Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Ο θαυμάσιος νους, προσελκύει ανθρώπους.

Ο Νόμος της Επιτυχίας
Αυθυποβολή.
Μέρος 1.
Ο ανθρώπινος νους είναι μια σύνθεση πολλών ιδιοτήτων και τάσεων. Αποτελείται από προτιμήσεις και απέχθειες, αισιοδοξία και απαισιοδοξία, μίσος και αγάπη, δημιουργικότητα και καταστροφικότητα, ευγένεια και σκληρότητα. Ο νους αποτελείται από όλες αυτές τις ιδιότητες και ακόμα περισσότερες. Είναι ένα μίγμα όλων τους, και σε ορισμένους νόες κάποιες από αυτές τις ιδιότητες είναι κυρίαρχες, ενώ άλλες είναι κυρίαρχες σε άλλους.

Μάθε πώς να χρησιμοποιείς τον θαυμάσιο νου σου.

Οι κυρίαρχες ιδιότητες καθορίζονται κατά κύριο λόγο από το περιβάλλον, την εκπαίδευση, τους συνεργάτες και ειδικά από τις σκέψεις που κάνει ο νους! Κάθε σκέψη που θα κρατηθεί διαρκώς στον νου, ή κάθε σκέψη που αποκτήθηκε χάρη στη συγκέντρωση και μεταφέρεται συχνά στον συνειδητό νου, ελκύει τις ιδιότητες του ανθρώπινου νου με τις οποίες έχει τη μεγαλύτερη συνάφεια. 
Μια σκέψη μοιάζει με σπόρο που φυτεύεται στο χώμα και μετά θα φέρει μια συγκεκριμένη σοδειά, πολλαπλασιάζεται και μεγαλώνει. Συνεπώς, είναι επικίνδυνο να αφήνεις τον νου να συγκρατεί κάποια σκέψη που είναι καταστροφική. Τέτοιες σκέψεις, αργά ή γρήγορα, γυρεύουν να εκδηλωθούν μέσω σωματικής δράσης.
Μέσω της αρχής της αυθυποβολής –δηλαδή το να συγκρατείς μια σκέψη στο μυαλό και να συγκεντρώνεσαι πάνω της– κάθε σκέψη θα αρχίσει σύντομα να αποκρυσταλλώνεται σε πράξη.
Εάν η αρχή της αυθυποβολής ήταν γενικώς κατανοητή και διδασκόταν στα σχολεία, θα άλλαζε όλα τα ηθικά και οικονομικά κριτήρια του κόσμου μέσα σε είκοσι χρόνια. Μέσω αυτής της αρχής, ο ανθρώπινος νους μπορεί να απαλλαγεί από τις καταστροφικές τάσεις, εμμένοντας διαρκώς στις δημιουργικές του τάσεις. Οι ιδιότητες του ανθρώπινου νου χρειάζονται το ηλιόφως της θρέψης και της χρήσης για να κρατηθούν ζωντανές. Σε όλο το σύμπαν υπάρχει ο νόμος της θρέψης και της χρήσης που ισχύει για οτιδήποτε ζει και αναπτύσσεται.Αυτός ο νόμος ορίζει ότι κάθε ζωντανό πλάσμα που δεν θρέφεται και δεν χρησιμοποιείται, θα πεθάνει. Και αυτό ισχύει και για τις ιδιότητες του ανθρώπινου νου που αναφέραμε.

Ο μόνος τρόπος να αναπτύξεις την οποιαδήποτε ιδιότητα του νου είναι να συγκεντρωθείς σε αυτή, να τη σκεφτείς και να τη χρησιμοποιήσεις. Οι κακές τάσεις του νου μπορούν να εξαλειφθούν εάν τις αφήσεις να λιμοκτονήσουν μέσω της αχρηστίας.
Τι άξιο που θα ήταν ο νεαρός, εύπλαστος νους του παιδιού να κατανοήσει αυτή την αρχή και να αφιερωθεί στο να τη χρησιμοποιήσει από τρυφερή ηλικία, αρχίζοντας από το νηπιαγωγείο.
Η αρχή της αυθυποβολής είναι ένας από τους θεμελιώδεις μείζονες νόμους της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Μέσω της ορθής κατανόησης αυτής της αρχής και με τη συνεργασία συγγραφέων, φιλοσόφων, δασκάλων και ιεροκηρύκων, ολόκληρη η τάση του ανθρώπινου νου θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς τη δημιουργική προσπάθεια μέσα σε λιγότερο από είκοσι χρόνια.
Εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις γι’ αυτό;
Δεν θα ήταν ένα καλό πλάνο, σε ό,τι αφορά εσένα προσωπικά, να μην περιμένεις κάποιον να ξεκινήσει μια κίνηση για τη γενικότερη εκπαίδευση με βάση αυτήν τη γραμμή, αλλά να ξεκινήσεις αυτήν τη στιγμή να χρησιμοποιείς αυτήν την αρχή για δικό σου όφελος;
Τα παιδιά σου ίσως να μην είναι τόσο τυχερά ώστε να λάβουν τέτοια εκπαίδευση στο σχολείο, αλλά εσένα τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να τους την παράσχεις στο σπίτι.
Μπορεί να είσαι άτυχος που δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να μελετήσεις και να κατανοήσεις την αρχή της αυθυποβολής όταν πήγαινες σχολείο, αλλά τίποτα δεν σε εμποδίζει να τη μελετήσεις, κατανοήσεις και εφαρμόσεις στις δικές σου προσπάθειες από δω και στο εξής.
Μάθε κάτι για τη θαυμαστή μηχανή που ονομάζουμε ανθρώπινο νου. Αυτός είναι η πραγματική πηγή δύναμης. Εάν θες ποτέ να απαλλαγείς από τις ελάσσονες ανησυχίες και τις οικονομικές έγνοιες, μπορείς να το κάνεις μέσω της προσπάθειας του θαυμαστού σου νου.
Αυτός ο αρχισυντάκτης είναι ακόμα νεαρός, όμως έχει θετικές αποδείξεις από πολλές χιλιάδες περιπτώσεις μεταμόρφωσης ανθρώπων από αποτυχημένους σε επιτυχημένους, μέσα σε αξιοσημείωτα μικρό χρονικό διάστημα –από λίγες ώρες μέχρι λίγους μήνες.
Το περιοδικό που κρατάς στα χέρια σου αποτελεί ατράνταχτη απόδειξη της εγκυρότητας του ισχυρισμού ότι το άτομο μπορεί να ελέγξει το οικονομικό του πεπρωμένο, επειδή το περιοδικό αποτελεί μια επιτυχία η οποία χτίστηκε πάνω σε δεκαπέντε χρόνια αποτυχίας!
Μπορείς να μετατρέψεις την αποτυχία του παρελθόντος σε επιτυχία, εάν κατανοήσεις και εφαρμόσεις έξυπνα τις αρχές της εφαρμοσμένης ψυχολογίας.
Μπορείς να πας οπουδήποτε θελήσεις να πας στη ζωή.
Μπορείς να βρεις ακαριαία την ευτυχία, όταν κάνεις κτήμα σου αυτή την αρχή, και μπορείς να χτίσεις την οικονομική επιτυχία με την ταχύτητα με την οποία θα συμμορφωθείς με τις καθιερωμένες πρακτικές και αρχές των οικονομικών.
Δεν υπάρχει τίποτα αποκρυφιστικό στον ανθρώπινο νου. Λειτουργεί σε αρμονία με τους φυσικούς και οικονομικούς νόμους και αρχές. Δεν χρειάζεσαι τη βοήθεια κανενός ατόμου στη γη για να χειραγωγήσεις τον νου σου ώστε να λειτουργεί όπως θέλεις εσύ. Ο νους σου είναι κάτι που εσύ ελέγχεις, ανεξάρτητα της κατάστασής σου στη ζωή, δεδομένου πάντα ότι ασκείς εσύ τον έλεγχο αντί να επιτρέπεις σε άλλους να το κάνουν.
Μάθε κάποια πράγματα για τις δυνάμεις του νου σου. Θα σε απελευθερώσει από την κατάρα του φόβου και θα σε γεμίσει με έμπνευση και κουράγιο. 

Πώς να προσελκύσεις άλλους ανθρώπους μέσω του νόμου της Ανταπόδοσης.

Για να αποκτήσεις φήμη ή να συγκεντρώσεις μια μεγάλη περιουσία, απαιτείται η συνεργασία των συνανθρώπων σου. Ό,τι θέση και να έχει κανείς και όποια περιουσία και να αποκτήσει πρέπει, για να είναι μόνιμη, να γίνει με την ανοχή των συνανθρώπων του.
Ο Νόμος της Επιτυχίας
Είναι αδύνατο να έχεις τιμή χωρίς την καλή θέληση των συνανθρώπων σου. Και όσον αφορά τη μεγάλη περιουσία, χωρίς τη συναίνεση των συνανθρώπων σου, θα ήταν αδύνατο όχι μόνο να την κρατήσεις, αλλά ακόμα και να την αποκτήσεις, εκτός εάν προέρχεται από κληρονομιά.
Η ειρηνική απόλαυση του χρήματος ή της θέσης, εξαρτάται σαφώς από τον βαθμό που προσελκύεις τους ανθρώπους. Δεν απαιτείται υψηλή φιλοσοφία για να καταλάβουμε πως ο άνθρωπος που απολαμβάνει την καλή θέληση όλων εκείνων με τους οποίους έρχεται σε επαφή, μπορεί να έχει τα πάντα εντός του πλαισίου των χαρισμάτων των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεται.
Συνεπώς, ο δρόμος προς τη φήμη και τον πλούτο, ή και τα δύο, περνά μέσα από την καρδιά των συνανθρώπων σου.
Ίσως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κερδίσεις την καλή θέληση των συνανθρώπων σου εκτός από τη λειτουργία του νόμου της ανταπόδοσης, αλλά εάν υπάρχουν, ο υποφαινόμενος δεν τους έχει ανακαλύψει ποτέ.
Μέσω του νόμου της ανταπόδοσης, μπορείς να κάνεις τους ανθρώπους να σου στείλουν πίσω όλα όσα τους έδωσες. Αυτό δεν είναι εικασία, ούτε τυχαίο, ούτε αβέβαιο.
Ας δούμε πώς η τιθάσευση αυτού του νόμου λειτουργεί προς όφελός μας και όχι εις βάρος μας. Καταρχάς, δεν χρειάζεται να πούμε ότι η ανθρώπινη καρδιά τείνει να ανταποδώσει, επιστρέφοντας κάθε προσπάθεια, είτε συνεργασίας, είτε ανταγωνισμού.
Κοντράρετε ένα άτομο και τόσο σίγουρα όσο δύο και δύο κάνουν τέσσερα, αυτό το άτομο θα σας το ανταποδώσει. Κάντε φιλία με ένα άτομο, ή κάντε του μια πράξη καλοσύνης και αυτός θα το ανταποδώσει αμοιβαία.
Αγνοήστε το άτομο που δεν ανταποκρίνεται με βάση αυτή την αρχή. Αποτελεί την παροιμιώδη εξαίρεση στον κανόνα. Σύμφωνα με τον νόμο των πιθανοτήτων, η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων θα ανταποκριθεί υποσυνείδητα.
Αυτός που κυκλοφορεί γκρινιάζοντας και μεμψιμοιρώντας, συναντά κάθε μέρα μια ντουζίνα ανθρώπους που φροντίζουν να τον αποφεύγουν, γεγονός το οποίο εύκολα θα αποδεχτείς, εάν έχεις προσπαθήσει ποτέ να περιφερθείς γκρινιάζοντας και μεμψιμοιρώντας. Δεν χρειάζεσαι απόδειξη ότι ο άνθρωπος που κυκλοφορεί με το χαμόγελο στα χείλη και που έχει πάντα να πει μια λέξη καλοσύνης για τον καθένα, είναι οικουμενικώς αρεστός, ενώ ο αντίθετος τύπος είναι, συνήθως, γενικώς δυσάρεστος.
Ο νόμος της ανταπόδοσης είναι μια πανίσχυρη δύναμη που αγγίζει ολόκληρο το σύμπαν, προσελκύοντας και απωθώντας διαρκώς. Θα τον ανακαλύψεις στην καρδιά του βελανιδιού που πέφτει στο χώμα και, ανταποκρινόμενο στη ζέστη του ηλιόφωτος, πετάει ένα μικροσκοπικό φιντανάκι από δύο μικρά φυλλαράκια που τελικά μεγαλώνει και προσελκύει τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να μεταμορφωθεί σε μια εύρωστη βελανιδιά.
Κανείς ποτέ δεν άκουσε ότι το βελανίδι προσελκύει ποτέ κάτι άλλο εκτός από τα «στοιχεία» της βελανιδιάς. Κανείς ποτέ δεν είδε ένα δέντρο που να είναι μισό βελανιδιά και μισό λεύκα. Το κέντρο του βελανιδιού προσελκύει μόνο τα στοιχεία από τα οποία θα δημιουργηθεί η βελανιδιά.
Κάθε σκέψη που βρίσκει ενδιαίτημα στον ανθρώπινο εγκέφαλο, προσελκύει παρόμοια στοιχεία, είτε καταστροφικά, είτε δημιουργικά, καλοσύνης ή κακίας. Δεν μπορείς να συγκεντρώσεις το μυαλό σου στο μίσος και τη δυσαρέσκεια και να περιμένεις σοδειά αντίθετου είδους, απ’ όσο θα μπορούσες να περιμένεις ότι το βελανίδι θα αναπτυχθεί σε λεύκα. Κάτι τέτοιο, απλώς δεν είναι σε αρμονία με το νόμο της ανταπόδοσης.
Σε όλο το σύμπαν, ό,τι είναι ύλη, προσανατολίζεται προς συγκεκριμένα κέντρα έλξης. Άτομα παρομοίων ιδιοτήτων και τάσεων αλληλοπροσελκύονται. Ο ανθρώπινος νους αναπτύσσει συνάφεια μόνο με άλλους νόες με τους οποίους είναι σε αρμονία και οι οποίοι διαθέτουν παρόμοιες τάσεις. Συνεπώς, το είδος του ατόμου που θα έλξεις εξαρτάται από τις τάσεις του δικού σου νου. Έλεγξε αυτές τις τάσεις και θα μπορέσεις να τις κατευθύνεις, ελκύοντας ό,τι είδος ατόμου επιθυμείς.
Αυτός είναι νόμος της φύσης. Είναι αναλλοίωτος νόμος και λειτουργεί είτε τον εφαρμόζουμε συνειδητά, είτε όχι.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα