστε την ευλογια σας για να πραγματοποιηθουν οι ευχες μας, οπως ακριβως τις κανουμε.


                                  Στροφη   2
Αναδυομενος απο τα χιονισμενα  βουνα  των τελεια καθαρων προθεσεων και πραξεων ολων των οντων και του εαυτου μας, απαλλαγμενος απο την λασπη των τριων ιδεων, ο χειμαρρος των καλων εργων  ειθε να εκβαλλει στον  ωκεανο των τεσσαρων Βουδικων  Σωματων.


                               Στροφη     3
Οσο  αυτο δεν εχει επιτευχθει, ειθε εμεις, σε αυτην και σε ολες τις μελλοντικες ζωες, να μην ακουσουμε καν λεξεις οπως <<κακο>> και <<δυστυχια>>, αλλα να βιωνουμε ωκεανους ευδαιμονιας και καλοσυνης.


                              Στροφη     4
Εφοσον εχουμε  αποκτησει  εξαιρετικες ελευθεριες και χαρισματα, καθως επισης  εμπιστοσυνη, εργατικοτητα και ενοραση ειθε να τις ακολουθησουμε  σωστα,, διχως εμποδια, να τις πραγματωσουμε και να εφαρμοσουμε τις ευγενεις  διδασκαλιες σε ολες τις μελλοντικες ζωες.


                               Στροφη    5
Η  αφομοιωση των διδασκαλιων του Βουδα  και της λογικης τους απελευθερωνει  απο τα πεπλα της  μη-κατανοησης. Η εξεταση των ουσιαστικων αυτων οδηγιων νικα το σκοταδι της αμφιβολιας. Μεσα απο το φως που γεννιεται απο το διαλογισμο γινεται φανερη η ουσια των φαινομενων, οπως ακριβως ειναι.  Ειθε να αυξανεται η ακτινοβολια  αυτων  των τριων ειδων της σοφιας.



                                 Στροφη   6
Η  ουσια της βασης ειναι  η διπλη  αληθεια, ελευθερη απο τις ακραιες  θεωρησεις  μιας μονιμης πραγματικοτητας και του μηδενισμου.  Ο εξαιρετος  δρομος συνισταται απο τις δυο συσσωρευσεις, ελευθερος απο τις περιοριστικες  συνηθειες της εσφαλμενης  καταφασης η της  αρνησης. Ετσι  αποκτιεται  ο καρπος της διπλης  ωφελειας, ελευθερος  απο τα ακρα  της εξαρτημενης υπαρξης και της απαθους γαληνης. Ειθε να συναντησουμε αυτην την αλαθητη διδασκαλια.


                                Στροφη      7
Η βαση  της καθαρσης   ειναι τι ιδιο το πνευμα,  η ενοτητα μεταξυ  της διαυγειας και της κενοτητας του.  Η μεθοδος της  καθαρσης  ειναι η  Μεγαλη  Σφραγιδα, η ασκηση που ειναι σαν  διαμαντι. Το  αντικειμενο της καθαρσης  ειναι οι προσκαιρες  απατηλες  μολυνσεις. Ειθε να αποκτησουμε  τον καρπο της καθαρσης, το τελεια καθαρο Σωμα της Αληθειας.


                                Στροφη    8
Η  πεποιθηση  στη θεωρηση αποκτιεται απο την αποκοπη της αμφιβολιας  αναφορικα  με τη βαση. Το επικεντρο του διαλογισμου ειναι η διατηρηση αυτης της θεωρησης διχως περισπασμο.
Εξαιρετη πραξη  σημαινει αποκτηση δεξιοτητας  σε ολους τους διαλογισμους. Ειθε να αποκτησουμε πεποιθηση στη θεωρηση, στο διαλογισμο  και στην πραξη.


                                Στροφη   9
Ολα  τα φαινομενα ειναι εκδηλωσεις του πνευματος. Το πνευμα δεν ειναι <<ενα>> πνευμα, στην ουσια ειναι κενο. Παρολο που  ειναι  κενο, ολα τα πραγματα  εμφανιζονται  με καθε τροπο  ανεμποδιστα. Ειθε η ακριβης παρατηρηση  να αποκοψει τις εσφαλμενες θεωρησεις  σχετικα με τη βαση.


                            Στροφη   10
Η  αυτοεκφραση  του πνευματος, η οποια ως  τετοια  δεν  υπηρξε ποτε, παρανοειται ως ενα αντικειμενο. Λογω της  αγνοιας  η αυτοεπιγνωση παρερμηνευεται ως  ενα "εγω".  Η  προσκολληση σε αυτη  τη δυαδικοτητα  προκαλει  την περιπλανηση  μεσα στον εξαρτημενο κοσμο. Ειθε να αποκοψουμε τη ριζα της ψευδαισθησης, την αγνοια..


                            Στροφη    11
Ειθε  να αναγνωρισουμε την ουσια  του πνευματος, που ειναι  ελευθερη  απο ακροτητες. Δεν ειναι υπαρκτο, διοτι ακομα και οι  Βουδες  δεν το βλεπουν.  Δεν ειναι μη υπαρκτο, διοτι  αποτελει τη βαση για  ολα,  για  την  εξαρτημενη υπαρξη  καθως και για την  κατασταση περα απο την  δυστυχια. Αυτο  δεν αποτελει αντιφαση, ειναι ο μεσος δρομος της ενοτητας..


                             Στροφη   12
Ειθε  να  αποκησουμε  βεβαιοτητα  στο απολυτα  αληθινο  νοημα. Δεν μπορει κανεις να το αποδειξει   λεγοντας  "ειναι αυτο". Δεν μπορει  κανεις να το αρνηθει λεγοντας "δεν ειναι αυτο". Η φυση της αληθειας, περα απο εννοιες, δεν ειναι  συνθετη.


                              Στροφη  13
Οσο   αυτο δεν εχει πραγματωθει, περιπλαναται   κανεις στον ωκεανο της  εξαρτημενης υπαρξης. Οταν αναγνωριστει, η βουδικη  κατασταση  δεν ειναι  κατι αλλο. Τοτε δεν υπαρχει πλεον  "ειναι αυτο, δεν ειναι αυτο". Ειθε να αποκαλυψουμε τη φυση  της  αληθειας,  τη βαση ολων.


                             Στροφη  14
Η  εμφανιση   ειναι το πνευμα, το ιδιο και η κενοτητα. Η   πραγματωση ειναι το πνευμα και η πλανη παρομοιως. Η εκδηλωση των  φαινομενων  ειναι το πνευμα  και η παυση τους επισης. Ειθε να αποκοψουμε καθε  αποδοχη η αρνηση που αφορα στο πνευμα μας.


                           Στροφη     15
Αμολυντοι απο  εξαναγκαστικο και  διανοητικο διαλογισμο, και μη  παρασυρμενοι απο τους ανεμους της  κοινης ζωης, Ειθε να μαθουμε  να  αφηνουμε το πνευμα  στη μη-τεχνητη  και φυσικη του κατασταση και επιδεξια να διατηρουμε  αυτη την ασκηση  της  φυσης  του πνευματος.


                             Στροφη    16
Τα   κυματα  των χονδροειδεστερων  και  λεπτοτερων σκεψεων  εφησυχαζουν  απο μονα τους, και τα  υδατα  του ακλονητου πνευματος   ηρεμουν. Ειθε  να αναπαυομαστε  στον ακυμαντο  ωκεανο της γαληνιας  παραμονης  του  πνευματος, ελευθεροι απο τις ατελειες της αδρανειας,  της   αμβλυνοιας  και της θολουρας.


                                Στροφη   17
Αν  κοιταμε   τακτικα   το μη- ορατο πνευμα, η μη -ορατη ουσια  του  φαινεται καθαρα  και οπως  ακριβως ειναι. Αυτο  διαλυει ολες   τις  αμφιβολιες  σχετικα με την  υπαρξη  και μη - υπαρξη  του πνευματος. Ειθε   η ουσια του, απαλλαγμενη   απο   αυταπατη, να αναγνωρισει τον εαυτο  της..


                               Στροφη  18
Αν  παρατηρει   κανεις  τα  φαινομενα, δεν βρισκει κανενα. Βλεπει   το πνευμα.Αν  κοιταει  το πνευμα, δεν φαινεται  κανενα πνευμα, ειναι στην ουσια του κενο. Μεσα  απο  την  παρατηρηση και των δυο  διαλυεται απο μονη της  η προσκολληση   στη δυαδικοτητα. Ειθε   να πραγματωσουμε  τη φυση του πνευνατος, που ειναι καθαρο  φως..


                              Στροφη      19
Ελευθερη   απο διανοητικες    κατασκευες  ειναι η  κατασταση  της  Μεγαλης   Σφραγιδας(Μαχα-Μουντρα). Ελευθερος   απο  ακροτητες   εινα  ο Μεγαλος  Μεσος   Δρομος  (Μαχα- Μαντυαμακα).Καθως τα  συμπεριλαμβανει  ολα, ονομαζεται  επισης  και Μεγαλη Τελειοτητα (Μαχα-Ατι).  Ειθε, γνωριζοντας το ενα, να αποκτησουμε   βεβαιοτητα  για την  πραγματωση ολων.


                             Στροφη    20
Ακαταπαυστη  μεγαλη  ευδαιμονια, ελευθερη  απο  προσκολληση. Ανεμποδιστη  διαυγεια, ελευθερη απο προσκολληση  σε χαρακτηριστικα.Αυθορμητη  κατασταση απουσιας εννοιων, περα απο τη διανοηση. Ειθε  οι αβιαστες αυτες  εμπειριες να γινουν αδιαλειπτες.


                               Στροφη    21
Η  προσκολληση  στις "καλες"  εμπειριες  διαλυεται  απο μονη της. Η ψευδαισθηση των "κακων" σκεψεων  εξαγνιζεται στην ευρυτητα  του   πνευματος. Η απλη  συνειδηση  ειναι  ελευθερη απο παραιτηση  η αποδοχη, απο αποφυγη  η αποκτηση. Ειθε  να πραγματωσουμε  τη φυση  της  αληθειας  των φαινομενων, που ειναι   ελευθερη απο ολα τα περιοριστικα   νοητικα κατασκευασματα.


                              Στροφη   22
Η  φυση   των οντων  ειναι  παντα  η βουδικη  κατασταση. Κι  ομως, καθως δεν το αναγνωριζουν, περιπλανουνται στο ατελειωτο κυκλο   της εξαρτημενης  υπαρξης. Ειθε η  απεριοριστη δυστυχια ολων των οντων να αφυπνισει στο  πνευμα μας κυριαρχο  ελεος.


                                Στροφη  23
Οταν   το  κυριαρχο   ελεος   εκφραζεται  ανεμποδιστα, η  κενη του φυση  λαμπει τη στιγμη της αγαπης. Ειθε να μην αποκλινουμε ποτε απο αυτον τον υπερτατο κι αλαθητο δρομο της ενοτητας, αλλα να τον εξασκουμε μερα και νυχτα.


                                 Στροφη    24
Με   τις   δυναμεις  και τις  ενορασεις που  εμφανιζονται  μεσα απο το  διαλογισμο, ειθε  να οδηγησουμε  τα οντα  στην ωριμοτητα, να ασκηθουμε  στα καθαρα πεδια των Βουδα   και να εκπληρωσουμε τη φιλοδιξια για την αποκτηση των βουδικων  ιδιοτητων. Μετα την επιτευξη αυτων των τριων σταδιων  της ωριμανσης των αλλων, της ασκησης και της τελειοποιησης, ειθε να φτασουμε   στη  βουδικη κατασταση..


                               Στροφη   25
Ειθε   αυτες   οι  αγνες  ευχες  απο εμας   και απο  ολα τα οντα  να  εκπληρωθουν ετσι ακριβως οπως εκφραστηκαν , μεσα απο το ελεος των Βουδα και  Μποντισατβα των δεκα κατευθυνσεων και απο τη δυναμη ολων των ωφελιμων  και ουσιαστικων πραξεων..



Οι  25  στροφες  της  προσευχης  Μαχαμουντρα γραφτηκαν απο τον Καρμαπα   Ρανγκτζουνγκ  Ντορτζε, πριν 700 χρονια.  Δειχνουν  τη φυση του πνευματος και γιαυτο ειναι σπανιες και πολυτιμες.


"Μαχα"  στα σανσκριτικα σημαινει  "μεγαλος" και   "Μουντρα" σημαινει  "σφραγιδα  η  σημαδι". Ο τιτλος σχετιζεται  με μια  υποσχεση που εδωσε ο Βουδας   στους  πλεον στενους του  μαθητες  πριν  2550  χρονια¨:  " Μην   ψαχνετε  υψηλοτερη  διδασκαλια   απο αυτην, δεν   υπαρχει"

Λαμα   Ολε   Νυνταλ


espadozero

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα