Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το Τρίγωνο του Διαβόλου

Τρίγωνο των Βερμούδων: το μυστήριο συνεχίζεται

Στις 16 Μαΐου 2017, το ιδιωτικό τζετ μιας Αμερικανίδας επιχειρηματία με τους δύο γιους της και τον πιλότο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς –ναι, καλά μαντέψατε– στο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Η Τζένιφερ Μπλύμεν με τα δύο της παιδιά στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη στις 10 Φεβρουαρίου 2015. Photo: Laura Moss / New York Times. Πηγή: Supplied

ΣΤΙΣ 16 Μαΐου 2017, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, την ώρα που πετούσε πάνω από το Τρίγωνο των Βερμούδων, ένα δικινητήριο Mitsubishi MU-2Β το οποίο μετέφερε την CEO της εταιρείας Skylight Group, Τζένιφερ Μπλύμεν (Jennifer Blumin) 40 ετών, τους δύο της γιους, Θεόδωρο και Φινέα, 3 και 4 ετών αντίστοιχα, και τον πιλότο του αεροσκάφους Νάθαν Ούλριχ, 52 ετών, ιδρυτή της εταιρείας Xootr.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, το αεροσκάφος διέκοψε την επαφή του με το Μαϊάμι στις 2:10 μ.μ. ενόσω βρισκόταν 37 μίλια ανατολικά της νήσου Ελευθέρα στις Μπαχάμες, προερχόμενο από το Πουέρτο Ρίκο. Σχεδόν μια ώρα αργότερα κινητοποιήθηκε η Ακτοφυλακή, στέλνοντας ένα ελικόπτερο προς αναζήτηση του αεροσκάφους, το οποίο πετούσε στα 24.000 πόδια με ταχύτητα 300 κόμβων. Το ελικόπτερο εντόπισε κάποια «συντρίμμια» κοντά στη νήσο Ελευθέρα, τα οποία απέδωσε στο χαμένο αεροσκάφος. Ωστόσο οι έρευνες από θαλάσσης δεν εντόπισαν κανέναν από τους επιβαίνοντας και το ζήτημα σταμάτησε εκεί.ν

Αεροφωτογραφία της θαλάσσιας έκτασης του Τριγώνου των Βερμούδων. Σε πρώτο πλάνο η χερσόνησος της Φλόριδας με τα Keys. Image: Supplied


Το Τρίγωνο των Βερμούδων καλύπτει μια θαλάσσια έκταση πάνω από 1.300.000 τετρ. χλμ. που ορίζεται από την Φλόριδα, το Πουέρτο Ρίκο και το νησί των Βερμούδων στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.
Η θαλάσσια αυτή έκταση είναι γνωστή για ένα άλλο μυστηριώδες φαινόμενο που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς: το Γκολφ Στρημ ή Ρεύμα του Κόλπου. Πρόκειται για ένα ισχυρό, θερμό και ταχύ ρεύμα που δημιουργείται στον Κόλπο του Μεξικού, βγαίνει στον ωκεανό από τα στενά της Φλόριδας και ακολουθώντας τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Νέας Γης κατευθύνεται προς τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό (Βορειοατλαντικό ρεύμα).
Το Ρεύμα του Κόλπου επηρεάζει το κλίμα της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και αυτό της Δυτικής Ευρώπης, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας. Κρατά σταθερή τη θερμοκρασία του νερού, προστατεύοντάς το από τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού, με αποτέλεσμα να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος.
Είναι επίσης γεννήτορας των τροπικών κυκλώνων. Από πού όμως και γιατί παράγεται αυτό το εξαιρετικά ζεστό ρεύμα του ωκεανού; Και τι είναι αυτό που το θερμαίνει;
Απέναντι στα ερωτήματα αυτά η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Το Γκολφ Στρημ κρατά σε ανεκτά επίπεδα το κλίμα της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης. Χωρίς αυτό οι δύο ήπειροι θα βρίσκονταν στο έλεος των πάγων της Αρκτικής. Πηγή: Wikimedia Commons

Η μόνη εξήγηση που έχει δοθεί προέρχεται από τον περίφημο ψυχικό Έντγκαρ Κέυση (1877-1945), ο οποίος σε μια από τις υπαγορεύσεις του αναφέρει πως σε εκείνη την περιοχή βρισκόταν παλιά η ήπειρος της Ατλαντίδας. Εκεί υπήρχε μια πυραμίδα, στην κορυφή της οποίας ήταν τοποθετημένος ένας μεγάλος κρύσταλλος, ειδικά επεξεργασμένος ώστε να συλλέγει κοσμική ενέργεια, την οποία οι Άτλαντες χρησιμοποιούσαν όπως εμείς σήμερα το πετρέλαιο ή την ηλεκτρική ενέργεια.
Μετά την καταβύθιση της ηπείρου, 9.000 χρόνια πριν από την εποχή του Πλάτωνα, ο μηχανισμός αυτός συνέχισε να λειτουργεί από τη νέα θέση του στο βυθό, και σ’ αυτόν οφείλεται το θερμό ρεύμα του Γκολφ Στρημ.
Στην ευρύτερη περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων υπάρχει κι ένα άλλο μυστηριώδες μέρος, η περίφημη Θάλασσα των Σαργασσών.
Πολύ πριν γίνει γνωστό το Τρίγωνο των Βερμούδων, ονομαζόταν «Θάλασσα των Χαμένων Πλοίων», αφού για εκατοντάδες χρόνια λέγεται ότι εξαφανίζονταν πλεούμενα στα νερά της. Ο Ιούλιος Βερν στο μυθιστόρημά του 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα (1869), περιγράφει ακριβώς αυτόν τον περίεργο υδάτινο τόπο. Κάποιοι αναφέρουν ότι από πάνω της πετούν συνεχώς UFO. Πάντως ούτως ή άλλως αποτελεί ένα μοναδικό φυσικό μυστήριο: Είναι ένα τεράστιο κομμάτι ζεστής θάλασσας, καλυμμένο με άφθονα χρυσο-καφετιά φύκια, που κολυμπούν στη μέση του ψυχρού Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού. Γι’ αυτό και αποκαλείται από τους ειδικούς «χρυσό τροπικό δάσος του Ατλαντικού Ωκεανού».

Η θάλασσα των Σαργασσών είναι γνωστή για το φαινόμενο της παρατεταμένης νηνεμίας (άπνοιας) κατά τη διάρκεια του οποίου τεράστιες ποσότητες φυκιών συγκεντρώνονται στην έκτασή της. Image: Suppliedν

Τη Θάλασσα των Σαργασσών χαρακτηρίζουν πολλά παράξενα φαινόμενα: είναι πάντοτε ακύμαντη, καίτοι από κάτω της περνούν συνεχώς ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που στροβιλίζονται αργά και πάντα δεξιόστροφα. Τα παλιά χρόνια αποτελούσε φόβητρο των ναυτικών και των ιστιοφόρων πλοίων καθώς δεν διέθεταν μηχανές ώστε να μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους και συχνά τα κολλημένα στα φύκια πλοία μετατρέπονταν σε υγρούς τάφους για το πλήρωμα δεδομένου ότι τότε ήταν πολύ δύσκολος ο έγκαιρος εντοπισμός ενός ναυαγίου. Στη σημερινή εποχή πολλά μικρά σκάφη κινδυνεύουν εάν βρεθούν εκεί, καθώς τα φύκια κολλάνε στις μικρές προπέλες και μπορούν άνετα να τα ακινητοποιήσουν.

Το USS Cyclops αγκυροβολημένο στον ποταμό Χάντσον, έξω από τη Νέα Υόρκη. Πηγή: Wikimedia Commons

Όπως αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, το Τρίγωνο των Βερμούδων κατέχει τη μερίδα του λέοντος στις εξαφανίσεις, καθώς σε αυτό έχουν εξαφανιστεί πάνω από 20 αεροσκάφη και 50 πλοία τα τελευταία 100 χρόνια, με κόστος 1.000 ανθρώπινες ζωές.
Ο κατάλογος των πλοίων που εξαφανίστηκαν μακρύς: USS Pickering (1800) με 90 επιβάτες, USS Patriot (1812), USS Wasp (1814) με 140 επιβάτες, USS Wild Cat (1824), Rosalie (1840) βρέθηκε εγκαταλελειμμένο με μόνο ένα καναρίνι ζωντανό πάνω του.
Το 1.800 τόνων ιστιοφόρο Ellen Austin εξαφανίστηκε το 1881 κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από Λονδίνο προς Νέα Υόρκη.
Το USS Cyclops (AC-4) ήταν ένα από τα τέσσερα ανθρακοφόρα πλοία, κλάσης Πρωτεύς, που ναυπηγήθηκαν για το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, αρκετά χρόνια πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις 4 Μαρτίου 1918 εξαφανίστηκε χωρίς ν’ αφήσει ίχνη στο Τρίγωνο των Βερμούδων, μαζί με τους 306 επιβάτες του. Πρόκειται για τη μοναδική μεγάλη καταστροφή στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ σε περίοδο ειρήνης.
Το 1921, η σκούνα Carroll A. Deering βρέθηκε να πλέει κοντά στις ακτές της Β. Καρολίνας χωρίς πλήρωμα και επιβάτες.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Οι δύο τελευταίες εξαφανίσεις πλοίων σημειώθηκαν το 2015, με πιο παράξενη αυτή του φορτηγού πλοίου SS El Faro, 31.000 τόνων που εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου 2015 κοντά τις Μπαχάμες.
Το πλοίο υποτίθεται ότι έπεσε θύμα του τυφώνα Joaquin, ο οποίος εκείνες τις μέρες είχε χτυπήσει τις Μπαχάμες. Το περίεργο όμως είναι ότι η τύχη του πλοίου αγνοείτο επί ένα μήνα. Τελικά, τριάντα μέρες μετά την εξαφάνισή του, εντοπίστηκε βυθισμένο 15.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μυστηριωδώς, δεν βρέθηκαν τα σώματα των 33 μελών του πληρώματος, ούτε ο καταγραφέας του πλοίου.

Το 31.000 τόνων φορτηγό πλοίο El Faro. Ναυπηγήθηκε το 1975 στις εγκαταστάσεις της Sun Shipbuilding & Drydock Co. στο Τσέστερ της Πενσυλβάνιας. Image: Supplied

Βεβαίως όλες αυτές οι ναυτικές τραγωδίες έχουν αποδοθεί άλλες σε πειρατεία, άλλες σε καταιγίδες και τυφώνες, άλλες σε «βόμβες αέρος», άλλες στην ηλεκτρονική ομίχλη –ένα μετεωρολογικό φαινόμενο που προκαλεί δυσλειτουργία του εξοπλισμού σε αεροσκάφη και πλοία– και άλλες σε προβλήματα κατασκευής. Είναι όμως υπερβολικά πολλές σε αυτό το σημείο του κόσμου.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ακούμε την τελευταία αγωνιώδη επικοινωνία που είχε ο καπετάνιος του El Faro Μάικλ Ντέιβιντσον με την αμερικανική Ακτοφυλακή, στην προσπάθειά του να περιγράψει την επισφαλή κατάσταση του πλοίου.

ν

ν

Αφήσαμε για το τέλος μια μακάβρια θεωρία, σύμφωνα με την οποία το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι γεμάτο από τις ψυχές των Αφρικανών σκλάβων που οι καπετάνιοι των δουλεμπορικών έριχναν στη θάλασσα, κατά το ταξίδι τους από την Αφρική στην Αμερική.
Στο βιβλίο του Healing the Haunted, ο δρ. Κένεθ Μακάλ ισχυρίζεται ότι ακούγεται ένας στοιχειωμένος ήχος που βγαίνει από τα βάθη της θάλασσας, όταν κάποιος πλέει στα περιβόητα νερά.
Θα μπορούσε όμως οι καπετάνιοι των δουλεμπορικών να γνώριζαν ότι το μέρος αυτό είναι στοιχειωμένο και να έριχναν μερικούς από τους σκλάβους που μετέφεραν στη θάλασσα ως θυσία, για να σώσουν τις δικές τους ζωές. Άλλωστε όλοι οι παλιοί καπεταναίοι και οι πειρατές εκτελούσαν μαγικές τελετουργίες όταν έρχονταν αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης.

Πρόσφατα στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας αναδύθηκε από τα βάθη του ωκεανού αυτό το νησί, σε σχήμα ημισελήνου, κοντά στο Cape Point. Πηγή: Instagram

youmagazine

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα