Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Χάλκινη προσωπίδα αλλάζει τη χρονολόγηση της μεταλλουργίας στην αμερικανική ήπειρο


 Μπουένος Άιρες.

Τα αποτελέσματα των μελετών Αργεντινών επιστημόνων αναθεωρούν τη χρονολόγηση εμφάνισης της μεταλλουργίας στο Νέο Κόσμο. Έως τώρα, θεωρούνταν ότι τα παλαιότερα μεταλλικά αντικείμενα ήταν αυτά στο Περού.


Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Antiquity».

Η προσωπίδα έχει μέγεθος 18 εκατοστά ύψος και 15 εκατοστά πλάτος. Βρέθηκε από αγρότες το 2005, αλλά, μόλις πρόσφατα, οι επιστήμονες προσδιόρισαν την ηλικία της.

Στο σημείο που βρέθηκε οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 14 σκελετούς που δείχνουν ότι είναι από τελετουργικές συνήθειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της κηδείας.


«Η χάλκινη προσωπίδα είναι η παλαιότερη που βρέθηκε στις Άνδεις- γράφουν οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες. Η ραδιοχρονολόγηση δείχνει ότι η τεχνική της μεταλλουργίας, εμφανίσθηκε σε περισσότερες από μία περιοχές της οροσειράς των Άνδεων».


Η προσωπίδα έχει εννέα οπές, προφανώς για την τοποθέτησή της, ενώ οι μεγαλύτερες είναι στα μάτια, τη μύτη και στο στόμα. Υπολογίζεται ότι ανήκει στην περίοδο 1414-1010 π.Χ.


Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η προσωπίδα δημιουργήθηκε με θέρμανση και σφυρηλάτηση  με εργασίες επανάληψης. Είναι κατασκευασμένη από καθαρό χαλκό που έχει παραχθεί σε ορυχείο στην κοιλάδα Ουάλφιν, που βρίσεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την τοποθεσία της ανακάλυψης.


Το εύρημα αποδεικνύει το υψηλό επίπεδο ικανότητας του κατασκευαστή.



Πηγή: indicator.ru


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα