Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Το σεξ βοηθάει τη μνήμη και αυξάνει την ευφυΐα, σύμφωνα με μελέτες



Έρευνες δείχνουν ότι, η ενεργή σεξουαλική ζωή αυξάνει την ευφυΐα, βοηθάει τη μνήμη και είναι αγχολυτική.
Μελέτες του Πανεπιστημίου Coventry και Oxfordμ εξέτασαν άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι, το σεξ βελτιώνει τη νοητική τους κατάσταση.
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι, οι άνθρωποι με έντονη και συστηματική σεξουαλική δραστηριότητα, είχαν καλύτερα αποτελέσματα στα λεκτικά test, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσα περισσότερα ζώα και πράγματα γίνεται, από ένα γράμμα σε ένα λεπτό, αλλά και σε οπτικά τεστ, όπως να ζωγραφίσουν κάτι που τους έδειξαν.
Εξήγησαν ότι, αυτό πιθανότατα οφείλεται στην έκκριση νευρορμονών, όπως η ντοπαμίνη ή η ωκυτοκίνη, που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας.
Στην έρευνα συμμετείχαν 73 άτομα ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών.
Οι 37 δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, οι 26 μια τον μήνα και οι υπόλοιποι 10 δεν έκαναν καθόλου.

«Συνήθως δεν μας αρέσει να ακούμε ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία κάνουν σεξ, αλλά έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα σε αυτούς τους ανθρώπους, πέρα από τη γενικότερη καλή κατάσταση της υγείας τους», ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας Hayley Wright.
Προηγούμενη έρευνα του Πανεπιστημίου Maryland έδειξε ότι, η σεξουαλική δραστηριότητα βοηθάει και τη μνήμη.
Το σεξ αυξάνει την παραγωγή νευρώνων στην περιοχή του εγκεφάλου, που σχηματίζονται οι μακροχρόνιες μνήμες.
Το Πανεπιστήμιο Konkuk της Σεούλ συμπλήρωσε ότι, η αύξηση της παραγωγής των νευρώνων, βοηθάει επίσης την αντιμετώπιση του άγχους.
Παρ’ όλα αυτά, οι ψυχολόγοι εξηγούν, με σκοπό να αποφύγουν παρανοήσεις, ότι δεν μπορεί κάποιος να αυξήσει το IQ του με το σεξ.
«Πολλές δραστηριότητες μπορούν να αυξήσουν το βαθμό, που νέα εγκεφαλικά κύτταρα γεννιούνται, αλλά μόνο η συστηματική προσπάθεια και η μάθηση αυξάνει τη διατήρησή τους. Η γυμναστική και το σεξ δημιουργούν νέα κύτταρα.
Το θέμα είναι να γίνει και νοητική εξάσκηση του εγκεφάλου, για να υπάρξουν μόνιμα αποτελέσματα», ανέφερε η Tracey J. Shors, ψυχολόγος του Κέντρου Συνεργατικής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο Rutgers.
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα