Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Μη διαταράσσεις χωρίς λόγο τα έργα της φύσης
"Όπως το να ρίχνει κάποιος μια πέτρα - έλεγε ο Πυθαγόρας - στην επιφάνεια της γαλήνιας θάλασσας προκαλεί επάλληλους κύκλους μέχρι τα πέρατα της γης και μεταβάλλει καθετί που υπάρχει, χωρίς να γνωρίζει την αιτία και το αποτέλεσμα που επέφερε, έτσι καθετί που κάποιος λέει ή σκέφτεται ή πράττει θα "ακτινοβολήσει" όπως η παραπάνω πέτρα και οι συνεχώς επεκτεινόμενοι κύκλοι, θα επιδράσουν σε όλα τα όντα, σε όλη τη γη για πάντα. 

Γι αυτό καμία σκέψη, λέξη ή πράξη δεν είναι αδιάφορη για το σύμπαν και άσχετη προς αυτό, διότι το πως σκέφτηκε, είπε ή έπραξε κάποιος άνθρωπος, μικρός ή μεγάλος, σοφός ή ανόητος, κατά κάποιο τρόπο επιδρά στη συμπεριφορά των άλλων και μεταβάλλει τη ροή των γεγονότων, για όλους και για πάντα.

 Μεταβολές καταστάσεων της φύσης από τον άνθρωπο ή τα ζώα ή τα στοιχεία προκαλούν την αρχή κύκλων που μπορούν τελικά να μεταβάλουν την τάξη της φύσης, γι αυτό και ο Πυθαγόρας συμβούλευε: "Μη διαταράσσεις χωρίς λόγο τα έργα της φύσης". Αυτό είναι φυσικός νόμος και ομοίως ηθικός νόμος, που δικαιολογείται και εκτελείται από την ισορροπία στη φύση ή απο την αρχή της αμοιβαιότητας που υπάρχει σε κάθε πυθαγόρεια έννοια."


Πυθαγόρας, ο Διδάσκαλος των αιώνων - εκδόσεις Κάκτος
φωτό: Το άγαλμα του Πυθαγόρα στη Σάμο


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα