Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ηλικιωμένοι

Κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να μεγαλώσει τη διάρκεια της ζωής του αν καταλάβει καλά ότι η βάση της μακροβιότητας είναι η διανοητική του κατάσταση.
Ας μην παραλείψουμε και τους άλλους παράγοντες υγείας.
(1)Η καθιστική ζωή εμποδίζει την αποβολή τοξινών
(2)Η ανθυγιεινή  ζωή το κάπνισμα κτλ          
(3)Η πολυφαγία.Όχι, ότι οι γιατροί είναι ανεπαρκής  αλλά απλά πράγματα ίσως μας έκαναν να μην του είχαμε σχεδόν ποτέ ανάγκη. Ας δούμε το θέμα λίγο ποιο ανοιχτόμυαλα.



Οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μέρα με την μέρα γερνούν, δεν μπορούν να έχουν υγεία και δύναμη. Αυτό περιορίζει την δυνατότητα του νου και κατά συνέπεια και του σώματος. Τα γηρατειά είναι ένα πτυχίο ζωής γιατί η πείρα οι γνωριμίες και η σοφία που έχει αποκτήσει κάποιος ύστερα από τόσα χρόνια δίνουν στον άνθρωπο την ικανότητα να κάνει σε 1 μονό χρόνο όσα θα έκανε σε 10 εάν ήταν νέος. Η αγνοία των ψυχολογικών νομών κάνει πρόωρα τον άνθρωπο γερασμένο και δυστυχισμένο. Η   ιδέα ότι οι δυνάμεις του θα αρχίσουν να τον εγκαταλείπουν και ότι δεν μπορεί να υπερβεί κάποια όρια, ασκεί πολύ κακή επίδραση πάνω στο σώμα. Εκείνος που   πιστεύει ότι το τέρμα τις ζωής του είναι τα 60;65;80; Σίγουρα δεν θα τα ξεπεράσει κατά πολύ. Η μονοτονία της ζωής
και η έλλειψη ενδιαφέροντος για κάθε τι που συμβαίνει στον κόσμο φέρνουν πολύ γρήγορα τα γηρατειά. Πρέπει να ασχολείσαι με κάτι δημιουργικό έχοντας
αισιοδοξία ότι θα το φέρεις σε πέρας. Οι ιδιότητες του εγκέφαλου και του σώματος γερνούν πολύ πιο γρήγορα από εκείνες που διατηρούνται σε συνεχή άσκηση. Π.χ. το καράβι που δεν ταξιδεύει καταστρέφεται πολύ ποιο γρήγορα από εκείνο που ταξιδεύει.





Δεν υπάρχει ποιο ευχάριστο πράγμα για ένα ηλικιωμένο να είναι γεμάτος με ελπίδες να είναι αισιόδοξος, ζωηρός, ευχαριστημένος, ενθουσιασμένος από την δουλεία του. Να το ακτινοβολείτε στο περιβάλλον του, είτε έχει γράψει βιβλία, είτε έχει  μεγαλώσει  την οικογένεια του είτε έχει  πολεμήσει για την χωρά του είτε για τα δανικά του. Τα γηρατειά δεν είναι παρακμή, αλλά δημιουργικότητα. Είναι η ανάπτυξη και η ωριμότητα της εσωτερικής ζωής του ανθρώπου για ένα ωραίο τέλος, γαλήνιο και ευχάριστο. Είναι ένας πραγματικός ενήλικος που στην ζωή που θα ζήσει μόλις φύγει από εδώ θα ξέρει πως να την ζήσει.


Στα αρχαία χρόνια οι πολιτισμένοι λαοί έδιναν την πρωτεία στους ηλικιωμένους τους οποίους συμβουλεύονταν για όλα τα ζητήματα. Γιατί οι ηλικιωμένοι
είναι προικισμένοι με πείρα με η οποία δεν διδάσκεται σε κανένα πανεπιστήμιο. Ας δούμε μερικά παραδείγματα ικανότητας των ηλικιωμένων.
  *Ο Σοφοκλής πιεζόμενος από τον γιο του να του παραδώσει την περιουσία του ,απέδειξε μπροστά στο δικαστήριο ότι τα είχε 400,συγγράφοντας το καλύτερο
του έργο στην ηλικία των 80.
 *Ο Γκάντι επέτυχε την απελευθέρωση της Ινδίας από την Αγγλία στα 70.
 *Η μεγάλη συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων Αγκάθα Κρίστι,εξακολουθουσε να γράφει τα καταπληκτικά μυθιστορήματα της μέχρι τα 80.
 *O Άρθουρ Ρούμπινσταιν ο μεγάλος πιανίστας βελτίωνε καθημερινά την επίδοση αν και είχε περάσει τα 84,και δήλωνε πανευτυχής
 *Η σωτηρία της ολοκληρωτικά κατεστραμμένης Γερμανίας μετά το 2 παγκοσμιο πόλεμο οφείλετε στον Καγκελάριο Αντερνάουερ που είχε περάσει τα 80.
 *Ο 70χρόνος Ιτσιμάτσου Τοράι στο γυμνάσιο Ασάχι είναι ευτυχής γιατί οι καθηγητές του τον θεωρούν τον καλητερο μαθητή.
 *Ο 79χρόνος ιταλός Ούγκο Άγιο πηρέ το πτυχίο φιλοσοφίας από το πανεπιστήμιο της Πίζας με βαθμό άριστα.
 *Ο Εδ.Χούβερ στα 77 ήταν επικεφαλής του F.B.I.της Αμερικής και ήταν πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί λόγο της τεράστιας πείρας που απέκτησε στα 46 χρόνια υπηρεσίας του και της καταπληκτικής του δραστηριότητας.



 Όλα αυτά μας δείχνουν ότι τον άνθρωπο δεν το γερνούν τα χρόνια αλλά η πεποίθηση ότι σε κάποια ορισμένη ηλικία γίνετε άχρηστος και ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα άλλο εκτός από τον θάνατο. Όταν εργάζεσαι συνεχώς, τα γηρατειά θα αργήσουν να έρθουν και ο θάνατος θα αναλάβει την απαραίτητη επίσκεψη του.
 *Αν είσαι νέος, συνήθισε να σκέπτεσαι ότι θα δημιουργείς χωρίς να θέτεις όρια στη διάρκεια της ζωής σου.
 *Αν είσαι γονιός, φρόντισε να κάνεις από τώρα τα παιδιά σου να πιστέψουν ότι η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια, ότι ο άνθρωπος πρέπει να βελτιώνει πάντοτε το έργο του.
 *Αν είσαι ηλικιωμένος, μη σταυρώνεις τα χεριά σου περιμένοντας το θάνατο. Άρχισε να σκέπτεσαι διαφορετικά, άρχισε να απασχολείσαι με κάτι, άρχισε να
ενδιαφέρεσαι για τη ζωή. Υπάρχουν τόσα πράγματα για να απασχολήσεις το σώμα σου και το νου σου. Τότε θα νιώσεις διαφορετικά τη ζωή. Γιατί υπάρχουν απόλαυσης και ενδιαφέροντα για κάθε ηλικία.

Oι ηλικιωμένοι άνθρωποι έκαναν τους ανθρώπους, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αυτοί έβγαλαν τις παροιμίες που ήταν αποστάγματα σοφίας και πείρας από τις δυσκολίες της ζωής. Από τις επιστήμες και την πολιτική μέχρι τη λογοτεχνία αυτοί συνεισέφεραν πιο πολύ.Oi ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορούν να βελτιώσουν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική δικαιοσύνη μέσω της πείρας, η κοινωνία περνάει το μήνυμα στον ηλικιωμένο, ότι τώρα που συνταξιοδοτήθηκε πλέον είναι αχρείαστος. Είμαστε η συνέχεια τους.

Οι ηλικιωμένοι είναι και αυτοί παιδιά που απλά γέρασαν, και οι περιορισμοί της ηλικίας αυτής τους γεμίζει την ζωή με έντονη μοναξιά, αποστροφή και ότι πλέον δεν μετρούν δεν αξίζουν ως άξιοι της προσοχής μας. Βιώνουν περιθωριοποίηση σε όλους τους τομείς. Αυτό τους πληγώνει και τους μεγαλώνει το ΕΓΩ τους μιας και ο εαυτός τους είναι ο καθημερινός τους φίλος σιγά σιγά. Έτσι αυτοί θέλοντας να φανούν χρήσιμοι και ότι αξίζουν,κουράζονται κάνοντας δουλείες που δεν έπρεπε, η λέγοντας ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα-συνήθως ηρωικές ιστορίες τους από παλιά. Εμείς πρέπει να τους βγάζουμε από την μοναξιά χαρίζοντας τους χρόνο από το δικό μας, δίνοντας τους σημασία,μιλώντας τους,κάνοντας τους να νιώσουν σημαντικοί. Μερικοί εκμεταλλεύονται η κακομεταχειρίζονται τους ηλικιωμένους ως προς όφελος τους, αυτός θα είναι και ένας μισθός που θα τους χρεώσει η ζωή,το τι και πως και πόσο; Άγνωστο, Όσοι αναρωτιέστε βάλτε λίγο φαντασία.

Βοηθήστε τους να τελειώσουν οι μέρες τους με αγάπη και συμπαράσταση. Μη καταπιέζεστε, απλά μη σκέφτεστε την ώρα για να φύγετε μην εστιάζεστε εκεί, μιλήστε ρίξτε το νοητικό-αντιληπτικό σας επίπεδο στο δικό τους ΑΝ είναι χαμηλό η φθαρμένο από το χρόνο.


Σαφώς υπάρχουν και ηλικιωμένοι,που είναι κακόβουλοι η και ανόητοι, έχουν όμως πείρα από την ζωή, για αυτό ΠΡΕΠΕΙ όταν τους ακούτε η συναναστρέφεστε με ηλικιωμένους αυτά που σας λένε η ακούτε να τα περνάτε από κόσκινο, να τα φιλτράρετε.


psaras9

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα