Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Καλατζής

Ένας από τους πιο δημοφιλής τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού στις δεκαετίες 60 και 70 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο Γιάννης Καλατζής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943 και ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στις αρχές του 60 ως μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. 

Στενός συνεργάτης του πριν λίγα λεπτά ανέβασε στο Fb την θλιβερή είδηση, γράφοντας:

θλίβομαι βαθύτατα ! μόλις έμαθα ότι έφυγε ο για το μεγάλο ταξίδι ένας εξαιρετικός φίλος συνεργάτης για χρόνια πολλά κι αδερφός ο Γιάννης Καλατζής ! 

Καλό ταξίδι Γιάννη στην γειτονιά των αγγέλων στην αγκαλίτσα του καλού ΘΕΟΥΛΗ ! Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ! Κουράγιο ρε παιδιά !





Το βιογραφικό του Γιάννη Καλατζή

Ο Γιάννης Καλατζής (29 Απριλίου 1943) είναι Έλληνας τραγουδιστής, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '70. 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1943. Η καριέρα του ως τραγουδιστής ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν ο ίδιος ήταν μέλος του Τρίο Μορένο στη Θεσσαλονίκη. Ο Καλαντζής αργότερα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά είχε συνεργαστεί με τον διάσημο συνθέτη Γιώργο Μητσάκη. Η δημοτικότητά του άρχισε να αυξάνεται και είχε μια παραγωγική συνεργασία με μερικούς από τους πιο διάσημους Έλληνες συνθέτες της περιόδου - Μάνος Λοΐζος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Γιώργος Κατσαρός, Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός, και Τόλης Βοσκόπουλος.

Ο Καλατζής συμμετείχε στο άλμπουμ μαζί με τραγουδιστές όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Χάρις Αλεξίου, ο Γιάννης Πάριος, η Μαρίζα Κωχ, η Λίτσα Διαμάντη και ο Κώστας Σμοκοβίτης. Εμφανίστηκε επίσης σε δέκα ταινίες.



Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1970, ο Καλατζής συνεργάστηκε με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και το 1981 κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου. Το τελευταίο του Άλμπουμ προτού αποσυρθεί απο το ενεργό τραγούδι ήταν το 1984, ωστόσο, το 1985, πήρε μέρος σε μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.[4] Το 2000, κυκλοφόρησε ένα διπλό CD, το πρώτο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε νέες εκδόσεις και το δεύτερο με το περίφημα ελληνικά τραγούδια στην απόδοσή τους.

Ο Καλατζής θεωρείται ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της εποχής και τα τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί και από τους νεότερους τραγουδιστές. 



Δισκογραφία
1968-Ο σταθμός - Συμμετοχή
1968-Γιάννης Καλαντζής
1969-Ο Επιπόλαιος
1969-Συνάντηση - Συμμετοχή
1970-Κυρά Γιώργαινα
1970-Θαλασσογραφίες - Συμμετοχή
1971-Όταν ανθίζουν πασχαλιές - Συμμετοχή
1971-Ζει
1971-Ο Σταμούλης ο λοχίας
1971-Παραμυθάκι μου
1972-Νά ΄χαμε τι νά ΄χαμε - Συμμετοχή
1973-Ένα ταξίδι
1974-13 Περιπτώσεις
1974-Οδός Αριστοτέλους - Συμμετοχή
1975-Και η ζωή συνεχίζεται
1976-Μη περιμένεις
1978-Κάποιος πάντα λέει αντίο
1979-Πάλι κοντά σου
1981-Για όλους
1989-Οι Μεγάλες Επιτυχίες
1994-Οι Μεγάλες Επιτυχίες
1996-Τραγούδια από τις 45 στροφές
1999-Επιτυχίες
2000-Αξέχαστα τραγούδια
2001-Οι Μεγαλύτερες επιτυχίες
2003-Τα αυθεντικά


Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα