Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Δεν είναι περίεργο και τρελό το να πάω να μιλήσω σε κάποια άγνωστη;


Την ίδια σκέψη έχουν οι περισσότεροι άντρες. Το να μπορείς όμως να έχεις το «κοινωνικό κουράγιο» για να το κάνεις αυτό, είναι ό,τι πιο σημαντικό για μπορείς να γνωρίζεις συνεχώς και επιτυχημένα νέες ελκυστικές γυναίκες. Είναι πολύ πιο σημαντικό από την εμφάνιση, τα χρήματα, την ευστροφία, τα ενδιαφέροντα σου κτλ.
Αν δεν δημιουργήσεις την κοινωνικές ευκαιρίες, πως θα έχεις έστω και την παραμικρή πιθανότητα για να φλερτάρεις με τις γυναίκες που σου αρέσουν;
Το άγχος προσέγγισης, το κοινωνικό άγχος, το σεξουαλικό άγχος και γενικά το άγχος, είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και εκμηδενίζει τις ευκαιρίες και τις πιθανότητές σου για νέες γνωριμίες. Το καλό ωστόσο είναι ότι μπορείς να ξεπεράσεις αυτό το άγχος, ή έστω να μπορείς να το ξεπερνάς μέχρι το σημείο που χρειάζεται για να μπορείς να γνωρίσεις νέες γυναίκες.
Τι είναι όμως το άγχος προσέγγισης; Είναι μια βιοχημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα στο σώμα σου. Όταν δηλαδή βρεθείς σε καταστάσεις που θα σου προκαλέσουν άγχος, τότε το σώμα σου επειδή νιώθει εκ φύσεως την ανάγκη να σε προστατέψει από μια ανεπιθύμητη κατάσταση, προκαλεί μια αντίδραση γνωστή ως και «fight or flight response». Δηλαδή του να μείνεις εκεί και να «παλέψεις» ή να το βάλεις στα πόδια. Αυτό γίνεται και σε περιπτώσεις που ο «κίνδυνος» είναι μόνο ψυχολογικός, και όχι σωματικός.
Είναι μια άκρως φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπου. Δυστυχώς όμως το να πας να μιλήσεις σε μια άγνωστη γυναίκα, το βλέπει λανθασμένα ως απειλή (λόγω των ενδεχόμενων συνεπειών) και έτσι δημιουργεί αυτήν την αντίδραση, η οποία δεν σε βοηθάει καθόλου στο να κάνεις νέες γνωριμίες!

Όταν λοιπόν είναι κάτι έξω από τα νερά σου, όπως το να μιλήσεις σε μια άγνωστη γυναίκα, το μυαλό σου θα προκαλέσει την παραπάνω αντίδραση. Έτσι θα είσαι νευρικός, χωρίς αυτοπεποίθηση και καθόλου ετοιμόλογος. Δεν είναι κάτι που το έχεις μόνο εσύ. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό.
Πολλοί έχουν βρει μια προσωρινή λύση σε αυτό το πρόβλημα: το ποτό. Βγαίνουν έξω και πίνουν, ώστε να μην τους νοιάζει τίποτα και να μην κολλάνε στο να κάνουν οτιδήποτε. Αυτό θα σε κάνει να μπορείς να μιλήσεις πολύ πιο εύκολα σε κάποια άγνωστη γυναίκα. Δεν αποτελεί όμως μόνιμη λύση. Πέρα από το ότι θα βλάψει τις ικανότητές σου, την αντίληψή σου και την σεξουαλική υγεία σου, τι γίνεται σε περίπτωση που δεις κάποια στη σχολή σου ή στο γυμναστήριό σου και σου αρέσει; Δεν μπορείς να είσαι πιωμένος όλη μέρα.
Αρχικά να ξέρει πως δεν θα ξεπεράσεις το άγχος σε μία μόνο μέρα. Είναι κάτι που γίνεται σταδιακά. Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό επίπεδο άγχος βέβαια και είναι ξεχωριστός. Η λύση όμως είναι κοινή για όλους: μικρές αλλά επαναλαμβανόμενες προσεγγίσεις.
Σκέψου το σαν την γυμναστική. Όταν ξεκινάς να κάνεις κάμψεις, μπορεί να βγάζεις μόνο 5. Αν για μια εβδομάδα κάνεις για 1 εβδομάδα από 5 κάμψεις, μετά θα μπορείς να βγάζεις 7 κάμψεις. Και όσο περνάει ο καιρός και κάνεις συνεχόμενες επαναλήψεις χωρίς διακοπές, θα φτάσεις να κάνεις 50 κάμψεις.
Μπορεί ο εγκέφαλος να μην είναι μυς, αλλά ισχύει η ίδια θεωρία. Όσες πιο πολλές «καθημερινές επαναλήψεις» κάνεις στο φλερτ με τις γυναίκες, τόσο πιο εύκολο θα σου γίνεται. Μπορεί απλά όταν βγαίνεις, να έχεις ως στόχο να πεις 2 κομπλιμέντα σε τυχαίες γυναίκες ή ακόμα και να πιάσεις τη συζήτηση μαζί τους. Αν το κάνεις αυτό για ένα μήνα συστηματικά και καθημερινά, μετά το πέρας του ενός μήνα, θα σου είναι πλέον παιχνιδάκι και θα είσαι ικανός να κάνεις ακόμα πολύ περισσότερα.
Ξεκίνα με μικρά βήματα, αλλά συνέχισε σταθερά. Αν σου είναι πολύ δύσκολο να πεις έτσι απλά ένα κομπλιμέντο σε μία άγνωστη, τότε μίκρυνε τα βήματά σου. Όταν δεις μια γυναικά που σου αρέσει, απλά ρώτα τι ώρα είναι. Με τον καιρό και όταν νιώθεις πιο άνετα, άρχισε να ρωτάς για μια πληροφορία. Και με τον καιρό θα μπορείς να φλερτάρεις άμεσα με όποια θέλεις. Έτσι θα σου είναι πιο εύκολο!
Δεν έχει σημασία αν θα φτάσεις στον προορισμό σου με μεγάλα ή μικρά βήματα. Σημασία έχει να φτάσεις! Και για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να είσαι σταθερός και συστηματικός.


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα