Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Η Rothschild θέλει “αγορές” και το ΔΝΤ προκαλεί… “σεισμό”!

Αποτέλεσμα εικόνας για Rothschild 


Μεταξύ βίαιων εναλλαγών καιρικών θερμοκρασιών, όπου το νευρικό σύστημα δέχεται σκωτσέζικα ντους, έχουμε και τις βίαιες εναλλαγές οικονομικής ‘ανάκαμψης’ με το σενάριο “Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές”

Αδιάφορος, φυσικά, παραμένει ο κόσμος στην πλειοψηφία του, αφού ο ίδιος δεν μπορεί να βγει καν στην ελληνική αγορά που έχει εκπτώσεις, ωστόσο το παιγνίδι παίζεται σε πολιτικό, επικοινωνιακό και κομματικό επίπεδο.
Από την άλλη, όσοι κατανοούν σωστά τι σημαίνει αγορές, δεν χαίρονται ιδιαιτέρως, αφού αυτό σημαίνει νέος δανεισμός και γύρευε με τι επιτόκιο. Ποιος χαίρεται; Η συμβουλευτική του Rothschild που έχει αναλάβει να μας βγάλει επ’ αμοιβής.
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά όσο πιο περιληπτικά γίνεται:
  1. Ποιος χαίρεται; Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί αποφασίζει (χωρίς τον ξενοδόχο) να βγει στις αγορές για νέο δανεισμό
  2. Ποιος δεν χαίρεται; Η αντιπολίτευση ασκεί (χλιαρή) κριτική
  3. Προχωράει ομαλά η υπόθεση; Όχι, φρενάρει, ωστόσο η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη στην ανταλλαγή των ομολόγων Σαμαρά του 2014. Οι κάτοχοί τους θα κληθούν να ανταλλάξουν τα χαρτιά που έχουν στα χέρια τους με νέα που θα λήγουν το 2022. Σαν να λέμε, ανταλλάσσουμε ψωφάλογο αξίας 1000 ευρώ με 2 μουλάρια των 500 κατά τι νεότερα
  4. Ποιος το αποφάσισε; Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Δημοσίου είναι η Rothschild και αν ο στόχος στεφθεί με επιτυχία η αμοιβή της θα φτάσει ως και τα 3,2 εκατ. ευρώ.
  5. Ποιες τράπεζες εμπλέκονται; Σύμφωνα με το Reuters η Αθήνα προσέλαβε ήδη και αναδόχους για την έκδοση, συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση ανέθεσε την έκδοση στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC– όλο το τραπεζικό λησταρχείο/μαφία εδώ, όλες με μεγάλο φάκελλο παγκοσμίων σκανδάλων!
  6. Συμφωνεί το ΔΝΤ; Το ταμείο προκαλεί ξαφνικά “ρίχτερ”, πατώντας πόδι: Σύμφωνα με το Bloomberg, η καθυστέρηση οφείλεται εν μέρει στο ανώτατο όριο για το ελληνικό χρέος που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το λεγόμενο «ταβάνι» στο χρέος περιλαμβάνεται σε μια σειρά εγγράφων που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ελληνικών Αρχών και του ΔΝΤ και τα οποία ετοιμάστηκαν εν όψει της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης πρόθεσης και της περιγραφής των παραμέτρων του προγράμματος στήριξης και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα.
  7. Ξέρουν τι υπέγραψαν; Ο Τόμσεν προσέθεσε στο τεχνικό μνημόνιο ένα πολύ αυστηρό όριο για την ονομαστικό ύψος του χρέους το οποίο εμφανίζεται να συνομολογεί και η ελληνική πλευρά – το διάβασαν; Έτσι αυτό τώρα δημιουργεί αμφιβολίες για το αν θα μπορούσε η Ελλάδα να εκδώσει νέα ομόλογα χωρίς να ξεπεράσει το χαμηλό όριο του χρέους, όρος που μπήκε δια χειρός Τόμσεν στις σελίδες και υπέγραψαν οι Έλληνες αξιωματούχοι.

Παράλληλα με όλα αυτά, παίζεται και το αρχαιοελληνικό δράμα ‘Γεωργίου εν ΕΛΣΤΑΤ’

Αναίρεση στο απαλλακτικό βούλευμα του για τον Ανδρέα Γεωργίου άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. O πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, για διόγκωση του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μνημόνια.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε την αναίρεση εντοπίζοντας στο απαλλακτικό βούλευμα νομικούς λόγους,για τους οποίους και εισηγείται την επανεξέταση της υπόθεσης. Τον τελικό λόγο για το εάν θα αναιρεθεί το απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας έχει πλέον το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.
Σημειώνεται πως η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και της ποινικής εμπλοκής του Ανδρέα Γεωργίου αποτέλεσε σημείο αναφοράς και κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ενόψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, καθώς εκπρόσωποι των θεσμών έθεσαν το θέμα στην ελληνική κυβέρνηση ζητώντας η υπόθεση αυτή να κλείσει, υπέρ Γεωργίου και σε βάρος του ελληνικού λαού, βεβαίως βεβαίως.
Η Eurostat, έχει ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο τότε επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου εφάρμοσε όλους τους κανόνες για την προσμέτρηση των παραγόντων για την τελική διαμόρφωση του ελλείμματος. Αυτό το διάστημα ο Ανδρέας Γεωργίου δικάζεται και από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Όταν το ΔΝΤ πατάει πόδι γίνεται… σεισμός…

Ως γκαντέμικο θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς το ΔΝΤ, γιατί όταν θυμώνει, πεισμώνει και ενίσταται, όλο και κάποιος σεισμούλης γίνεται στην Ελλάδα. Βαρύ το πόδι στη Γη και το χέρι στο τραπέζι, έτσι με όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, τον Rothschild να βιάζεται να προσφέρει τις υπηρεσίες του με το αζημίωτο στην κυβέρνηση ενώ το ταμείο έχει άλλη άποψη, μια δόνηση 4,1 ρίχτερ ταρακούνησε τον Κορινθιακό κόλπο, σε βάθος μόλις 5χλμ. O σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Πάτρα, τη Ναύπακτο και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Πιθανώς, και… στην κυβέρνηση…


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα