Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

5 πεποιθήσεις και συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψουμε


Η υψηλότερη κατανόηση περιέχει από μόνη της την καθοδήγηση και τη δύναμη που χρειαζόμαστε και μας οδηγεί στο να εγκαταλείψουμε κάποιες παλιές πεποιθήσεις και συνήθειες.

1. Τα αισθήματα αμφισβήτησης του εαυτού 

Τα αισθήματα αμφισβήτησης του εαυτού γεννιούνται όταν ταυτιζόμαστε με την ιδέα ότι αυτό που νιώθουμε για τον εαυτό μας εξαρτάται από αυτό που νιώθουν οι άλλοι για μας.Ας εγκαταλείψουμε την αμφιβολία για τον εαυτό μας. Δημιουργεί μόνο εξάρτηση από άλλους που δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για να αντιμετωπίσουν τη δική τους έλλειψη αυτοπεποίθησης. Η ανεξαρτησία είναι αυτοπεποίθηση.

2. Την ισχυρογνωμοσύνη 

Η ισχυρογνωμοσύνη γεννιέται από την ταύτιση με την ιδέα πως επειδή μπορούμε να εντοπίσουμε το λάθος, αυτό μας τοποθετεί πάνω από τη δυνατότητα να κάνουμε λάθη.Ας εγκαταλείψουμε την ισχυρογνωμοσύνη.

3. Την αυτολύπηση και τα αισθήματα μετάνοιας

Η αυτολύπηση και τα αισθήματα μετάνοιας γι' αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν, γεννιούνται από την ταύτιση με την ιδέα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε πράξει διαφορετικά. Αν μπορούσαμε να το κάνουμε, θα το είχαμε κάνει. Ας εγκαταλείψουμε τη μετάνοια. Μας δεσμεύει με το παλιό επίπεδο ζωής μας, με την εποχή που είχαμε άγνοια, και μας εμποδίζει να ζήσουμε στο νέο επίπεδο σήμερα που γνωρίζουμε καλύτερα κάποια πράγματα.

4. Το θυμό

Ο θυμός γεννιέται από την ταύτιση με το φόβο που νιώθουμε όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν με την άποψή μας. Ας εγκαταλείψουμε το θυμό που νιώθουμε για τους άλλους και τον εαυτό μας, βλέποντας ότι η δύναμη του φόβου δεν αποτελεί πραγματική δύναμη.

5. Τον αυτοβασανισμό

Ο αυτοβασανισμός γεννιέται από την ταύτιση με την ιδέα ότι όσο περισσότερο υποφέρουμε, τόσο περισσότερο πραγματικοί και σημαντικοί πρέπει να είμαστε. Ας εγκαταλείψουμε κάθε είδους αυτοβασανισμό. Δεν μας βγάζει πουθενά. Αυτό που πραγματικά είμαστε, δεν υποφέρει ποτέ για κάτι που δεν είμαστε.

*Από το βιβλίο "Το μυστικό να μην κολλάς", Guy Finley, Εκδ. Αλκυών 


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα